Turkiet 2017!

Ska ni till Turkiet i sommar? Varje år ställer jag den frågan till mina läsare och självklart gör jag det i år också.
Det hade varit jättekul om ni som ska åka, oavsett ort i Turkiet, vill lämna en kommentar i detta inlägg.

Och ni väljer helt och hållet vad ni vill berätta och svara på men här nedan kommer lite tips som ni kan ha med (eller kopiera) För sedan kanske vi upptäcker att ni är flera som åker samma dag, flyg eller bor på samma hotell. Det hade väl varit kul? Ni som inte har bokat men ska åka får gärna också skriva att ni är på gång.

Namn
Datum och avreseort
Hotell
Ort i Turkiet du ska bo på

Ex.
Louise
25-31/5, Arlanda
Sunflower i Side
Side

Ni behöver som sagt var inte svara på allt om ni inte vill och ni behöver inte heller ha med efternamn, förnamn räcker. Meningen med detta är dels för att se hur många som läser min blogg och som ska ner till Turkiet i sommar. Och kanske kommer någon/några hitta resesällskap eller så. Några kanske bestämmer sig för att mötas upp efter att ni har hittat varandra här?

Så ju fler svar desto roligare och tipsa gärna era vänner och bekanta som ska resa ner att de också fyller i listan.

Googlar man sedan Turkiet 2017 så finns det stor chans att man hamnar på just detta inlägg, och fler kommer då fylla på listan allt eftersom hoppas jag.

Ni som ska till Side vill jag tipsa om hotellet Adora garden. Ni kan boka det hotellet antingen via Ving eller TUI. Eller också privat.
Hotellet är familjärt lägenhetshotell som renoverades 2014. Det finns pool och barnpool samt strandbuss. Hotellet ligger knappt 2 km från gamla stan/antika Side.
Vill ni boka detta privat så kan ni kontakta mig och så slussar jag er vidare till en kontaktperson för priser och bokning.

 

Vi kanske syns HÄR i sommar?

Turkiet2017

Här är mina bästa tips och hur det var för mig att resa med själv med två barn, kanske något för er som ska åka ned till Turkiet med barn.

51 kommentarer

 1. Hej Louise! Planerar en resa till Turkiet (även i år) slutet av aug början av sept. Vet inte vart ännu men det blir av. Har man varit en gång i Turkiet blir man beroende, helt enkelt. Kram

 2. Mirela
  24/7 – 20/8
  Elite life Residence, Oba, Alanya

  Sen blir det en vecka i höst september/okt dock ej bokat ännu.

  Ser framemot 4 härliga veckor i Turkiet, vi hinner nog med ett besök i eran butik också då vi tänkt åka runt på närliggande orter.
  Hälsningar
  Mirela

 3. Hej Louise! Jag bokade för 30 minuter sen en resa till Turkiet för min familj, vi har en liten pojke. Jag drabbades nyss av värsta paniken och ångrade mig helt, tänk om man hamnar mitt i ett terrorattentat, visst vet ju jag att det har hänt mycket där men att googla på det skapade kaos inom mig.

  Är född i Sverige men från Turkiet,vi ska till Kusadasi, vi flyger direkt från Arlanda till Izmir utan att mellanlanda, och åker direkt hem till vårat hus i Kusadasi.

  Kan du snälla bara kommentera mitt inlägg, bör jag vara orolig?

  1. Hejsan! Åh jag kan nog nästa förstå din känsla fast omvänt. När jag skulle resa till Sverige i somras med två barn så gick tankarna runt mycket och jag blev jätteorolig. Något kan ju faktiskt hända DÄR i “lilla Sverige” tänkte jag då. Ingen kan veta i förväg vad som ska ske men om jag utgår från mig själv och hur jag känner så är jag inte alls orolig att något ska hända mig här i Turkiet. Eller jo, möjligtvis i trafiken. Där kan jag känna att jag inte har så stor kontroll på andra bilister och hur de kör…Men det stoppar mig inte från att köra bil varje dag, då hade jag nog blivit knäpp och väldigt instängd. Utöver det så lever jag som jag alltid har gjort, känner mig trygg när jag går på marknaden, i shoppinggallerian eller äter en middag inne i Side. Hoppas det gav dig lite svar på dina frågor. Har du vänner och bekanta i Kusadasi så kanske du kan höra med dem hur de känner. Hoppas ni får en bra resa! Kram

