Resetips; Middag på Chef To Chef i Side!

Nu är jag redo med lite bilder och restaurangtips i Side.

Min syster och hennes familj samt Elsa och Kristina kom till vår butik för ett par veckor sedan. Det var första kvällen vi skulle ses och då bestämde vi att ses i vår butik på hotell Side Royal Paradise först för att sedan ta en middag inne i Side.
Men jag blev dålig på eftermiddagen och trodde verkligen att det skulle gå över fram mot kvällen.
Tyvärr så blev jag värre och jag kunde bara sitta på en stol i vår butik när vi träffades allihopa vilket var jättetråkigt såklart. Jag hade laddat upp för att äntligen ha mina favoritpersoner hos oss och ville verkligen sitta ner och prata över en god middag.
Så det blev ingen middag då utan vi styrde om det hela och några dagar senare så bestämde vi träff på en restaurang som jag har hört mycket gott om.

 

20148725_10155017444144023_1757926356_o

 

Chef to chef heter restaurangen och den ligger bakom Mc Donalds i Side, bakom den stora rondellen med flaggan som några av er kanske känner till.
Är det någon utav mina läsare som har varit där och ätit?

Maten var verkligen jättegod där. Smakerna var något extra än vad det brukar vara tycker jag men priserna var också något högre än vad det brukar vara. Inte jättedyrt men lite över medelpriser för ett restaurangbesök med mig och mina barn kom jag fram till.
Jag beställde in kyckling rullar med spenat i och sås till.  Och till detta så serverades en mini potatisgratäng samt en god och fräsch.
Barnen fick var sin hamburgare med pommes från barnmenyn och äppeljuice till dricka. Jag tog en fanta och en vatten till min middag och det hela gick på 90 tl.
Anledningen till att jag skriver ut priset på detta är väl mest för att många kanske undrar vad en middag kan kosta i eller runt om Side, på ett ungefär. Eftersom jag berättar att det var lite dyrare än andra gånger jag ätit ute med barnen så vill jag också förklara vad vi åt och vad priset blev.
Jag köper ingen alkohol eftersom jag dels är med barnen och framför allt för att jag kör bil, så jag har ingen koll på vin-öl-alkoholpriserna tyvärr.
Innan maten så serverades det förrätt med bröd, oliver och en tomatröra kan man väl säga. Väldigt gott var det.
Maten ser möjligtvis liten i storlek ut på bild men jag blev otroligt mätt på min och orkade inte ens äta upp allt. Jag tror Kristina också lämnade sin potatis för att hon också blev så mätt.
Men som sagt, allting var väldigt gott, goda smaker och lite utöver de vanliga smaksättningarna som det brukar vara tycker jag. Stort plus!

 

20180452_10155017444169023_1382578039_o 2017-06-29 19.26.53 2017-06-29 19.48.5220180478_10155017447814023_259165630_o

1. Förrätt
2. Barnens hamburgemeny
3. Min kycklingrätt
4. Kristinas kötträtt

20137893_10155017444879023_54253099_o2017-06-29 19.43.42

 

När vi kom till restaurangen så var det nästan bara vi där. Vi var tidiga eftersom barnen behöver äta lite tidigare på kvällen för att inte somna mitt i middagen.
Restaurangen är kanske inte “barnvänlig” men alla i personalen verkade vara väldigt barnkära så det gick jättebra.
Allra helst ville jag att mina barn ska sitta still på en stol, äta upp allt på tallriken och tacka för maten efteråt.
Men verkligheten för oss ser inte ut så och barnen var fulla av energi som äntligen fick leka med sin kusin igen och utforska ett helt nytt ställe. (Dvs. restaurangen och all inredning där)  
Personalen såg till så att barnen fick sin mat först och fick äta innan vi vuxna fick vår mat. Och det uppskattades eftersom barnen efteråt faktiskt kunde springa runt och leka.
Vi vuxna turades om åt att springa efter barnen när vi behövde men personalen var väldigt bra på detta också. De sa till oss att det var ingen fara, vi kunde sitta ner och äta och så kunde de hålla ett öga och underhålla barnen. Och det funkade väldigt bra.
Som förälder och dessutom med två energiska barn så uppskattas all hjälp och ett extra öga nästan precis hela tiden.
Därför väger sånt här in väldigt mycket för mig när någon frågar efter bra restaurang i Side.
Om de ska vara för barnfamiljer det vill säga.
Här var det framför allt god mat men servicen var, utöver det vanliga, bra med tanke på att vi hade barn med oss. Och eftersom inte restaurangen i sig är direkt barnanpassade med barn/lekhörna.
Personalen verkade helt enkelt inte besvärade av allt bus som pågick och det är skönt det.
Det ger ett extra plus helt enkelt.

