Vi hade utegångsförbud!

Phhu, idag har det varit varmt hos oss.
Under nätterna så klarar vi oss med att ha balkongdörrarna öppna och att det fläktar. Det är precis lagom för oss alla och en skön temperatur på ca 25 grader.
Men när jag skulle göra frukost imorse så stängde jag dörrarna och öppnade ac:n. Det var utegångsförbud helt enkelt för oss bestämde jag mig för.
Okej, Kadir var tvungen att åka till jobbet. Och sedan åkte han och köpte frukt och annat gott som vi behövde här hemma.
Men för mig och barnen så var det innelek som gällde idag. Nu ikväll när jag började öppna balkongdörrarna igen så tog det emot lite. Det var fortfarande varmt ute till en början.
En sak är varmt väder och temperatur i skuggan på ca 43 grader som vi hade idag. Men det som gör mig irriterad, arg och som jag tycker är absolut jobbigast är luftfuktigheten.
När det kliar i hårfästet, svetten känns precis hela tiden och ingenting känns behagligt.
Det tycker jag är jobbigare än varma temperaturer faktiskt. Och det sänker mitt humör en hel del.

Nu har vi ungefär 25 grader, det fläktar skönt i sovrummet och barnen har somnat för ett tag sedan.
Jag blir väldigt trött och ganska seg i huvudet när det är extra varmt så jag ska passa på att sova “tidigt” ikväll så att jag orkar med morgondagen.
Det ska nämligen bli ännu varmare då och jag gissar på att vi kommer ha närmare 45 grader i skuggan.

 

IMG_20170712_114117_707.jpg

Dagens temperatur strax innan klockan 12.
Hur är vädret hos dig den här veckan? Har sommaren varit bra eller har det mesta regnat bort?

8 kommentarer

 1. Hej Louise! Jo nu äntligen har vi fått lite sommarvärme;) här i Skåne iallafall! Och det verkar som nästa vecka ska bli ännu bättre;)som jag har längtat!! Igårkväll var vi på marknad,det hör ju också till sommaren;) alla marknadsstånd o alla dofter av mat,godis,brända mandlar mm mm;)jag hade en mysig kväll med söner,svärdotter och gubben min;) kramar till hela familjen<3

  1. Vad mysigt ni verkar ha haft det och skönt med sommarvärme.
   Där jag kommer ifrån, Axvall så var det också alltid marknad på sommaren. 3 ggr tror jag det var varje år. Det är verkligen fina minnen från barndomen tycker jag och som du säger, alla dofter.
   Kram!!

 2. Hej Louise
  Jag har en fråga. Var fixar turkiska medborgare pass och vad kostar det och vad behöver man med sig. Tack på förhand

 3. Hej!
  Vilken värme förstår att det blir AC o utegångsförbud i den värmen orkar man ingenting.
  Här har vi nu +17 på kvällen lite annorlunda.
  Kram och må så gott.

  1. Men det är ändå en bra kvällstemperatur väl? Allt över 15+ är bra i Sverige tycker jag. Hoppas det blir fint väder i augusti, jag letar resor för fullt men det är dyrt och svårare att hitta biljetter i år.

   Kram!!

Kommentera