Utomhus och svurkbarn!

Vilken skillnad det är när det har kommit kraftigt regn en hel dag och när det nästa dag är strålande solsken och vi kan komma ut för att få massa frisk luft och framför allt d-vitamin.

Vi tog oss ut tillslut igår även om det var lite blöjor och trotsande barn som testade mitt humör en måndagsmorgon. Ni föräldrar känner väl till den klassiska:

“Sååå, nu har vi nycklar, telefon, är ni redo barn?…Vad är det som luktar? Det är väl inte…
Jo, dags att byta blöja först. Igen.”

Tack och lov så är det inte massa vantar, overaller och extra kläder som ska av eller som de hinner svettas i under tiden vi försöker göra oss klara för att komma ut. Jeans, en luvtröja och skor är allt som behövs nu. Jag är lite aktsam när det kommer till att klä oss i för tunna kläder men jag klär hellre för varmt och har möjlighet att ta av än att chansa och ha lite för lite kläder. Jag känner ju av själv om det är varmt eller lagom. Och vi hade precis lagom med kläder när vi var ute igår tycker jag.

Adem-manavgat Esma-uteadem-ute img_20170313_232826_208.jpg

Adem var hemma från förskolan igår eftersom han klagade på ont i örat och halsen i helgen. Han är pigg, energisk och verkar inte ha några problem direkt men jag ville ändå ha en extra koll på honom. Och en extra dag hemma efter helgen var nog bara bra.

På tal om Turkiet, barn och att vara förälder; Visste ni att det bor över 65 svenska mammor i Turkiet permanent. Och säkert fler än så som jag inte känner till eller vet om. Det är ganska många tycker jag, och kanske fler än vad en annan hade trott? Dessutom minst en svurk*-pappa men det finns säkert fler i den kategorin med.
Det finns också en hel del svenskar som inte har barn men en turkisk sambo/särbo som också bor här permanent, både kvinnor och män. Och självklart en massa svenskar som inte har någon turkisk sambo/särbo alls och aldrig har haft, som också är boende här, med och utan barn.
Bland annat finns det en före detta Idol -och Paradise hotel deltagare som flyttade ner för några år sedan med sin sambo. Och de har en dotter tillsammans.

* svurk – En mix av Turkiet och Sverige helt enkelt.
Svurkbarn- En person med en svensk och en turkisk förälder. Svurkbarn, svurkmamma, svurkmat, svurkhem.

3 kommentarer

  1. En Idol-deltagarna som också varit med i paradisehotell? Vilken rolig kombo isåfall

Kommentera