Vi avslutade veckan och firade in helgen på ett bra sätt!

När jag var barn så var den stora frågan en lördagsmorgon
“Åka till Skövde eller Lidköping för att kolla i butiker?”
Jag röstade alltid för Skövde medans mamma tyckte bättre om Lidköping. Det var inte alltid vi köpte något när vi var iväg, men oftast kom vi hem med åtminstone någon liten påse. Sedan kunde vi passa på att handla mat och sånt också när vi ändå var i stan.
Jag har så många minnen från dessa shoppingutflykter vi gjorde. Kanske inte från varenda gång men just känslan av att parkera bilen någonstans i Skövde och sedan gå mot Commercehuset för att bestämma en mötesplats någon timme senare. Sedan var det dags för lunch, lite mer shopping och sedan åka hem.
Det är vad jag kan förknippa mina lördagar med mamma, bland annat.
Igår hämtade jag Adem lite tidigare från förskolan och så tog vi bilen mot Novamall, vårat nya, stora shoppingcenter i Manavgat. Jag var lite nervös innan att Adem skulle springa iväg från mig hela tiden och inte lyssna. Han älskar rulltrappor och det finns en del där.
Och att Esma skulle få utbrott och inte vilja sitta i vagnen. Hon vill såklart alltid springa efter Adem.

Jag tycker det är svårt i ett sånt sammanhang med två barn för sticker dem åt var sina håll eller bara inte lyssnar på mig när de måste sluta med något så är det inte kul. Då vet jag inte riktigt vem jag ska springa efter först.
Sedan vet jag att alla barn gör tvärtemot vad de får och trotsar sina föräldrar i tid och otid men där och då känns det som om det bara drabbar oss.
Även om det knappt aldrig har hänt.

 

Men det gick jättebra igår. Esma satt i vagnen och var mer nöjd en längre tid än vad jag trodde från början att hon skulle vara. Hon tappade humöret i slutet men då skulle vi bara hämta upp våran mat och åka hem.
Adem lyssnade för det mesta på mig och jag tyckte det var enklare än vad jag hade föreställt mig. Han fick gå runt och titta på vilka tshirts han gillade och sedan valde han en blå spiderman som han tyckte var fin. Esma fick två tshirts och sedan köpte vi en present till en nyfödd liten som kom till världen för bara några dagar sedan.
Jag längtar tills vi får träffa den nya, lilla flickan. ♥

Anledningen till att vi åkte för att handla från början var för att köpa nya sandaler till Adem. Jag hade hittat ett par på internet som jag gillade men på plats var de inte alls lika bra. Så vi gick vidare och hittade ett par andra blåa med en bil på. Adem var jätteglad i dem och hade på sig dem hela kvällen sen.
Och hela dagen idag inomhus…

 

Innan vi åkte hem så köpte vi med oss mat från Mc Donalds. Åh, älskade Mc Donalds. Ibland måste man få festa till det lite och det blev en riktigt kul eftermiddag. Adem tackade så mycket för hamburgaren efteråt och det var kul att göra honom lite extra glad.

Adem
I väntan på maten från Mc Donalds.

3 kommentarer

 1. Jag undrar ifall de är oroligt i Turkiet nu, för många säger ju hör hemma i Sverige att det inte är säkert där. Och jag själv med familj ska faktiskt till Turkiet 10juni fast till Alanya

  1. Hejsan! Om jag utgår från turiststäderna först såsom Alanya, Bodrum, Marmaris, Kemer, Belek och Side bland annat så är allting lugnt och vi märker inte av några oroligheter. Även vänner i Istanbul säger samma sak. Där har det skett några tråkigheter men de senaste halvåret så har det varit lugnt och inga konstigheter där. Och Istanbul ex. är en stor stad med väldigt mycket invånare.
   UD avråder till områden kring Syrien, som ligger ca 90 mil ifrån oss.
   De som säger i Sverige att det är oroligt i Alanya har mest troligt inte varit i Alanya utan bara hört från ex. Aftonbladet som oftast skriver om det som sker mot de syriska gränserna eller om det ex. skett något bombattentat i någon helt annan ort. Frågar du oss som bor här så ger nog alla samma svar. 🙂
   Jag tror ni kommer få en riktigt bra semestervecka. Ha det så bra! Kram

 2. Hej Louise! Tack för en fin blogg och för vi får följa dig och din söta familj. Vi befinner oss i Side och har inte upplevt några som helst oroväckande händelser. Ja, om man bortser från fortkörande bilister

Kommentera