Vi flyttar!

Jag och Kadir har pratar om detta ett tag nu och funderat fram och tillbaka men idag blir det av. Det är så varmt nu så vi flyttar.
Det kanske kommer som en chock för er…Jag är ju ändå väldigt kall av mig. Men de senaste nätterna har varit riktigt varma…

Ja, vi ska alltså inte flytta från våran lägenhet. Vi ska inte flytta från Manavgat eller Turkiet överhuvudtaget. Vi ska bara flytta från vardagsrummet till sovrummet igen alltså.
Eller vad trodde ni? 😉

Jag tror det var i Januari först som vi bytte från sängen i sovrummet till våran stora madrass i vardagsrummet. Då hade vi runt 12 grader i sovrummet om nätterna och det är anledningen till att vi sover i vardagsrummet på vintern. Det blir alldeles för kallt i sovrummet. Tänk er själva att vakna på morgonen och gå upp ur sängen när det är under 10 grader i rummet. Usch, det är inte kul. Nu har vi en braskamin i vardagsrummet och det värmer gott om kvällarna och nätterna och värmen håller i sig fram på morgonen. Där är det skönt att kliva upp på morgonen under vintern.

Men nu är det vår här i Turkiet och i Manavgat, Side, Alanya och resten av Antalya regionen så har vi riktigt härligt väder nästan varje dag. Få regndagar och inte under 16 grader på nätterna i vårat sovrum. Jag har vaknat de senaste nätterna av att vi har alldeles för varmt i vardagsrummet men det är fortfarande skönt att tända en liten brasa precis innan läggdags. Vi är i ett läge där det blir för kallt utan att tända brasan men för varmt om vi lägger i lite för mycket ved. I-landsproblem kan jag tycka ändå.

Så idag tvättar, städar och dammar jag ut i sovrummet. Försöker fräscha upp och fixa till så mycket jag bara kan för ikväll när det är dags att sova så vill jag att det ska vara rent, lukta gott och känns jätteskönt att äntligen få sova i en riktigt säng igen. Våran madrass som vi släpar fram och tillbaka varje morgon och kväll på vintern är riktigt bra och bekväm men ingenting slår våran stora, lite hårda men väldigt sköna säng.

Hoppas att ni får en riktigt bra Fredag och helg. Ta hand om er själva och varandra.

Det är verkar vara stora “flytta in i sovrummet”-dagen detta datum. För det är precis vad vi gjorde idag, för ett år sedan också. Se så små mina barn såg ut då. Ett år går fort men mycket har hänt sedan dess.
1.axa6mtixmzewodixnde4m0l37ky-83k1536vilhjpfqudz-v45cxnyen7dw7kdekn336ivhz9kxtpqistapvm8-44z3zojbb47eaiq_bhsm447456089.jpg

10 kommentarer

 1. Jag blev både nyfiken och lite rädd när jag började läsa det här. Men det var lurigt och kul av dig. Skönt att få sova i sängen igen. Hoppas ni får en bra fredag. 🙂 Kram till dig.

 2. Haha, trevlig flytt.. 😉 Funderar på en sak förresten, hur sover ni under sommarhalvåret? Har båda barnen egen säng eller sover båda tillsammans med er då också? Brukar vara helt öm i kroppen bara efter några timmars sömn med Mert i samma säng (han sover alltså i egen säng men i vårt rum, men kan ibland krypa upp i vår säng på morgonkvisten) då han sparkar och vänder sig så mycket i sömnen. 🙂

  1. Esma sover i Adems gamla säng som är lite liknande “resesäng”. Du vet säkert vad jag menar för någon, de säljs på de flesta barnbutikerna i Turkiet tycker jag det verkar som. Den står bredvid våran säng i sovrummet och sedan sover jag, Kadir och Adem i sängen. Adem har alltid sovit med oss och aldrig riktigt trivts i egen säng medans jag upplever att Esma sover bättre på egen hand i egen säng. Förutom i natt då…herregud vad hon vaknade. Vi har funderat på en våningssäng till barnen men jag hittar ingen som jag gillar för att Esma inte ska trilla ur. Jag är så rädd att hon ska göra det. Adem har mer “kontroll” över hans sömn och sovställning nu. Önskar att vi hade ett rum till för andra sovrummet är mer som ett förrådsrum. Så dåligt det är med förvaring så blir det oftast ett rum med just förvaring av saker. Ha en härlig helg!! Hoppas att ni får sol i istanbul. 🙂

 3. Hej.
  Hittade din blogg genom Google och skulle bara vilja fråga dig några saker. Vår familj har bokat en resa till Turkiet i maj. Till side. Men jag börjar bli orolig. Hur känns läget där nere? Bör jag vara orolig? På UD så stor det att attentaten ökat, att man ska vara försiktig och att någon gått ut och sagt att européer ska akta sig. Vad skulle du råda oss till? Tacksam för svar? Med vänlig hälsning, Martina

