Bit ihop eller bryt ihop – Igår rann bägaren över!

Hej kära läsare!
Den här veckan har mitt bloggande varit uruselt. Igår rann bägaren över här hemma och istället för att bita ihop -Som jag försökt med de senaste dagarna, så bröt jag ihop totalt.

Sedan i tisdags så har Esma varit ganska så otröstlig i omgångar och velat hänga på mig precis hela tiden. Jag har inget emot det…ett tag. Men sedan måste jag få ha mina armar fria en stund och kunna få göra det jag måste göra här hemma. Eller bara få gå in i ett annat rum helt själv i 2 minuter.

kaboompics_Lovely roseses and book

Natten till igår, torsdag, så vaknar jag av att Esma är otröstligt. Och när jag tar upp henne ur sängen så är hon kokvarm. Hög feber på över 39 grader visade det sig. Hon somnade ganska snabbt igen och mådde bättre på morgonen. Men efter frukost var hon slö, kräktes och hade hög feber igen. Hon fick bada en stund och då var hon nöjd. Sedan somnade hon i soffan bredvid mig.
Strax innan lunch kom Kadir hem med Adem som också hade varit lite hängig på förskolan. Men inget allvarligt och han var ganska så pigg resten av dagen.

Det var en tuff dag igår. Esma var inte nöjd med något och förutom nya tänder som jag ser sticker ut så vet jag inte om hon har något virus i kroppen eller inte. Hon har 13 tänder nu och inom det närmsta året ska de resterande 7 tänderna ut. Just nu är det hörntänder som jag kan se snart är ute och jag hoppas det är dem som utgör den höga febern dessa dagar.

Eftermiddagen rullade på ganska så bra och jag lagade en god middag som barnen gillade.
Sedan gick musten ur mig och känslorna tog över. Jag började ifrågasätta mig själv som förälder och vad tusan jag gör för fel ibland.
Barn är mer och mindre sjuka, särskilt när de umgås med många andra barn ex. som med Adem som går på förskola. Och till skillnad från förra året så har det, peppar peppar varit ett ganska så bra år för oss hittills. Förra året var hemskt och många jobbiga dagar när barnen var sjuka. Många gånger som jag verkligen bröt ihop när de hade somnat för natten.
Men jag är SÅ. TRÖTT. PÅ. FEBER. HOSTA. SNUVA. SÖMNLÖSA NÄTTER.
Alltid är det något känns det som just nu.

 

BeautyPlus_20170519102537_save.jpg

Kadir stöttar mig otroligt mycket och har alltid gjort men samtidigt jobbar han 7 dagar i veckan nu när vi har en egen butik. Han åker efter frukosten och är hemma efter kl 23.00 nu.
Det är tungt att ta hand om två barn och ett hem, plus allting annat som måste göras samtidigt som sjukdomarna härjar och jag inte får sova många timmar under natten.
Jag är jätteglad över att kunna vara hemma med barnen och ta del av deras första år så här mycket på så nära håll. Men ibland är det bara tungt. Som nu.
I natt vaknade Esma igen med feber strax efter 02 och ville inte sova ordentligt förens vid 04. Jag provade att gå runt med henne i bärselen men det funkade inte. Sedan vaknade hon för dagen strax efter kl 06 igen.

 

Jag är en positiv person och ser det mest från den ljusa sidan. Det har varit en bra och kul vecka men sedan händer sånt här och bägare rinner bara över. Och där är jag nu. Jag ifrågasätter inte bara mig själv som förälder utan också som person. Den här veckan är det så mycket jag borde tagit tag i och saker jag kunnat gjort annorlunda.
Hade Esma inte haft ihållande hög feber, behövt min närhet extra mycket och hade jag bara fått några fler timmars sömn så hade jag kanske inte varit så hård mot mig själv.
Och jag vet att det är en fas som snart kommer gå över, precis som allting annat. Men just nu, precis i detta nu så vill jag bara dra täcket över huvudet och vakna upp till ett lite mer piggare jag.

 

Idag är det helgdag, det vill säga röd dag här i Turkiet då vi firar Atatürks minnesdag samt ungdomens -och idrottens dag.
Det är fredag, regnet har öst ner på morgonen men nu skiner solen igen. Och jag har mat kvar sen igår så jag slipper i alla fall laga lunch. Det kan bli en bra dag idag.

kaboompics_Pink flowers blooming in spring

8 kommentarer

 1. Oj! Det är tufft då barnen är sjuka typ “hela tiden” gång på gång. Denna vinter har haft med sej många sjukor…influensa som är och har varit envis,hals fluss… och magsjuka som bara smittar om och om igen. Säkert har ni ochså i Turkiet haft dessa ….Hoppas verkligen att sommaren blir en bättre tid utan sjukor! Mina barn var alltid sjuka då de fick tänder…jag gav dem då homeopatisk camomill..och det hjälpte i alla fall lite.Det mesta går nog om…får man trösta sej med….
  och barnen växer oerhört fort! Hoppas det är bättre idag! <3 Kerstin

