Första dagen på sommarlovet – Städerskan gjorde ett skinande jobb!

God morgon måndag!

Aah, äntligen måndag igen. Ny vecka, ny start och jag älskar det.
Jag är “bara” hemma med barnen och har inget särskilt som sker på veckodagarna jämfört med helgerna. Särskilt inte nu när det är sommarlov för Adem.
Men ändå får jag en rejäl kick och nystart när ny vecka börjar. Det är väl tanken och känslan i att allting börjar om som känns bra. Oavsett om jag lämnar en bra eller dålig vecka bakom mig.

Esma-monday
Dagens Esma.

 

Första dagen på sommarlovet för Adem idag och det började med en härlig frukost och när Kadir åkte till jobbet så kom grannpojken över hit till oss.
Tre barn på morgonen kan låta mycket men eftersom de sätter igång och leker tillsammans så får jag mer tid till att plocka undan frukost och sånt själv så det är bara en fördel tycker jag.
Mindre tjat på mamma med andra ord.

Vi har precis haft en städerska här i vårat trapphus som har städat rent där.
Eftersom vi har köpt och äger vår lägenhet helt och hållet så får vi, i samråd med övriga boende i huset, göra upp hur allting ska skötas runt omkring. Som trapphuset, trädgården utan för eller om det ex. är något fel i avloppen.
Det är lite svårt ibland eftersom vi är två familjer som äger lägenheter och två familjer som hyr sina.
Och de som hyr vill inte göra mer än nödvändigt.
Kadir har haft sitt stora växthus ute på gården de första åren men eftersom han har fullt upp med vår butik nu så har vi tagit bort det. Och ingen sköter riktigt trädgården längre vilket är lite synd.
Jag tror vi ska styra upp det i höst sen, efter värmen och kanske ta hit någon som rensar upp och ordnar med nytt gräs och sånt.
Vi har pratat om att sätta apelsin och citronträd också men vi får se hur det blir.

 

 

Vaxthus
Så här såg det ut ett år när Kadir hade fått igång växthuset och vi hade jordgubbar, gurka, sallad, mynta, charlottenlök och massa annat gott.

 

Trappuppgången däremot är vi alla överens om att den ska vara ren emellanåt och vi går efter ett schema där var och en ska på något sätt göra rent.
En familj väljer att fixa det själva medans vi och en annan familj ringer på någon som kommer hit och städar.
Det tar bara en timme ungefär men jag tycker det är lättare att någon gör det som gör det ordentligt, snabbt och snyggt.

Trappuppgang

 

Medans kvinnan kom hit och städa så sprang Adem och grannpojken in till hans mamma istället så nu är dem där och leker. Jag ska vika lite tvätt och börja förbereda lunch.
Hoppas att ni får en riktigt bra vecka och vi hör snart igen!

Kommentera