Pannkakslunch och fredagsfika!

Våran fredag började bra och det var en riktigt fin dag, tills att vi fick höra om terrorattacken i Sverige. Men jag vill ändå berätta och visa er vad vi gjorde denna dag.

Vi skulle nämligen få vänner på besök för pannkakslunch, gott fika och lek.
Sofie och hennes son Efe kom förbi oss och det var kul att se han och Esma leka ihop. Det skiljer ca 4,5 månad mellan dem så de är ganska så jämngamla.

Precis innan de kom så kom våra grannar över istället och jag kunde inte riktigt säga att de inte fick komma in för att jag var lite stressad och behövde röja undan här hemma. Deras pojke gillar att komma till oss och leka med alla leksakerna så han fick göra det medans jag bjöd hans mamma på lite frukt.
De gick hem ungefär 10 minuter innan Sofie och Efe kom så jag hade sminkat ett halvt öga, hade skitiga kläder och andan i halsen men det gick bra ändå. Som tur var så hade jag förberett en pannkaksmet och hade någorlunda koll på läget ändå.

Efe-EsmaEsma-Efe

 

Det var längesedan vi åt pannkakor här hemma men det var riktigt gott och barnen verkade nöjda. Så pass nöjda att båda somnade ganska så snabbt efteråt och sov sedan i sovrummet i över 2 timmar. Jag och Sofie drack kaffe, åt lite fika och pratade. Det är sällan man har den turen när man ses att man faktiskt kan sitta ner och njuta lite av stunden när det är barn, lek och allt sånt på gång. Då är allt all over the place och det är svårt att hänga med i konversationer till fullo. Men idag hade vi det väldigt lugnt och bra alltså.

pannkaka
Esma-pannkaka
Efe-Pannkaka

Fika-Turkiet
citronkladdkaka

 

Strax efter 16-tiden började det rassla till i telefonen och vi fick höra om Stockholm precis som ni där hemma. Usch, det var så konstigt. Här satt vi i Turkiet och fick höra att Sverige blivit utsatt för något sådant hemskt.
När jag hämtade Adem på förskolan sedan så var jag lite förvirrad och framför allt ledsen. Jag pratade med min pappa i telefonen och hade precis skrivit med min syster på whatsapp. Det var skönt att höra från familjen då, även om de inte befann sig i Stockholm.

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig dag och jag fick väldigt mycket energi av mina fina vänner.

förskola
Adem kom hem med denna fina från förskolan i fredags. En kärleksförklaring till oss föräldrar. Den hänger nu på kylskåpet här hemma och gör mig glad.

Kommentera