Frukost vid floden, bad i medelhavet och bbq vid vattenfallet!

Som jag skrev tidigare så var Kadir ledig i måndags. Eller han tog sig helt enkelt ledigt.
Nu när vi har öppnat eget så går det inte att bara vara ledig, för vi måste köra på innan vi har några anställda och innan vi har kommit igång ordentligt. Så detta var första, hela dagen som Kadir var hemma med oss.

Fast hemma var vi inte direkt. Vi försökte göra så mycket vi kunde utan att det blev för mycket av allt. Och förutom att både Kadir och jag hade världens huvudvärk dagen efter så tyckte jag att vi fick ihop en riktigt bra dag tillsammans.
Och viktigast av allt var såklart att barnen var nöjda.

Vi började med frukost vid Manavgatfloden. Något som jag har saknat eftersom vi inte har varit ute på något sånt alls i år.
Det var vi alltid förr, ett par gånger varje år men jag är glad att det har blivit en gång i år.
Vi tog ett säkert kort och åkte till vårat favoritställe, Irmak Garden. Det ligger en bit bortanför vattenfallet här i Sarilar.
Veckodag i augusti är en bra dag att åka dit för det är knappt något folk där då, och det tycker jag är skönt. Under tiden vi satt och åt så hade de simträning i poolen som finns där. Annars var det bara 3-4 turkiska familjer som kom och åt frukost efter oss som jag kunde se.

IMG_20170724_112330_014 IMG_20170724_094150_203 IMG_20170724_215134_858 Frukost-vid-floden Frukost-Turkiet louiseiturkiet-side Louiseiturkiet

 

Efter att vi hade ätit massor och jagat lite ankor, som Esma tyckte var otroligt roligt, så åkte vi vidare tillbaka hem.
Men innan vi svängde av mot oss så stannade vi på ett ställe precis innan det kända vattenfallet här i Manavgat.
En bit bakom, där vi var, finns en öde strand och ett lite mindre vattenfall. Båda dessa vattenfall är bara några meter höga, men de är lika breda som själva floden vilket är väldigt vackert.
Floden, som går igenom Manavgat centrum och ut mot medelhavet, har en temperatur på ca 16 grader.
Kadir och Adem hoppade i och badade en stund. Esma fick också känna en del på vattnet men hon tyckte inte alls att det var särskilt roligt.
Hon älskar att duscha men hon är inte särskilt förtjust i att bada faktiskt.

 

Manavgatfloden-vattenfall Manavgatfloden-bad Turkiet-Side-Manavgat  Bada-Manavgatfloden Bad-Side-Turkiet
Efter att dessa bilder togs så slängde Adem av sig kläderna och badade riktigt ordentligt, trots det kalla vattnet.

 

Efter detta stopp så åkte vi hem och vilade en stund. Sedan fick barnen leka, jag plockade undan och fixade med tvätten medans Kadir lagade lunch.
Sedan var det bara att packa badväskan till oss alla och hoppa in i bilen igen. Vi åkte till stranden en stund tillsammans med Kadir’s kusin och hans flickvän.
Jag brände magen och ryggslutet häromdagen så jag hade otroligt ont av att sitta ner kände jag. Men det gick bra och det är så mycket lättare att vara två vuxna på två barn vid havet.
Lättare än att bara vara en vuxen och två barn som springer åt vart sitt håll. Adem älskar dessutom havet så han får man vara extra uppmärksam på. Men han trivs väldigt bra att bara hänga vid havsbrynet så det brukar gå bra.

Vi åkte hem efter ett tag, duscha av oss allt saltvatten, sköljde av sanden från skorna, drick lite extra vatten och packade ny väska.
På kvällen var vi nämligen tillbaka vid Manavgatfloden och vattenfallet. Men den här gången vid grillplatsen som ligger precis bredvid.
Vi hade en jättetrevlig BBQ tillsammans med Kadirs syster och hennes familj.
Adem hade med sig sin nya, röda bil som han fått i födelsedagspresent av oss. En Blaze
(Blaze och monstermaskinerna kanske någon av er känner till?)
Adem ville såklart visa den för sin kusin, Emine. Efter halva kvällen, när solen började gå ner så upptäcker jag att den är borta. Adem hade inte riktigt koll på vart han hade lagt den och vi trodde den var borta för all evighet.
Men efter någon timme så hittade vi den igen. En liten pojke satt och lekte med den och efter en stund fick vi tillbaka den.
Tack och lov….det är Adems dyrbaraste leksak för tillfälligt.

Turkiet-Side

Vi hade som sagt en riktigt bra dag ihop som jag tror att vi alla behövde. Lite familjetid när den är som bäst.
Tyvärr tror jag att detta var första och enda gången för den här sommaren och det är såklart tråkigt. Men när man, eller åtminstone jag är inställd på det så är det lite lättare.
Kadir jobbar från tidig morgon till sen kväll. Precis i detta nu, när jag skriver det här blogginlägget så är han på väg hem från butiken och vi hinner träffas och pratas vid en liten stund nu på kvällen.
Och jag vet att jag kan ta bilen och åka till vår butik när jag vill, dag som kväll.
Det är skönt att de inte har så strikta regler på “vårt” hotell så att vi har möjlighet att komma och gå lite när vi vill.

Hoppas att ni gillade detta inlägg med lite mer bilder från vår dag.
Glöm inte att följa mig på instagram också, LouiseiTurkiet.se heter jag där.

 

4 kommentarer

  1. Har också badat i det kalla vattnet sen sprang över till havet! Det var en fin och rolig tur. Kram

Kommentera