Förkylning? Så blir du frisk snabbt!

Igår bröt min dunderförkylning ut som jag har gått och burit på ett litet tag. Jag har verkligen känt att det har varit på gång, jag har nyst ofta, känt mig trött, det har kliat i halsen och så vidare. Och igår bröt det alltså ut och hela jag var riktigt trött och hängig.

När man har barn, särskilt mindre, så funkar det inte att bara lägga sig i sängen och sova igen. Man får helt enkelt anpassa sig lite efter dem och försöka att bara ta sig igenom dagen ändå.
Eftersom jag redan kvällen innan kände att en förkylning skulle bryta ut vilken sekund som helst så passade jag på att förebygga förkylningen lite. Så här kommer mina bästa tips om du blir förkyld.

Vitlök
– Inte det godaste att äta rå, rakt upp och ner men jag tror absolut detta gör underverk för kroppen för att undvika en förkylning. Eller få den att försvinna snabbt. Om detta funkar på riktigt vet jag inte men jag vill ändå tro på det. Ät ett par vitlöksklyftor innan du ska sova, tugga väl och ät eller drick ingenting efteråt. Men borsta tänderna på morgonen sen!

Vatten
– Kroppen behöver återställa sig och laddas om. Ut med det onda och in med det goda. Drick så mycket vatten du bara kan för att rensa kroppen helt enkelt.

Sömn
– Största hjälpmedlet enligt mig själv men också det absolut svåraste om man har barn. Sov när barnen sover. Och sover dem inte så kanske du åtminstone kan ligga på soffan ett tag och bara blunda ett par sekunder. Låt kroppen vila även om det är korta stunder under dagen.

Vädra alla sängkläder
– Samma sak med vatten, ut med det onda och in med det goda. Och det är så himla skönt att krypa ner i en nybäddad säng på kvällen.

Mjölk med honung
– Detta är min favorit. Torrhosta är fruktansvärt jobbigt för det irriterar och kliar i halsen hela tiden. Värm mjölk, häll upp i en kopp och när temperaturen har sjunkit en del, under 40 grader, så lägger du i 1-2 tsk honung. Detta lindrar en del för halsen. Men undvik för hög temperatur på mjölken när du lägger i honung för då minskar honungens goda effekt.
Honung är dessutom slemlösande vilket är bra om man har slemhosta som aldrig ger med sig.

Lök i vattenbad
– Ni har väl inte missat att prova lök med varmt vatten om ni hostar om nätterna. Jag provade det för mina barn och det funkade jättebra. Glöm inte att stänga omkring er så att ångan som bildas stannar kvar i rummet. Och vädra nästa dag.

Örtte
– Vi dricker olika sorter av örtte när vi känner att en förkylning är på gång och även barnen tycker det är gott att dricka om kvällarna.

Undvik att träna
– Inte för att jag tränar annars ändå men låt kroppen vila mer när en förkylning är på gång eller bryter ut. Kroppen behöver återhämta sig.

Gör det enkelt för dig
– Orkar du inte laga en trerätters middag, eller ens en enkelt måltid till dig och barnen på kvällen så är det faktiskt okej att köpa mat från Mc Donalds. Barnen blir glada, förhoppningsvis mätta och du slipper både laga mat och att diska efteråt. Win-win.

 

 

Igår köpte vi alltså mat från Mc Donald’s och jag vet inte hur många gånger Adem förklarade för mig att han är väldigt glad men mamma ska inte ha ont i halsen. Mitt lilla hjärta ♥

Mcdonalds McDonalds-Side

 

2 kommentarer

  1. Hej louise! Eftersom du bor i turkiet tänkte jag fråga dig lite frågor. Många är ju så rädda för att åka till turkiet just nu, pga terrorn osv.. vad känner du? du kanske skulle kunna göra ett inlägg om det? och ta upp lite vad du känner ang allt, om man vågar resa till antalya i sommar eller bör ta grekland? Jag blir så rädd och osäker. Alla i min närhet säger nej, men jag älskar ju underbara turkiet. Ha en fin dag, o hoppas ni har det underbart. kram från sverige!

  2. De är så gulliga de små liven. Så kul att lyssna på när de är små. Sen med haha. Fast de kan bli lite mer krävande då men man älskar alltid sina barn❤❤❤. Kram

Kommentera