Pollen i Turkiet!

Våren är härlig och det finns så mycket bra med just den här tiden. Men så finns det något som kan vara riktigt, riktigt jobbigt.
Pollen.

Framför allt April och Maj-månad så känner man ofta av pollen här hos oss i Turkiet men jag ska ärligt talat säga att jag märker av det redan nu lite grann. Idag när jag vaknade på morgonen så kände jag att ögonen var något svullna och det kliade i näsan. Jag tycker själv att jag reagerar mer på pollen här än vad jag gjorde när jag bodde hemma i Sverige. Kanske är halterna högre här? Bilarna och balkonger brukar bli alldeles gula utav all pollen.

Det är skitjobbigt men jag rekommenderar alla som har pollenallergi och som ska besöka Turkiet någon gång från och med nu fram till slutet av maj att antingen ta med medicin från Sverige eller besöka apotek här i Turkiet. Du kan bara säga “pollen” till apotekspersonalen så förstår de. Det heter nämligen polen på turkiska.

Ha en bra dag kära läsare!

pollen-allergi-turkiet

4 kommentarer

  1. Oh nooo… känner du redan av det? Jag känner (peppar peppar) inget så att det var fruktansvärt förra året berodde på graviditetskänsligheten. Jag tycker apoteken här är urbra! Bra produkter och priser så det är smart att bunkra lite från apoteken här om man är på semester. Typ huvudvärkstabletter och nässprej.

    1. Ja, lite grann gör jag det och det är inte kul. Förra året var hemskt ja, fast jag tyckte året innan också var det och då var jag gravid. Så vad ska vi säga om i år? Det blir väl lika illa som vanligt om vi har otur. Nässprej är riktigt bra ändå, om man hinner ta det i tid. 🙂

  2. Hej Louise
    Hur är det med pollen i mitten på juni? känner du av något vid den tidpunkten?
    Vänligen, Paulina

    1. Hej Paulina! Jag måste erkänna att jag förtränger alltid hur jag känt över pollen för varje år, så varje vår blir jag lika förvånad haha. Men jag tycker att det känns av mest mellan 20 april-20 maj. Efter det så har iaf inte jag mycket problem med pollen alls och i mitten av juni kan jag inte minnas att jag märker av det. Sedan är vi alla olika, en del känner av mer än andra. Men då börjar det bli så varmt också att träden och blommorna inte blommar ut på samma sätt. Hoppas det gav dig lite hjälp. Ha det så bra! Kram Louise

Kommentera