Nu är jag tillbaka och så här är min plan framöver!

Hej hopp, det är måndag!
Har ni saknat mig dessa dagar? Jag trodde nog inte från början att jag skulle hålla mig ifrån både blogg och instagram men det blev bara en liten film på min instastory under söndagen. Och det känns bra.
Jag tycker det har varit jätteskönt att vara helt bloggfri fast jag har såklart kikat in och läst era kommentarer och sedan har huvudet gått på högvarv över hur jag ska fixa detta framöver. Och vad jag vill skriva om i veckan.

Jag har bloggat i över 10 år och bara på den här bloggen har jag 2263 blogginlägg. På min gamla blogg, den jag hade bland annat i USA och i början av min Turkiet-resa så har jag 2895 blogginlägg. Tillsammans blir det 5158 blogginlägg.
På 10 år så skulle det bli strax över 1,4 blogginlägg om dagen. I 10 år!
Och då har jag ändå raderat en del inlägg på senare år.

Att bryta en sådan vana är svårt. Har man gjort något konstant, varje dag i 10 år (ibland flera gånger om dagen) så är det för mig väldigt svårt att bara sakta ner eller förändra stort.
Och att sluta blogga är inte något jag vill. Men däremot har jag bestämt mig för att prova att ha bloggfria helger.
Det var också något en läsare gav förslag på och tipsade om att bloggarna Paula och Hugo har det så. Och det var precis så jag tänkte när jag bestämde mig för att ha en bloggfri helg den här gången.
Funkar det ens…Kan jag klara av att inte smyg-blogga sent en lördagskväll..?
-Jo, det verkade gå väldigt bra.

För jag vill blogga och jag tycker det är roligt. Men på senare tid så har jag hela tiden känt att jag aldrig får ut mina inlägg som jag faktiskt vill skriva. Att jag bara skjuter på det och att jag aldrig får till tiden till att sitta ner och skriva ner det jag egentligen vill.
Ett vardagsinlägg går snabbare och då går det direkt från idé i huvudet till att skriva det jag vill få fram.
Men de inläggen som jag redan tänkt på ett tag, som jag planerar och kanske behöver fixa lite bilder för…det är dem jag har svårt för att skriva och lägga ut just nu.

Med bloggfria helger så kanske jag kan samla lite energi och har jag en timme över då och då så kanske jag kan skriva något ibland. Utan att känna pressen att det ska publiceras inom kort.

 

kaboompics_Pink roses in pot

Vad händer den här veckan då?

 • Jo, Kadir ska till Istanbul. Det blev aldrig av förra veckan som jag först trodde utan det är denna vecka som han åker och jag blir ensam med barnen en natt.
  Jag är lite mörkrädd av mig och ogillar att vara själv på natten men det ska väl gå bra. (Louise, du är en vuxen människa nu!!)
 • Vi väntar på paket från ett svenskt företag som jag samarbetar med. Denna gång kommer paketet bli lite större och jag ser verkligen fram emot det. Även om innehållet inte är till mig direkt.
 • Vi väntar på en stor leverans, även det till barnen. De ska nämligen få en våningssäng att sova i. Lilla barnsängen ska bort, och in i vårat sovrum ska vi alltså få in en våningssäng.
  Vi vill att de båda två sover i egna sängar nu och det enda vi får plats med är en våningssäng. Men denna säng, som vi ska lyckas bygga ihop själva (höhö…lycka till…) kan man göra om till två enskilda sängar.
  Så den dagen vi flyttar till större så har de var sin säng om det passar bättre där.

  Sängarna är 90×190 och nu ska jag hitta fina bäddsett till barnen. Till Esma har jag redan hittat fina men till Adem är det svårare. Jag vill ha något stilrent och fint, helst inte seriefigurer på. Gärna i färgerna grått, blått, grönt etc.
  Det är lite svårt men i “värsta fall” köper jag något billigare nu och kikar i Sverige när vi åker dit. Just nu använder vi inte täcke, inte ens jag som annars brukar ha det långt in i juli månad. Det är alldeles för varmt för det.

Hoppas att ni får en bra vecka, mycket sol och ännu mer kärlek från era nära och kära.
Ta hand om er så hörs vi snart igen!  

 

På tal om blogg. Minns ni detta? Det var en intervju i SKLT – Skaraborgs läns tidning för 9 år sedan.
I samband med att intervjun skulle publiceras så gav jag mamma min bloggadress för första gången.
Det blev ytterligare en intervju med SKLT när jag var hemma i Sverige igen, men den gången sa jag inget till mamma innan.
Ni kan tänka er hur hon satte morgonteet i halsen på morgonen när hon läste tidningen och hennes dotter var med på en helsida i tidningen -igen.
Stackars mamma hehe <3
Och lite kul har jag allt varit med om tack vare bloggen måste jag säga. 😉

4 kommentarer

 1. Det skulle va jätte synd om du sluta blogga men förstår dig att du har barn ett hem att ta hand om och vill ha lite ledig tid till annat med. De låter väl klokt att ha fritt från bloggen på helgerna. Din blogg är min favorit blogg. Kram 🙂

 2. Det är svårt att hitta en bra balans. Förut försökte jag blogga varje dag men tvingades inse att jag inte hinner det, inte om jag vill bibehålla en viss kvalitet på mina inlägg. Kanske känns det bättre om du släpper alla prestationskänslor och bara skriver när du är riktigt peppad på det? Hoppas du får en fin vecka!

 3. Hej Louise och varmt välkommen tillbaka efter ditt break! Saknade dina blogginlägg då det är som rutin för mig att läsa bloggar en gång om dagen. Lycka till med skrivandet och helgerna fria, tror det kan vara nyttigt att ta en paus ibland. Har läst din blogg sedan 2009 och skulle verkligen sakna dina inlägg om det blev så att du stänger ned. Många kramar från Sundsvall

 4. Hej!
  Klokt att ta en paus alla behöver lediga dagar likaså du. Läser dig varje dag o uppskattar din blogg verkligen men ta ledigt 2 dagar i veckan o vila från arbete, trots allt är du inte helt ledig med 2 små att ta hand om.
  Kram o må så gott !

Kommentera