Svensk mors dag i Turkiet!

Idag har det varit mors dag i Sverige så jag vill passa på att gratta alla mammor. Hoppas att ni har haft en bra dag.

Jag glömde av att det var mors dag idag. Vi firade den dagen här i Turkiet för två veckor sedan.
En vecka-10 dagar innan mors dag här i Turkiet så visas massor av reklam och hyllningar för mammor på tvn, mor-barnkläder säljs i vissa klädbutiker och mycket andra morsdag presenter säljs i olika typer av butiker, det finns mycket “morsdag”rabatter, mammor hyllas i olika förskolor/skolor och ja, mors dag är en stor dag här i Turkiet.
Mycket större än farsdag som visserligen också firas här men inte alls lika stort.

mors-dag

Esma slockande i min famn igår innan vi hunnit släcka lampan ens.
Har jag berättat att hon, efter 16 månader sover hela nätter så länge hon mår bra och inte drömmer något.
Vet ni hur härligt det känns för mig att efter 16 månader få sova 6h eller mer i sträck. Det händer inte varje dag men några gånger i vecka så får jag ta igen allt den sömn jag missat under 2 års tid.

 

Så idag har vi faktiskt inte firat mors dag. Inte mer än att jag har haft en fantastiskt dag.
Ni kanske minns när jag bröt ihop och kände att allt var skit för ett tag sedan. Idag var känslan tvärt om och lite mer åt det hållet som jag brukar känna.

 • Jag är så tacksam för mina (just nu snoriga) barn och att få se deras fina utveckling och bli starka personer.
 • Min man och jag är inne i ett riktigt bra “flow” och även om han jobbar precis hela tiden, varje dag så har vi mycket tid som vi kan prata om oss, barnen, livet och allt därtill. Vi ser och vi hör varandra och sånt är viktigt, särskilt när tiden kanske inte räcker till tillsammans.
 • Vädret är alldeles lagom varmt, jag känner mig någorlunda frisk och stark och ja, allt känns helt enkelt bra.

Sen att vi har haft en vattenläcka i köket dagen efter min födelsedag och varit strömlösa i över 6 timmar idag är inte så kul men inget som jag låter påverka mitt humör.
Imorgon är det ny vecka och nya tag som gäller.

Här kommer bilder från våran förmiddag utomhus.

Turkiet Turkiet-SideTurkiet-Manavgat

 

7 kommentarer

 1. Skrattar när jag läser om mors dag för den 14 skicka min äldsta dotter GRATTIS på morsdag va tänkte jag det är väl inte i dag?! Sa till henne det är Turkiska morsdag! Men i dag missade hon det haha. Men jag blev ju ihåg kommen den 14 🙂
  Visst är det skönt att få sova flera timmar i sträck 🙂
  Blir så sugen att åka till Side nu. Kram

  1. Haha vad roligt att du blev uppvaktad på mors dag fast “fel” mors dag. Ja, Side är toppen just nu med väder och vind. Inte för kallt, inte för varmt. 🙂

 2. Hej blev så glad idag kl 11 när sms trillade in från våra tonåringar 18 år grattis o kram bästa mamma

 3. Kan ni inte anställa någon så din man kan vara hemma lite mer med er? Måste vara jobbigt att jobba varje dag.

  1. Jo, det hade vi gärna gjort men en anställd måste ha lön och nu under vårat första år går vi nog snarare back eller +- noll innan vi har kommit igång med allt. Så nästa år hoppas vi kunna anställa något iaf. 🙂

Kommentera