Bjuda på våfflor i Turkiet!

God morgon! Har ni sovit gott?

Jag har vaknat flera gånger i natt utav Esma som har väckt mig och inte riktigt kommit till ro. Det kanske beror på att det var en ny-gammal säng hon sov i som hon inte riktigt var van vid. Ny miljö och nya dofter. Hon sov i den sängen förra året vilket gick jättebra då så jag hoppas hon snart vänjer sig och blir nöjd. Vilket fall så känns det riktigt bra att sova i sängen nu. Adem, som sover i sängen med oss, sov som en prins verkligen.

Idag hade vi tänkt att åka till våran butik Royal Paradise men eftersom Kadir behövde ha bilen idag så vi blir hemma. Vädret är på topp hos oss idag och det blir utelek med barnen efter dagens lunch.

img_20170324_232140_826.jpg

Våffeldagen.

Idag är det våffeldagen och jag har turen att ha våffeljärn här i Turkiet. Mina fina vänner från Piteå tog med ett järn till mig för snart 4 år sedan och det används ett par gånger varje år. Idag är inget undantag och när barnen sover i eftermiddag så tänkte jag göra lite smet. I veckan fick vi en tallrik med gözleme utav våra grannar. Gözleme är ett tunnbröd med fyllning, oftast färskost och schalottenlök eller spenat. Och jag tänkte att jag kunde lämna tillbaka tallriken med ett par goda våfflor på.

Vad ska ni göra den här helgen? Hur ser vädret ut hos er? Och blir det några våfflor idag?

Vafflor-Turkiet

Svenska våfflor.

 

Gözleme

Gözleme. Tunnbröd med fyllning.

4 kommentarer

  1. Hej!
    Jag har sovit som en prinsessa, lilla S sov hela natten till halv sex, när hon vaknade gick hennes pappa upp så jag fick sovmorgon till halv åtta. Sicken lyx! Idag blir det nog en våffla och en långpromenad i solskenet och fågelkvittret. Ha en fin dag! Kram

  2. Gillar verkligen din blogg så mycket! Det är så mysigt med en blogg som är vardaglig och inte bara utspelar sig i Stockholms medievärld. Följde dig i USA och blev så glad när jag upptäckte att du fortfarande bloggar och så roligt att få följa din vardag i Turkiet 🙂

    1. Hej Sofie! Vad kul att du har hittat hit och att du fortfarande gillar bloggen. Mycket har hänt sen USA 🙂 Hoppas att du får en bra söndag!! Kram

Kommentera