Från Gekås till Turkiet!

I måndags träffade jag Kicki och ett stort gäng hos Malin på hennes restaurang.
Kicki har jag känt ett par år nu och vi har inte bara träffats här i Side utan också flera gånger i Sverige på Gekås i Ullared. Hon är dessutom min direktlänk dit varje sommar.
Här sitter jag i Turkiet och bara längtar till nästa Sverige-resa så att jag kan få shoppa där. För det är ju faktiskt väldigt kul, och oftast billigt. Och det finns en del saker från Sverige, bland annat på Gekås som inte går att få tag på här i Turkiet. Eller som man bara måste ha därifrån för att det är så mycket bättre eller billigare.
(Fryspåsar tex. Men det har jag hittat bra här i Turkiet nu så det köper jag inte därifrån längre.)

Jag skickade över en liten lista med bilder som jag kan tänkas vilja köpa, Kicki shoppar det hon kan och tar med sig hit ner. Och sedan betalar jag efter ett par dagar.
Shoppa på Gekås från Turkiet med andra ord.

Den här gången blev det lite bra-ha-saker men dessutom en plattborste som jag ville prova. Jag brukar platta mitt hår ungefär efter varannan tvätt för det tar lite tid och ibland låter jag bara håret vara.
Men nu har jag denna plattborste som fungerar som en plattång men utformad mer som en borste.
Jag kommer skriva ett enskilt inlägg och recensera denna i veckan så ska ni få se bilder på före och efter men jag kan redan nu säga att jag är jättenöjd.

Gekas-Ullared-Turkiet
1. Plattborste från Emerio. För 149 kr så tyckte jag att denna var jättebra och verkligen värd pengarna.

2. Clear max. Påminner om nässpray med menthol men utan själva spreyet. Du andas in menthollukten genom näsan och det känns riktigt fräscht. Sägs vara bra mot bland annat huvudvärk och jag har använt denna nu när vi har haft åsk -och regnoväder i veckan, då jag brukar få huvudvärk. Funkar bra.

3. Kallpressad kokosolja. Kan användas till mycket bland annat solsvedda, hårinpackning, bakning och matlagning.

4. Tandkräm. Självklart finns det tandkräm i Turkiet. Men inte Bamsetandkräm. Dessa blev barnen jätteförtjusta i då vi har snöat in oss mycket på Bamse och hans vänner just nu.

5. Anthon Berg marsipan. Åh, en av mina favoriter och perfekt till kaffet på eftermiddagarna medans barnen sover. Då får man passa på.

6. Isabella Löwengrip la upp en bild på denna Marabou med smak av fudge och havssalt och jag blev genast sugen på den. Nu äntligen har jag fått testa och den hamnar bland en av mina favoriter.
Annars gillar jag mint krokant, apelsin krokant, polka och diam,  Non stop var också en favorit men den verkar dem ha slutat med.
Okej, jag gillar de flesta smakerna men dessa är absoluta favoriterna.

Vet ni vad jag däremot ogillar med Marabou..? Dem har gått från 200 gram till 185 gram.
Vart är resten av mina 15 gram..?

2017-05-19 15.59.44
Skämt och sido. Jag är så nöjd med att få shoppa på Gekås via min direktlänk, Kicki. Jag har också köpt ett snyggt linne, en ny solkräm och sedan fick jag en jättesmart stänkskydd att ha i ugnen så att jag slipper tänka på att städa ur ugnen efter användning. Smarta tips som underlättar i vardagen gillar jag.

9 kommentarer

 1. Älskar Gekås!!!

  Angående chokladen och de 15 gram som fattas så förklarade en från Marabou att de med olika smaker (tex jordgubbar och så) så väger fyllningen mindre än själva chokladen.
  Så de som är solid choklad väger fortfarande 200 gram. Medan de smaksatta väger 185 gram. För att kakorna ska bli lika stora och förpackningarna likaså. 🙂
  (Det är de nya smakerna som kommer som blir 185 gram men se gamla vanliga schweizernöt, mjölkchoklad osv fortfarande är 200 gram).

 2. Då vi var i Side shoppade vi på ett ställe som hette “Turkiska Ullared”. Vi blev betjänade på svenska av en turkisk kille. Det var lite humor tyckte vi.

  1. Haha jaa, dem har några butiker i Side. Har även hört att det finns butiker med det namnet i Egypten och i Thailand också. Fast precis som här i Side så är det nästan allt annat än riktiga Gekås. Men kul med namnet. 😉

 3. Hej!

  Förstår att du beställer från Gekås bra saker till mkt lägre pris än annars och att handla barnkläder där skall vara toppen har jag hört. Gekås har funnits länge men de sista 5-10 åren har det blivit hur stort som helst. Har inte varit där själv på ca 30 år ligger tyvärr lite för långt från Stockholm för en enkel shoppingtripp.
  Den där Clear Max som du visade bild på vill jag bara ha!!!! När jag var liten och till för ca 10 år sen fanns något som hette Vicks Stift samma sak av med korken dra in i näsan o det lättade på tryck o snor om man var förkyld suveränt men de finns inte längre. Man slipper droppar o lätt att ha med sig . Nu måste jag spana efter Clear Max här men tror ingen har det kanske skall tipsa Rusta och ÖB om det?
  Trevlig helg o må så gott!
  Birgitta S

  1. Ja, är man lite medveten om varorna och priser så kan man verkligen fynda. Sen finns det vissa varor som du hittar till samma pris på ÖB, Rusta etc. också.
   Karin kommenterade lite högre upp här i tråden men jag skriver igen; Du hittar clear max på apotea.se (kanske finns det också inne på apoteket i fysisk butik också) 19 kr kostar det endast så kolla det.
   Ha en bra söndagskväll! Kram

 4. Hej Birgitta S.
  Hoppas du ser detta =)
  Clearmax kan du beställa på apotea.se
  Den kostar 19:- där och portofritt =)
  Kram från mig

 5. Tack för det tipset har sett det nu blir det en beställning helt klart
  Är så nöjd

Kommentera