Besök på bondgård och mirakeltips för städning!

Igår när vi hade lämnat av Adem på förskolan så stannade Esma och jag utomhus nästan två timmar och bara hade det gott, mestadels i skuggan faktiskt. Det är så himla skönt på förmiddagarna nu för det blåser härliga vindar men med strålande solsken.
Ja, förutom idag då. Vi har fått några få solglimtar idag men annars är det molnigt och jag har en känsla av att det kommer regn senare ikväll eller i natt.
Måste ta in tvätten innan dess!

ute-fika
Vi hade med oss kaffekoppen och en flaska med kefir ut igår. Denna sort är jättegod och ni hittar den i matvarubutikerna.

 

Idag är Adem iväg på utflykt med hela sin förskoleklass. De besöker en bondgård, får rida på hästar och har haft picknick. Jag och Kadir sa först att han får stå över den här gången efter olyckan i helgen. Men det har börjat läka ihop i munnen på honom och sedan skulle alla i klassen åka med så vi ångrade oss och sa att han också får haka på.
Adem berättade att hans bästa tjejkompis i klassen vill ha en katt. Hon gillar katter.
Så Kadir frågade Adem vilket djur han vill ha.

“En tupp. Jag vill ha en tupp!”

Inte riktigt det djuret jag hade gissat på hehe.

Esma vaknar tidigare på morgonen nu och sov därför innan lunch idag istället för efter som hon annars gör. Då fick jag ett ryck och städade ur ugnen som var riktigt oren.
Jag gör såklart rent den när vi har använt den men ibland bakar jag något i en form och inte direkt torkar ur efteråt. Och sen grillar vi kyckling i ugnen, olja skvätter och det torkas inte heller alltid rent.
Så idag tog jag i med hårdhandskarna. Först satte jag in en form med vatten och lite citroner i på 45 minuter för att “värma upp” Jag läste någonstans att det var ett bra tips och jag tror stenhårt på alla “mirakeltips” när det kommer till städning.
Sedan skurade jag ur ugnen när den fortfarande var ganska varm och försökte att inte bränna mig. Och jag måste nog säga att den har inte varit så här ren på 3 av 4 år som vi har haft den.

Vikt tvätt har jag också gjort idag. Massor utav tvätt. Skittråkigt verkligen men nödvändigt.
Nej, nu kommer nog regnet snart ser det ut som så det är bäst att jag tar in resten av tvätten nu. Och sätter igång och viker med en gång.
Ha en fortsatt bra onsdag!

Esma-Turkiet

1 kommentar

  1. Hej !
    Tack för städtips ugnen gör som du torkar ur när vi använt den men det blir alltid stänk kvar som är svåra . Det där med tupp får han lägga ner då får du aldrig sova

Kommentera