 2. Hej! Oj vad jag känner igen mig, jag har en snart ettåring som just fått sina två tänder bredvid framtänderna. Nätterna denna vecka har varit stökiga med gråt och feber, dagarna gnälliga (såklart! Hon har ju ont, stackarn!). Det frestar på!
  Förstår dig helt om du bryter ihop, är inte så konstigt. Jag kan tycka att det känns långt och tungt när min sambo är borta från 06:30 till 17:30… på vardagar! och även om det inte betyder ett strunt när man är mitt i det så är det ju en fas och det kommer gå över/bli bättre. Håller tummarna för att ni får vara friska och att tändernas framfart pausar lite på Esma. Stor kram och du Louise, ta en extra bit choklad till kaffet! Ps. Var inte så hård mot dig själv, du är dina barns bästa mamma!

 3. Skickar styrkekramar till er. Barnen kan inte ha en bättre mamma än dig. Livet är en berg och dalbana. Kram Kicki

 4. Men oj va jag känner igen den där känslan! Känslan när kraften sugits ur och man inte fungerar som man vill längre. Jag har tvillingar på 7år och en 13 åring som strax blir 13 år.. med allt vaddet innebär. Här hemma har vi en “pollen” situation just nu. Det snörvlas och kliar i ögonen och är allmänt gnälligt. Känns dom en evig klagan i bland. Men pepper peppar.. minns när tvinnsen hade magsjuka samtidigt när dom var ca 11/2 år.. det var galet. Så jag är nöjd med pollen gnället.

 5. Hej Louise! Åh, så glad jag blev när jag såg ditt inlägg på Facebook! Jag har följt dig och läst din fina blogg länge, men sedan jag var tvungen införskaffa en ny dator, som är väldigt krånglig(!) så är jag inte så ofta inne på datorn och läser överhuvudtaget. Är medlem i Facebook gruppen Vi som älskar Side, så där är jag inne och läser flera ggr i veckan!

  Du är en fantastiskt duktig tjej, en underbar mamma till dina små älsklingaroch en fantastisk fru! Alla har ju sina tyngre dagar, men du gör ju alltid så gott du kan och det är mer än nog. Och ibland måste man förstås få avreagera sig!

  Hoppas det börjar kännas bättre och att barnen blir piggare! Vet att du skrivit att ni har en affär där maken jobbar, har för mig att den finns på ett hotell, eller har jag fel? Är det en klädaffär och var i Side (på vilket hotell) finns den, vad heter den?

  Jag har varit till Side 6-7 ggr senaste åren. Vi brukar bo på ett hotell som ligger i Kumköy, är det långt till er affär från Kumköy? Side är verkligen ett riktigt smultronställe, eller Paradiset som Veli Oktav brukar skriva!

  Mina varmaste hälsningar och allt gott till dig!

  1. Hej! Vad kul att du hittade mig igen. Hoppas du inte missat allt för mycket.
   Tack för dina kloka ord. Egentligen är det kanske inte SÅ jobbigt men när man är i det precis, när allt känns skit…ja, då är det skit. Barnen mår bättre, framför allt Esma och hon har nu 2 eller kanske 3 nya tänder som sticker ut. Klart det måste gjort ont för henne.

   Här finns en beskrivning till våran butik: https://louiseiturkiet.se/2017/04/13/shopping-i-side-varan-butik-och-karta/
   Hotellet vi finns på heter Side royal paradise hotel, och därav kallar vi butiken för butik royal paradise så att man som läsare ska lätt komma ihåg hotellnamnet. Ex. om man åker buss eller taxi.
   Från Kumköy är det inte långt. Hotellet säg’s enligt karta ligga i slutet av Kumköy medans jag själv vill nog kalla det för Everenseki.
   Men kika på länken där du hittar både karta och även några närliggande hotell ifall du känner till något. Hör gärna av dig nästa gång ni är i Side så kanske vi kan ses i vår butik. Jag ska dit imorgon och träffa åtminstone en som jag känner genom bloggen. Det blir kul!

   Ha en bra söndagseftermiddag! Kram

 6. Usch känner igen mig i det du skriver. Ibland måste man låta bägaren bara rinna över… eller svämma över 😉 så man får ut alla de där känslorna man trycker undan. För mig brukar det oftast kännas bättre efter man brutit ihop en stund och sen ta nya tag.

  Vi är bästa mammorna till våra barn! ❤️

  Styrkekramar!

Kommentera