 4. Ann-Catrine
  25.5-9.6
  Helsingfors
  Hyr lägenhet på Atatürk Cadd.
  Alanya

 5. Planerar 3-4 veckor i Alanya trakten, men hittar inga direktflyg denna sommar. Vet någon varför?

 6. 13-20 maj 1 vecka
  17-24juni 1 vecka
  2-19 sep 3 veckor
  Alla tre gångerna på Begonville.

 7. Kemer, 15 juli -2 aug og 26 aug – 5 sept. Så blir det i oktober men vet ikke helt når

 8. Pija
  Vetejdatumochort
  2v, någon gång i september
  På nåt braigt hotell i favvoSide

 9. Annelie o Göran
  20/5 4 veckor
  26/8 3 veckor
  (har även varit där 2 veckor i mars)
  Oslo Gardemoen
  Side, lägenhet

 10. Lotta plus sex familjemedlemmar.
  28/5-11/6, Norrköping
  Dream family hotell, side
  Side

  1. Camilla och Dalle + 2 barn
   13/5-27/5 Sturup
   Sunconnect sea world resort & spa
   Side

 11. Jenny och Micke

  15/4 – 22/4
  13/5 – 20/5
  12/8 – 27/8
  30/9- 8/10

  Sunprime Dogan Side Beach Hotel som vanligt

  Side

 12. Tilda & Caroline
  13/5-20/5 Göteborg
  Sunpark Garden
  Alanya

  12/8-19/8 Arlanda
  Sunpark marine
  Alanya

 13. Lovisa
  15-25/6
  I mina föräldrars lägenhet (vid baskent hospital)
  Alanya

  Plus förmodligen september och november också 🙂

 14. Pia med familj

  Arlanda 13-20/5 Leda beach
  1-22/7 Leda beach
  Gjort 1 vecka på Sunwing 15-22/4 =)
  SIDE

 15. Hanna, Baris, Aylin och Ela.
  27/7-18/8
  Anamur och Side.
  Besöka våran lägenhet i Anamur och sedan ska vi boka in oss på något hotell i Side, men vi har inte bestämt vilket än 🙂

 16. Jessica
  Befinner mig i Turkiet nu, Malatya.
  I sommar blir det Alanya i 2 veckor för sol och bad med barnen. En flicka på 5 år, en flicka på 11 månader och en grabb på 12 år.
  Inget bokat än men hoppas på att komma iväg i början på juli 🙂

 17. Jessica, Muhammed, Meliha o Emin. Blir troligtvis 30/9 i ca 3 veckor Alanya I svärföräldrarnas lägenhet

 18. Såg nu att min kommentar ser lite konstig ut då jag egentligen skrev rad för rad

 19. Hej fina Louise.

  Våran sommar är bokad och klar i minsta detalj. Det kommer att bli en rundresa i Turkiet och vi stannar 5 veckor mellan den 20 juni och 30 juli. Jag reser med en väninna som heter Melek. Mannen vill för det mesta hålla sig i sina födelsetrakter Kulu så det blir en tjejresa denna gång. Flyger direkt till Ankara från Arlanda.

  Resrutten ser ut så här:

  Beypazari/Ankara 20-28 juni
  Zerde Konak

  Afyon 28 juni – 5 juli
  Ikbak Thermal Hotel

  Egirdir/Isparta 5 juli – 12 juli
  Altingol Hotel

  Canakkale 12-26 juli
  Hotel Helen Park

  Ankara 26-30 juli
  Bilkent Hotel and Conference Center

  Sedan blir den en resa till Trabzon igen i november

  Kommer att bombardera bloggen med en massa bilder och berättelser från resan. Massa kramar och hoppas ni får en toppensäsong i Side. Lycka till med affären <3

  "Trabzon"-Sofie

  1. Den 24/6-9/7 åker min väninna och jag till Side. Vi ska bo på ADORA GARDEN.

 20. Thess m man
  15/6-7/7 Landvetter-Helsingfors-Gazipasa
  Mayflower apart, Alanya
  18 eller 19 gånger i Alanya, Älskar stället.

