Måndagsenergi!

Hej på er!
Vad härligt med måndag igen. Hoppas att ni har haft en bra förmiddag. Jag vaknade kanske inte på bästa sidan men det har vänt. Innan jag ens hade öppnat balkongdörrarna den här morgonen så kände jag av pollen. Nu börjar det för mig, nu känner jag av det sakta, sakta. Hoppas det inte blir så allvarligt bara.

Esma vaknade feberfri och pigg idag. Jag hoppas hon blir bättre nu, lillskrutta. Adem och Kadir mår bra och vaknade på gott humör.
Idag känner jag att jag bara måste få ordning här hemma i kaoset. Så jag har bestämt mig för att stänga av internet på mobilen då och då idag för att få saker och ting gjort. Två balkonger och halva köket är redan rent och klart, just nu äter vi lite äpple och tittar på Bamse. Jag ska ta och värma maten som vi åt igår, en turkisk gryta. Jag är så glad för att vi hade mat över från igår, just idag. Då kan jag fokusera på allting annat.
Jag tror att när man känner en topp av energi så ska man omfamna den ordentligt oavsett vad det gäller. Det är inte kul att exempelvis städa men det är skönt när det är klart så idag kör jag ordentligt när jag ändå har sådan energi för det.
Imorgon kanske jag har en riktig dipp på energi och då kan jag lika gärna ta det lugnt och vila en stund när Esma sover middag. Det är ingen idé att försöka köra i 110 om jag framför allt inte orkar och samtidigt inte måste. Jag har lärt mig det om mig själv, att omfamna energin ordentligt när den kommer.
Sen finns det dagar och stunder då man verkligen måste göra något när det tar emot och då får jag bara göra så gott jag kan. Vare sig det handlar om viktiga saker eller småsaker som städning.
Men det är också minst lika viktigt med återhämtning.

Den här veckan händer det mycket kul förresten. Imorgon har vi bröllopsdag så jag ska nog köpa en tårta eller bakelse tror jag. Kadir jobbar visserligen men jag kanske åker och överraskar honom i butiken eller så äter vi den sent på kvällen när han kommer hem.
Sedan har vi våra vänner här, Anna, Felix och gänget så dem ska vi träffa.
Dessutom har priset på telefonen jag vill köpa sjunkit lite så kanske köper jag den här veckan. Jag är så irriterad på den jag har idag men samtidigt så funkar den för det mesta så frågan är om jag ska vänta lite till, och gå runt halvirriterad, eller helt enkelt köpa en ny. Priset kommer inte sjunka mer på någon månad eller två…eller kanske mer. Och det är ju SÅ kul att köpa ny elektronik tycker jag.
Vi får se hur det blir men ni lär få vet om det, och framför allt kunna se det på bilderna framöver (Förlåt för alla gryniga och suddiga bilder jag lägger upp nu för tiden…)

Ha en riktigt bra måndag!

IMG_20170424_114839_342

Kommentera