 

Sedan var det såklart bra att vi kom lite tidigare för senare droppade det in fler gäster och då hade personalen fullt upp.
Jag vill också tillägga att Chef to chef har pickup service, och de finns på facebook för er som vill se fler bilder från restaurangen och bilder på olika maträtter de har i menyn.

 

20138202_10155017444099023_463000519_o2017-06-29 19.23.092017-06-29 19.23.582017-06-29 19.23.40-2

 

Superhjälte-cape med tillhörande mask fick barnen från Liam, min syster och Peter. Och det var något både Adem och Esma verkligen gillade och använder fortfarande…senast igår faktiskt.

20120974_1487267314662865_94438807_n 20134542_1487259384663658_2061027984_n

 

Efter middagen så åkte jag, Esma och Elsa bil medans resten av gänget promenerade till Marias butik och strandpromenaden. Där stannade vi till ett tag och hälsade på hela gänget som jobbar där.
Men det började bli sent och vi hade bestämt oss för att köpa en glass så det gjorde vi och köpte på det lilla haket mellan Tropic och Dogan hotell.
Jättegod glass och perfekt att sätta sig och spana på folk på strandpromenaden.
Klockan var strax efter 21 tror jag och det var fullt av turister som vandrade fram och tillbaka. Det var verkligen kul att se liv i rörelse även om det samtidigt också var lite svårt att ta sig fram på samma gång.
Sedan sa vi hej då och vi ses snart igen.

2017-06-29 22.00.00 2017-06-29 22.00.05 2017-06-29 21.59.462017-06-29 22.00.232017-06-29 22.00.33

10 kommentarer

 1. Hej Louise
  Jag undrar var turkiska medborgare fixar pass och vad kostar det. Tacksam för svar. Tack

  1. Hejsan! Det gör man på polisstationen. Här i Manavgat-Side så gör man det på polisstationen som ligger ut mot Alanya. Samma ställe där man även fixar visum för oss invandrare som ska stanna längre än 90 dagar i Turkiet.
   Förlåt att du har fått vänta på ditt svar, hoppas det var till någon hjälp 🙂 Kram

 2. Hej Louise. Jättefint blogg.
  Jag ska resa till Side i augusti till kaya side. Jag undrar om du vet vilka dagar det är marknad? Och var man shoppar bäst “märkeskläder”/väskor/skor m.m till bra priser även till små barn. Tack mvh lina

  1. Hej Lina!
   Vad kul att ni sa hit och Kaya Side har jag hört är ett bra och fint hotell.
   Marknaden i Manavgat, de mest centrala, är på måndagar och torsdagar. I Side är det en på lördagar.
   Ska ni shoppa “märkeskläder” så vill jag såklart rekommendera vår butik på hotell Side Royal Paradise. Dit är ni hjärtligt välkomna.
   Bredvid oss så finns även en sko och väskaffär, en market och en jättebra frisörsalong där jag klipper mig.
   Annars finns det kläd-sko-väskbutiker lite överallt både i Side och Manavgat.
   Inne i gamla stan upplevs priserna som mycket högre dock så där gäller det att ni prutar ordentligt. 🙂

   Hoppas att ni får en bra semester! Kram Louise

 3. Hej Louise!
  Jättefin blogg! Jag ska åka till Istanbul om en vecka och undrar om det är oroligt eller om det är media som överdriver. Skulle vara så tacksam för svar!
  Kram

  1. Hejsan! Tack så mycket. Min man har varit i Istanbul den här våren och sommaren och precis som här vid medelhavskusten så flyter livet och vardagen på som vanligt. De, precis som vi, märker inte av några oroligheter. Det du kanske har hört om är nog kuppförsöket som var förra sommaren. Då var det oroligt i bland annat Istanbul och Ankara som är Turkiets största städer.
   Men som sagt var, det verkar vara lugnt i hela landet och peppar peppera så fortsätter det så.

   Hoppas att du får en bra resa! Glöm inte att fota mycket, sånt är kul att ha sen.
   Kram Louise

 4. Hur är läget i Turkiet just nu med turister? Har det minskat mycket?Varit i Side många ggr senast 2015.

  1. Det är mindre med turister men det börjar komma mer och mer och en hel del tyskar och ryssar framför allt. Häromdagen såg jag en bild i facebookgruppen “Vi som älskar Side” – En grupp jag förövrigt rekommenderar att gå med i, med huvudgatan i gamla stan fullt med folk. Jättekul att se. Vi får hoppas att nästa år blir bättre med folk och att det nu går uppåt igen. 🙂

Kommentera