 21. Hej Louise.

  Nu har även jag hittat till din blogg. 🙂
  Jag har bokat en resa till mig och mina två barn i sommar. Första gången vi reser till Turkiet.

  Sanna med två barn på 14 år och 11 år.
  10/8 – 17/8, Köpenhamn
  Sunconnect Side Resort
  Side

 22. Sara
  15.6-3.7
  Helsingfors
  Egen lägenhet

  Kommer åka flera gånger men har inte slagit fast de datum ännu 🙂

 23. Inget bokat än .
  Men planer på Apollo , Gazipasa , Alanya , Grand Kaptan 5/8
  1 vecka .
  Jag , mannen o son på 9 år .

 24. Hej:)
  Nu har vi bokat en resa till Side hotell Tropical. Vi har varit i Turkiet många gånger . Men inför denna resa har dock jag blandade känslor. Min man och våra två barn 17 & 21 år. Är er affär i närheten av där vi ska bo ? Vi åker den 8 juli . Roligt att följa din blogg

  1. Hejsan! Vad kul att ni har bokat. Kan det vara Tropic ni ska bo på? Jag googlade Tropical men kunde inte hitta något sådant hotellnamn så jag gissar på att det är de populära hotellet Tropic. 🙂 Det ligger ganska så centralt och när till både havet och gamla stan. Däremot en bit ifrån våran butik men det är lätt att ringa på en taxi om ni vill komma till våran butik. Finns även dolmus men är man ovan vid stadsbussarna så skulle jag ändå rekommendera en taxi. Vill du bestämma en särskild dag och tid så kan vi ordna med pick-up-service också. Säg bara till åtminstone 1-2 dagar i förväg så fixar vi det 🙂
   Hoppas att ni får en riktigt härlig semester! Kram Louise

 25. Hej. Kollar resor just nu och är inne på hotellet blue star barut suits. Vet du nåt om det? Ser väldigt fint ut!

  1. Hejsan! Jag har själv inte varit där men jag har mycket bra om det. Det är ett hotell som förut hette Sunwing Side west beach som Ving hade förut. Populärt hotell, lite avsides från själva gamla stan i Side men det går snabbt att ta en taxi eller hoppa på en dolmus om man vill dit. Det ligger inte så jättelångt ifrån hotellet där vi har vår butik, hotell Side Royal Paradise.
   Stranden vid Blue star Barut suits är jättefin och jag har också hört att maten på hotellet är god.
   Hoppas det blir en resa för er! Kram Louise

 26. Hej Louise! Ska bo på la grande resort from 29/10. Vet du något om det hotellet? Det har både bra och dåliga kritik. Är det många affärer som har stängt nu eller finns det ännu bra shoppingställen som är öppna. Hur ligger priserna på kläder jämfört med sverige? Hur är vädret? Tack för en bra blogg.

  1. Hej Marina! Vad kul att ni ska åka ner. Då slipper ni förhoppningsvis undan regnet precis lagom. Jag har inte koll på hotellet mer än att jag hört att det är bra. Mest tyska och ryska gäster, om det nu fortfarande stämmer. Men några skandinaver också.
   Hotellet ligger precis bredvid det hotell som vi har våran butik. Side Royal Paradise heter “vårat” hotell och ni får gärna komma in och kika hos oss om ni vill. Eller bara säga hej. Vi har öppet alla dagar från 09-23.
   Priserna på kläder kan variera, dels beroende på plagg/kvalité och dels beroende på VART man handlar. Jag vet att gamla stan oftast har högre priser än butikerna utanför.
   Det mesta kommer nog vara öppet under veckan ni är nere men sedan börjar några slå igen. Vi har öppet vår butik året om men under vintern så är det öppet mellan 09-18 oftast. Men när ni är nere så har vi öppet längre på kvällarna fortfarande.

   Hoppas ni får en riktigt bra vecka och hör gärna av dig om ni kommer förbi vår butik 🙂 Kramar Louise <3

Kommentera