Nu var det klippt!

Det blev ett par timmar hos frisören och jag är jättenöjd. Det blev både klippning och slingor som sagt var.
December 2015 gjorde jag mörka slingor hos en frisör inne i Manavgat som jag blev nöjd med då men de försvann ganska snabbt och sedan dess har jag bara klippt topparna och aldrig färgat något.
Min frisör som jag har idag, Ayse Gul tyckte inte alls jag skulle färga håret men jag hade bestämt mig för att gå mot ljusare toner. Jag ville ha ganska “markanta” slingor så att man ser det ordentligt men samtidigt inte så att de blev jättegult. Jag är rödlätt i tonen och det blir inte fint med mer toner åt det gula hållet tycker jag.
Färgen blev tillslut jättebra och jag tror att rätt resultat visar sig mer om någon månad efter att jag har fått tvätta håret en del men framför allt när det har blivit blekt i solen som det kommer att bli. Det går inte riktigt att undvika här i Turkiet.

Sedan var det klippningen…
Jag sa häromdagen till Kadir att jag funderar på en kortare frisyr. “Hur kort då” undrade han och jag googlade fram en bild på Robyn i ljuva 90-tal.
Han nästan vred och vände på sig och sa lite nervöst “Jo, men det är väl fint…ganska kort…men fint”
Haha stackars min man. Han ville såklart stötta mig i “mitt beslut” och kunde inte säga något annat. Men jag skojade bara med honom. Och med er.
Jag har inga planer på att bli korthårig just nu. Jag vill spara till långt men däremot klippa bort allt slitet så det blev ca 4 cm. kortare idag och det känns jättebra.
Förlåt för att jag skoja med er när jag skrev att jag skulle klippa kort. Jag har kvar mitt ganska så långa hår och hoppas på att det blir lite längre.
Om något år kanske jag klipper det till axlarna eller så, det hade nog varit fint men vi får se om och när det blir av.

 

Just nu går jag till frisörerna på vårat hotell. De har sin salong precis bredvid våra klädbutik så det är väldigt praktiskt. Men sedan är de väldigt bra också. Kadir klipper och rakar sig där och även Adem har fått klippt sig där några gånger.
Esma ska inte få klippa håret än på ett tag. Det har jag bestämt.

Att klippa och/eller rakar sig är billigt i Turkiet.
För mig kostade slingor och klippning, med styling till, ca 80 lira. Vi får säkert lite rabatt precis som de får när de handlar hos oss, vi är ändå kollegor kan man nästan säga. Eller jobbargrannar.
Men jag skulle tippa på att det kostar under 100 tl för det jag gjorde idag och det är alltså just nu x 2,5. Så strax under 250 kronor.
Så besöker ni våran butik så vet ni att det finns dam och herrfrisör till bra pris och dropp in.

 

Vad hände sen när vi kom hem då? Jo, nyklippt, fönad och fin i håret som jag är så tyckte Esma antagligen att jag skulle bli ännu finare…
Hon står på en pall bredvid mig med ett glas äppeljuice och lyckas spilla någon deciliter på mig som sitter på golvet strax nedanför henne. Rakt i huvudet. Inte så mycket egentligen men tillräckligt för att jag måste tvätta ur det.
Bilderna nedan visar alltså efter att jag har fått blåst och fixat det själv. Och jag är inte bra på att “fixa och styla” som en frisör brukar kunna så ni får helt enkelt ha överseende med det.

 

Louise

 

klippa-sig-i-turkietslingor-turkiet

3 kommentarer

  1. Vad fint det blev 🙂
    Jag brukar också passa på när jag är i Tunisien-Monastir. Då slingar jag hela håret och det kostar ingenting i jämförelse med här.

Kommentera