Väder i Side, Turkiet -Februari!

Så här såg vädret ut i februari månad hos oss här i Manavgat och Side, 2017. Temperaturerna stämmer på ett ungefär men kan givetvis skilja sig lite beroende på exakt vart man befinner sig och hur man mäter av.

Temperaturerna i februari månad låg på överlag 14-17 grader i skuggan.
Högsta temperatur hade vi den 28/2 och låg då på 22 grader. Lägsta temperatur dagtid hade vi mellan 13/2-18/2 och låg på 13 grader. Lägsta temperatur under nattetid hade vi 2/2 och låg på 0-gradigt.
I februari hade vi endast 4 regndagar som var på mellan 1-5 m.m.

Jag gillar februari månad här hos oss för kylan börjar avta, soldagarna blir fler men samtidigt går man mellan vårkänslor och att det inte riktigt är där ännu. Som i Sverige under mars månad när man drar fram de vita converse-skorna i mars för “Nu är våren här” och tre dagar senare så kommer snön.
Vi har visserligen inte snö hos oss men ibland kan det bli ett ordentligt bakslag med temperaturen och det kan kännas jättekallt igen. Men med 4 regndagar i februari och varma temperaturer så är jag väldigt nöjd med vädret som var.
Mina blogginlägg från februari månad kan ni läsa HÄR

 

Temperatur_Turkiet_Side_februari soligt_vader_febVADER_FEB VADER_FEBRUARIhavet-side-februari

5 kommentarer

 1. Hej, har en fråga du gärna får svara på om du vill! 🙂 Hur reagerade familj & vänner på att du flyttade till Turkiet? Någon som var helt emot det?
  Är själv gift med en turkisk man och vår dröm är att bosätta oss med vår lille pojk nära hans familj i framtiden. Dock är maken väldigt orolig över ur läget är, kommande presidentval osv så han bromsar. Mest för att vi har ett barn att tänka på. Jag tycker mer att “vi kör!” Sen är jag orolig för vad min närmsta familj skulle säga, tror inte de är bara positiva.

  Ha en fin dag i värmen, kram

  1. Hejsan! Oj vilken bra men svår fråga att svara på. Jag var i ett helt annat stadie när jag valde att bosätta mig i Turkiet, än vad ni är och jag flyttade inte riktigt ner utan blev snarare bara kvar när säsongen var slut. Sedan var jag också bara 22 år, utan barn, inget fast hemma (boende/jobb) i Sverige och Turkiet var inte i det stadie som det är i just nu. Så det är svårt att jämföra. Dessutom är vi olika människor som såklart tycker och tänker olika. Ingen i min familj har någonsin bett mig flytta till Sverige igen eller bett mig ens överväga det och det är jag glad för. Eftersom ni är familj så ska erat beslut respekteras utav er båda, en vill vara kvar och en vill flytta men hur kan man göra så att båda blir nöjda? Hur känner ni över Sverige just nu? Hela världen är i gungning nu och jag känner att det inkluderar även Sverige. Mycket har skett där på bara 5 år och jag tror det kommer fortsätta att förändras. Till det bättre eller sämre vet ingen. Precis som här i Turkiet. Eftersom ni inte har taget ett beslut just nu så tycker jag att ni kan överväga för och nackdelar ett tag framöver och då hinner även folkomröstningen ï April bli av innan dess och ni kan känna efter mer när det är avgjort. Sedan vill jag tillägga att det är flertal svenskar med barn som också flyttar TILL Turkiet, inte bara därifrån. Det senaste halvåret så vet jag 3 stycken familjer som flyttat ner och även 2 som är på gång. Så det är inte helt ovanligt även i dessa tider.

   Hoppas mitt svar gav lite hjälp på vägen, eller kanske mer att tänka på. 🙂
   Ha en bra söndag! Kramar Louise

 2. Tack snälla för ditt kloka och välformulerade svar! Mycket att tänka på…
  Jag önskar att jag tagit mitt pick & pack ner till Turkiet innan vi sökte UT 2014 till maken, men just då hade han inget att “erbjuda” mig; inget fast boende eller jobb utan hankade sig fram under säsong på olika hotell. Därför blev valet ganska naturligt Sverige då jag hade lägenhet, fast jobb osv.
  Håller helt med dig angående Sverige. Tror inte det går åt det bättre håller tyvärr.. Bor i Göteborg men känner mig faktiskt mer trygg i Turkiet! Och min man trivs inte speciellt bra här, han saknar familj o alla vänner såklart.
  Vad roligt att höra att familjer väljer att flytta ner. Jag förstår dem, Turkiet är fantastiskt!

 3. Wow , vad härligt med vårvärme redan i februari. Här i Izmir är det fortfarande lite kyligt(har regnat en hel del, men hoppas och tror att värmen och solen snart även kommer hit

  1. Hoppas ni också får värme och sol hos er snart. Det är så himla skönt att inte behöver tänka på jacka och sånt när man går ut nuförtiden. Kram!

Kommentera