Varmt väder och mer dusch!

Hej hopp! Har ni haft en bra vecka och helg?

Jag tycker att jag har varit en bra vecka. Jag har haft mycket energi trots att jag har dragit ett stort lass själv här hemma mitt i veckan. Återkommer om det lite senare. Igår, lördag så kände jag hela dagen att det var söndag. Så jag vaknade lite i panik imorse när jag såg att klockan var över 8. Men idag är det söndag och det var skönt att bara ta en lugn förmiddag hemma.

Precis som igår så var vi ute en stund på dagen. Men idag var det jätteblåsigt och våra grannar var inte sena med att påpeka detta när de såg oss i dörröppningen på väg ut. Jag tänker att 30 minuter utomhus i solen och vädra lite hemma samtidigt är bättre än att just vara hemma och inomhus. Som jag har skrivit innan så är vi inte ute en längre stund varje dag men jag försöker så mycket jag kan och nu när vi har så bra väder så är det betydligt lättare. Igår hade vi knappt några vindar alls och det var jättevarmt. Jag slogs av tanken att vi inom kort kommer få vara ute på morgonen istället för att svalka av oss och sedan stanna inomhus runt lunchtid för då blir det FÖR varmt att vara ute mitt i solen.
Det gäller att anpassa sig efter väder, vind och värme helt enkelt.


Side i februari förra året. En riktigt varm och härlig dag.

Jag lagade lunch och idag gjorde jag extra mycket mat så att det räcker till middag också. Så slipper jag tänka på det nu i eftermiddag. Precis som varje söndag så fick barnen plaska och leka i duschen efter lunch. Och även den biten kommer ändras inom kort. Från och med juni månad så kommer vi duscha mera, inte för att vi blir mer skitiga utan för att vi snarare kommer behöva svalka av oss. Juli och Augustimånad så är duschen vår bästa vän och en dusch varje dag, minst, är ett måste för att orka helt enkelt.

Det är intressant hur vi människor anpassar oss egentligen. Under vintern så kan te.x. våran dusch och toalett vara så kall att jag nästan tippar på tå när jag går in dit. Det är så himla kallt under en viss tid att jag önskar att jag kunde slippa duscha. Men av hygieniska själ så är det inte möjligt att undvika.
6 månader senare så är duschen min favoritplats och jag önskar nästan att jag kunde få bo där. Det är jobbigt att kliva ur duschen för man vet att det kommer bli varmt, klibbigt, svettigt och helt enkelt bara värre inom 25 minuter.


Badälskaren Adem 2015

På tal om dusch, nu när jag ändå har snurrat in mig på det ämnet så mycket. Barnen älskar att duscha och när vi närmar oss sommaren så tänkte jag att det kunde vara kul att köpa lite duschleksaker. Schampooflaskorna och Adem’s plastbilar är kul idag men jag tänkte något lite roligare att ha i duschen. Jag har dessutom hört talas om kritor som man kan måla med på duschväggar och badkarskanter som är lätta att ta bort när man är klar. Det hade väl varit något? Jag ska kolla runt på detta så får vi se vad det blir för kul tillslut.

Den 23 April så är det barnens dag här i Turkiet så det kanske hade varit kul att överraska barnen med något kul paket den dagen. Vi får se vad det blir helt enkelt.


Manavgat 2015 på barnens dag, 23 April.

Ha en riktigt bra söndags eftermiddag och kväll. Och kika gärna in här imorgon för då lovar jag att det kommer en kul överraskning som jag tror passar er alla oavsett ålder, kön, intressen eller klädstil. Ni kommer gilla det tror jag.

Vi ses då!

9 kommentarer

 1. hej louise! ja vi undrar här i Sverige hur det skall gå för er som turistland med alla konstiga uttalande som er president gör??? tycker väldigt synd om er för det blir nog väldigt lite turister iår bokningarna hade gått ner 40% i Sverige iår. önskar av hela mitt hjärta att det blir bra för er

  1. Hej! Ja det blir nog bra. Första flyget med Detur landade för några dagar sedan i Antalya så nu är turisterna från Sverige på gång. Våran fokus är väl mer Tyskar, Engelsmän etc. eftersom de är dom som bor på hotellet. De svenskar som kommer till våran butik läser min blogg men självklart hoppas vi att dom också kommer till Turkiet. Det blir en spännande säsong nu när vi står på helt egna ben. Hotellet börjar bli fullbokat för hela säsongen redan nu så det är kul 🙂 Kanske ses vi också?

 2. Hej!
  Barnens dag vad mysigt det låter vilken bra ide. Förstår att duschen är favoriten när det är +40 utomhus. Riktigt så är det inte här på sommaren. Idag har vi haft det skönt +15 men det blåser trött jag blir på allt blåsande. Det där med kritor att rita i duschen med låter roligt blir säkert en succe.
  Kram Birgitta S

  1. Ja barnens dag är verkligen en stor, uppskattad dag här i Turkiet. De är otroligt barnkära här så att fira denna dag är verkligen som julafton skulle jag nog vilja säga. Massa aktiviteter och skoj för barnen och traditionsenligt sedan 1986, kommer barn från hela världen till Turkiet för att representera sitt eget land och dess kultur. Dessa barn bor hos turkiska familjer och får möta turkiska barn. Denna dag är också självständighetsdagen här i Turkiet och därmed en helgdag (röd dag) Så vi ser fram emot denna dag massor. Jag ska skriva mer om det när de närmar sig, nu är det snart April. Tiden går snabbt. Kram!!

 3. Jag kan köpa dom åt dig, kostar 10 kr st här för 5 i ett paket! Mejla mig adress så fixar jag =)

 4. Hej hej vi kommer ner 22 april min man och son på 3 år. Var i side hålls barnensdag? Med vänlig hälsning, Rebecca

 5. Vad spännande med barnens dag. Händer det något speciellt i Side eller Manavgat då?
  Vi kommer ju ner 22 april, vore kul att vara med om det är något festligt som händer.

  1. Ja, det är jättekul och stort här. Exakt vad och vart de kommer vara jippon vet jag inte helt säkert, mer än att det blir både i Side (nere vid hamnen oftast) och inne i Manavgat. Jag ska kolla upp det och skickar pm till dig sen. Jag tror säkert dom kommer ha massa kul på erat hotell också. Och sen tror jag det är igång ganska så tidigt inne i Side-Manavgat, runt 9-10 tiden redan. Men jag kollar upp det och skriver till dig på fb sen. Vi ses snart. Kram!!

Kommentera