Sverige är nästan ikapp Turkiet, men bara nästan!

Ni glömmer väl inte att i natt går Sverige från vintertid till sommartid. Men hur är det med Turkiet egentligen på den fronten? Ja, vi har kvar våran tid som vanligt.

Sen förra året så har Turkiet, precis som många andra länder, stannat på sommartid och därmed slutat att flytta klockan fram och tillbaka. Jag skrev om det då när ni i Norden ändrade klockan och vi har sedan dess alltså alltid varit två timmar före Sverige hela tiden. Ska jag vara ärlig så var jag lite orolig hur det skulle bli ur ett bloggperspektiv. När jag skriver att vi äter lunch så har ni kanske knappt druckit erat 10-kaffe på förmiddagen. Eller när jag skriver att det är dags att sova så börjar kvällsnyheterna på tvn.

Men jag tycker, ur ett bloggperspektiv framför allt, att det har varit väldigt bra. Jag har haft en försprång känns det som och jag har kunnat planera och förbereda mina blogginlägg tidsmässigt väldigt bra. Och ja, jag har väldigt, väldigt ofta tänkt vad klockan är i Sverige och hur passande ett blogginlägg verkar för er. För de allra flesta som läser min blogg befinner sig i de nordiska länderna.

Men nu är Sverige snart ikapp Turkiet, men bara snart. Från och med i natt så är vi “bara” en timme före er istället för två.

2 kommentarer

  1. Ja nu känns det lite lättare på kvällarna när vi(jag å min man) skall ringa ner och prata med våra turkiska vänner. Slipper tänka tiden på samma sätt. Ha en underbar söndag med familjen Louise.

    1. Vad kul att ni har telefonkontakt med era turkiska vänner. Då har de säkert rapporterat om att värmen börjar stiga hos oss nu? Ha en bra söndafseftermiddag! kram

Kommentera