Vi fick åka till akuten!

Den här dagen kunde ha startat betydligt bättre.

Jag hade bra planera för dagen med barnen och vi gjorde oss redo för att gå ut i det fina vädret. Medans jag står i köket så hör jag en duns.
Det är väl inte helt ovanligt, varken ljudet eller att något utav barnen trillar och slår sig för att sedan ställa sig upp och är iväg och leker igen lika snabbt.

Denna gång var det Adem som slog sig när han klättrade på soffan, som de flesta 3-4 åringar brukar göra någon gång ibland. Jag tröstar honom och försöker se vart han har ont. Munnen. Det blöder.
Jag känner direkt på tänderna i underkäken och är glad att ingen rör på sig. Men blodet stannar inte av utan det kommer ganska mycket så jag försöker se vart det kommer ifrån. När jag böjer ner på underläppen så ser jag ett djupt jack där. Ett rejält sådant. Jag klarar av sånt ganska bra men detta gav mig rysningar i kroppen av obehag. Då upptäcker jag att det är så pass djupt att det till och med är ett litet, litet hål på utsidan en strax bit under läppen.
Jag tröstar Adem, försöker stoppa blödningen så gott jag kan och ringer sedan Kadir. Typiskt så har han precis då kunder i butiken men han ringer upp och jag förklarar läget. Hade det inte varit allvarligt så hade jag inte ringt honom utan kunnat sköta det hela själv men jag ber Kadir komma hem för att åka till akuten med Adem.

Dom åker iväg och är borta ganska exakt en timme. Jag är så nöjd med sjukvården här för de fick komma intill till läkaren nästan direkt och inga köer eller andra väntetider som man inte riktigt vill ha att göra med vi ett akutläge. Och det spelar ingen roll om man väljer ett privat eller som i detta fallet ett statligt sjukhus, det är samma på båda. Du får träffa en läkare ganska så omgående.

Adem fick sy 2 stygn i munnen, stackare. Bedövningsspruta och bedövningssprej hjälpte bra för han grät ingenting sa Kadir. Sedan sa doktorn att Adem inte får pilla med varken fingrar eller tunga på stygnet för det kommer att släppa lätt. Det var tydligen väldigt svårt att få till bra stygn just där.
Men att be en snart 4 åring att inte röra vid såret är nästan omöjligt. Det är klart man vill känna efter, det hade jag också velat. Vi sa till när vi såg att han rörde med tungan men redan två timmar senare så har han lyckats pilla bort stygnet. Vi hoppas att det kommer läka av sig själv och vi kommer ha koll under dygnet hur det ser ut.

Nu ligger barnen och sover samtidigt som jag ska ta mitt kaffe. Esma väckte mig strax efter klockan 06 idag, och det är jag inte van vid så jag behöver lite starkare kaffe en dag som denna.

Adem slog i huvudet strax innan 1års dagen och fick även då sy ett stygn. I pannan den gången och idag har han ett litet, litet ärr. Han har otur den här grabben.

IMG_20170405_215308_750.jpg

Våran fina Adem för några dagar sedan.

4 kommentarer

 1. Hej vilken trist start på dagen o vad orolig man blir när något sådant händer tur att små barn har bra läk kött
  Trevlig söndag

 2. Åh förstår din oro, men vilken tur det gick bra! Hur delar ni upp sysslorna med barnen annars? Tar du det största lasset för att du är hemma såklart, men hur ser en vardag ut för er? Nattning, blöjbyte, mat osv. Nyfiken på om det är någon kulturskillnad hos er?är själv tillsammans med en turk och har en dotter på 2 mån!
  Härlig blogg förövrigt!

  1. Ja, hemma drar jag största lasset eftersom min man jobbar precis hela tiden känns det som. Och mer blir det nu när säsongen drar igång. Men han är ändå väldigt närvarande och hjälper till med det han kan. Jag skrev ett inlägg om hur våran dag brukar se ut för ett tag sedan. här hittar du det —> https://louiseiturkiet.se/2017/03/07/en-dag-med-oss/
   Åh en liten svurkbebis, vad heter hon? Bor ni i Sverige eller Turkiet? Tack för att du gillar min blogg. Ha en bra helg och påsk! Kram

 3. Aylin heter hon och vi bor i Sverige, pappa är från diyarbakir så tyvärr finns det ingen möjlighet att flytta till hans hem… tror vi lär oss mycket om varandra nu när hon är så liten. Vad jag som svensk (?) förväntar mig och hur hans kultur är med rutiner och ansvar osv!
  Glad påsk!! Kram

Kommentera