  1. Hej Martina och välkommen hit! Jag har bott här i snart 8 år och jag är inte orolig. Jag undviker inte några platser eller liknande och som en vän sa till mig för ett tag sedan, “Det känns som om man snarare bör var försiktig i trafiken och alla olyckor som kan ske här, många kör som idioter” UD avråder till gränserna mot Syrien som ligger ca 90 mil härifrån och har gjort sedan 2014. Dessutom är Side väldigt litet mot många andra turistorter i Turkiet. Man kan självklart inte vet vart i världen som är säkert idag. Och man kan heller inte bestämma för hur en annan människa ska känna över denna rädsla som en del har. Jag är inte rädd här men däremot kände jag en viss oro när vi skulle resa till Sverige i somras. Där finns inga kontroller för vilka som kommer in på flygplatserna och det skrämmer mig en del. I Turkiet finns flertal kontroller och så även på shoppinggallerior, och har gjort i flera, flera år. Säkerheten är hög i landet just nu men det ser jag bara som en större trygghet. Man får helt enkelt själv känna efter vad man tycker och tänker om situationen i världen tycker jag. Du kan, om du har facebook, gå med i gruppen “Vi som älskar Side” Där finner du jättemånga människor som ska åka ner på semester i år, som bor här nere, som redan har varit nere i år och även de som väljer att avstå från resa just i år. Alla har olika tankar och åsikter kring detta. Hoppas att du fick lite bra svar utav mig nu och är ni på plats i Side i maj så får ni gärna besöka våran butik som finns på hotell Side Royal Paradise. Ha det så bra! Kramar Louise

 4. Oj där lurade dig verkligen först!
  Visserligen gillar vi att sova svalt men +12 morgonen lite för svalt. Härligt att våren kommit till er vi har fått en smak på den några dagar ibland sen är det skit igen till helgen skall det bli skönt med 10-15!
  Vilken fin bild på barnen så söta. minns när vi hade en nattvandrare som alltid kom runt 23-00 o knöla ner sig(andra sonen gjorde aldrig det) då var det både bökigt o mysigt. Nu är de stora o man är vaken o väntar på att höra nyckeln i dörren den ena kom nyss hem nu så skönt klockan är bara 22.30
  Hoppas att våren o värmen håller er friska.
  Kram o må så gott Birgitta S

  1. Haha ja, det drog ögonen till sig märkte jag. Många som var nyfikna på vad som skedde hos oss egentligen. Kanske gjorde jag några besvikna till och med att vi faktiskt inte ska flytta, på riktigt. Usch, jag bävar lite för det där när barnen är stora nog att vara ute själva. Särskilt på kvällar och nätter. Hur kan man ens sova innan de kommit hem tänker jag. Äh, jag får hänga med dem ut helt enkelt 🙂 Kram och ha en riktigt härlig helg. Jag hoppas solen skiner på er!

 5. Hej 🙂
  Jag undrar också lite hur ni sover i ert sovrum.. givetvis behöver du inte berätta om du/ni inte vill, men jag blev lite nyfiken.
  När Adem föddes fick vi se hans fina säng, antar att Esma kanske fick den efter honom, eller?
  Kanske båda barnen sover med er i eran säng?
  Är det tredje rummet typ ett lekrum? Eller sover barnen där?
  Många nyfikna frågor blev det nu

  1. Hej!! Esma sover i Adems gamla säng som är, i svenska mått räknat, lite lik en resesäng men med en bra och skön madrass. Förra året sov hon jättebra i den, hon verkar trivas att sova själv mer. Men i natt sov hon väldigt dåligt och vaknade mycket. Adem sover i sängen med oss, tur att vi har en ganska så stor så att vi får plats. Vi har ett rum till men vi har så dåligt med förvaring, vilket är vanligt där vi bor, inga inbyggda garderober eller städskåp etc. så det som egentligen borde vara barnrum/gästrum eller liknande är mer ett förvaringsrum med barnens garderob. Städskrubb ser det ut som tycker jag just nu. Vi funderar på en våningssäng men jag känner att Esma är lite för liten för att klara av att inte trilla ur en sådan säng även om hon ligger underst. Vi får se vad det blir tillslut, jag hoppas på en större lägenhet så att barnen får ett eget rum att ha säng, garderob och leksaker i. Men vi valde att satsa på butiken nu så det dröjer nog lite till.

   Hoppas att du får en bra helg! Kram

 6. Jag vet vad du menar med dåligt förvaringsutrymme. 🙂 Vi har två toaletter varav den en är ett badrum med badkar och dusch och “vanlig” toalett medan den den andra är en turkisk toalett, den senare har vi täppt till hålet i golvet på och använder som förråd, annars skulle vi aldrig ha plats med något. Vi har en inglasad balkong (och två öppna) där jag förvarar vagn, cykel, sparkcykel etc sånt vi brukar ha med ut. Så har vi dessutom två stora “hyllor” med dörrar (så egentligen kan man väl kalla dem skåp) ovanför dörrarna i hallen, där vi förvarar sånt vi inte behöver just nu men ändå vill spara, t.ex. Merts kläder som blivit små. Ett tips om ni kanske har möjlighet att bygga något liknande i er hall? 😉 På så sätt kan ni kanske få lite extra förvaringsutrymme.

Kommentera