Torsdags fikat hos en vän!

Igår åkte Esma och jag hem till min kompis Camilla och hennes dotter som är 9 månader nu.
Oftast är Esma den yngsta när vi träffar andra barn men helt plötsligt var hon 9 månader äldre än Elis och kändes så mycket större och framför allt äldre.
Esma somna innan vi skulle åka, sov medans jag tvättade hennes ansikte efter lunchen, sov när jag bytte blöja och kläder på henne, sov när vi gick ut till bilen och sov hela bilresan och när jag gick upp för alla trapporna.
Men sen när jag skulle lägga henne i sängen hemma hos Camilla så vaknade hon minsann. Och jag som hade förhoppningar om att jag kunde få dricka mitt kaffe i fred.
Nåja, Elis och Esma lekte ihop och det var riktigt skoj att se.

Vi fikade och pratade massor, lekte med barnen och hade en härlig eftermiddag tillsammans.
Vid 16-tiden åkte jag till vår butik eftersom hotellet ligger i närheten. Från Camillas fönster och balkong så kan man se den stora klockan som sitter på hotellets vägg.

 

Fika-turkiet

 

Jag och Esma var i butiken en liten stund för att sedan åka raka vägen och hämta Adem på hans förskola. När vi kom hem så fick barnen ställa sig i duschen och leka där en stund. Jag har två barn som ÄLSKAR att duscha.
Jag trodde, när Adem var mindre att jag aldrig träffat någon som älskar att duscha så mycket som han gör.
Sen kom Esma, växte upp och tog över den stora förälskelsen över att duscha.
Vi kan inte längre ha öppet dörren till toaletten för hon rusar dit direkt. Och om vi inte hittar henne i lägenheten så är det dit vi går och kollar först.
Båda barnen har fått detta från sin moster tror jag, förälskelsen till att bada i vatten.
Ni ska nämligen se våra semesterbilder från när vi var små. Medans min syster hoppar i havet som en fisk så sitter jag med en handduk om mig och fryser.

 

Den senaste tiden så har jag verkligen skjutit upp städningen här hemma. Jag gör det viktigaste som att diska, dammsuga, tvätta och vika tvätt.
Men jag vet inte hur länge jag har skjutit upp på att damma våran tvbänk ordentligt tillexempel. Något jag gjorde varje eller åtminstone varannan vecka förut.
Ni vet, när man gör det ordentligt verkligen.  Plockar undan alla saker, dammar av alla ytor, inne i skåpen, på skåpen. För att sedan damma av ljus och annat som ska stå på tv bänken igen.
Idag tog jag äntligen tag i det, efter att ha beklagat mig över det igår tror jag. Jag sa till mig
“Kom igen Louise, gör det bara”

 

Tvbank-Turkiet-inredning

 

Så nu har jag gjort det och det känns jättebra. Jag passade på nu medans jag fortfarande orkar.
Värmen har slagit till hos oss sen våran ordentliga regnskur häromkvällen.
Redan klockan 10.00 idag så hade vi 29 grader i skuggan och värmen stiger.
Hoppas att solen i Sverige, och det fina vädret håller i sig hos er också.

Ha en fortsatt bra fredag och en underbar helg!

1 kommentar

Kommentera