Vi har officellt slängt ut vintern!

Precis i detta nu sitter vi i vårat ny-gamla vardagsrum. Nu är det officiellt sommartid för oss, för nu äntligen är braskaminen (soban) borta.
Varje vår, i början av april och varje sen-höst, i november så flyttar vi våra soffor och fåtöljer i vardagsrummet så att vi kan ha braskaminen framme på vintern och slippa den på sommaren.
Så gör vi varje år och varje vår känner jag att jag inte längre trivs med våran “vintermöblering” Men i år har det känts bra och jag har knappt tänkt på det.
Det jag däremot har tänkt på de senaste två veckorna är att vi måste hitta tiden till att få bort braskaminen. För vi har inte använt den sedan någon gång i början av april kanske.

Men Kadir har inte riktigt haft tid i år att fixa med det. Han har så himla mycket fokus på att få butiken gå runt med allt som måste ordnas. Det är inte bara att vara på plats i butiken utan allting runtomkring. Tänk vad skönt den dagen vi kan ta in någon personal som kan byta av med honom. Den dagen kommer förhoppningsvis i framtiden.
Grannarna som bor under oss är iväg på semester den här veckan och grannarna ovanför oss är iväg just ikväll. Så vi tyckte det var lika bra att ta tag i fixet här hemma nu så att vi kunde få dammsuga och fixa utan att störa någon så här sent. Vi passar dessutom på när barnen sover.
Undra vad de kommer att säga imorgon när de vaknar och ser att det ser annorlunda ut hemma hos oss.

Om jag hinner imorgon så blir det till att damma ordentligt i vardagsrummet. Sedan ska jag försöka ta mig ann fönsterna också. Men jag ska erkänna att har dragit ut på det väldigt länge nu. Jag dagdrömmer om städhjälp lite då och då nämligen.
– Jag menar, jag fyller ju ändå 30 snart och nästa vecka har vi bröllopsdag. En perfekt present hade varit ett städat hem för en dag eller så.
Undra om jag kanske borde skriva ihop en önskelista?

 

matta_turkiet

Kommentera