Bröllop, båttur och biljetter!

Nu går det undan för oss. I helgen var vi på bröllop som innefattade en båttur på Manavgatfloden. Otroligt vackert alltihop och väldigt roligt. Jag ska berätta mer om det i nästa inlägg, jag måste bara fixa med bilderna.
Några av er kanske såg klippen på min instastory från kvällen. Mycket dans och skoj.
Men sedan har vi något annat riktigt roligt på gång.
Om en vecka befinner vi oss på svensk mark!

Äntligen, och jag är så himla glad. Biljettpriserna är dyra och ett tag blev jag orolig att det inte skulle bli av överhuvudtaget.
Men igår bokade jag och på söndag åker vi. Det blir mellanlandning och övernattning i Tyskland och jag är lite nervös över det eftersom jag åker själv med barnen.
Men jag ser det också som en utmaning men kanske framför allt som ett äventyr. Det blir kul!  
Hemresan, 3 veckor senare blir också med mellanlandning men i Istanbul och bara 3 timmar.
Det blir lagom tid för oss att ta oss igenom den stora flygplatsen och hinna köpa något att äta om vi vill det.
Jag hatar att stressa, särskilt eftersom jag är lite flygrädd och jag kommer vara stressad redan som det är. Då är det skönt att ha tid på sig mellan punkt A och punkt B.
Precis som förra gången när Esma bara var 8 månader och inte kunde krypa ens så tar jag med mig bärselen även denna gång. Hon kan springa lite när hon orkar och sedan sitter hon bra i den, och kanske till och med kan somna när det behövs i den.
Den är skön för mig att använda och är ergonomisk så jag kan bär Esma länge om det behövs.

Så i veckan ska jag köpa det sista som vi behöver ha med oss, schampo och sånt där. Sedan packar vi väskorna, Adem får packa sitt egna handbagage den här gången vilket han ser fram emot och sedan åker vi.

Under våra veckor i Sverige så kommer jag uppdatera bloggen så gott jag kan men jag tror det kommer bli mindre text och ett par bilder då och då.
Nu hoppas jag bara på fint väder i Sverige. Det får gärna regna lite grann, för det saknar jag, men heldagar med regn och knappt någon sol alls hade varit tråkigt faktiskt.

Ha en riktigt bra måndag och vecka. Ta hand om er själva och varandra! 

 

Resa-med-barn
Det här längtar jag till.
Bra väder, gott kaffe i en termos och promenad i slottsskogen med barnen strax efter frukost.

….Okej, jag måste skriva vad jag precis tänkte när jag la upp den här bilden.
Fatta att jag snart ska gå i jeans, långärmad tröja och mina sköna joggingskor. Förstår ni att jag riktigt längtar efter det?
Och svensk pizza såklart 😉

13 kommentarer

 1. He j Louise.

  Vad kostar det att åka från Turkiet
  och till Sverige tur och retur?

  Hoppas oke j att fråga.

  Mvh Linda

  1. Hej! Resan jag hittade, som var billigast utan att mellanlandningen skulle bli allt för lång eller mer än 1 stopp kostade 6000 per resa. 🙁
   Charterresorna hade runt 10.000 kr för en väg. Då är det direktflyg men definitivt inte värt det priset. Eftersom vi var på bröllop i helgen så kunde vi inte åka innan det. Så vi hade ungefär 14 dagar att välja mellan och hitta lediga flygstolar. Nästa år planerar jag redan i maj och då är Esma över 2 år och får eget säte=dyrare resa.
   Förra året betalade jag 3000 för oss tre och direktflyg dessutom så det känns lite tråkigt att det är så dyrt men å andra sida, Vi måste få en liten Sverigedos. 🙂

 2. Hej vad roligt för ett att komma iväg till Sverige. Förstår att du oroar dig över resan men det kommer att gå bra oftast är det allt planerande o logistik innan som gör att man blir stressad när man väl är iväg löser det sig.
  Kram

 3. Synd att ni måste mellanlanda i Tyskland, var blir det? Förr hade jag inte en tanke på att jag skulle gilla Tyskland men nu har jag varit i Berlin fyra gånger på några år! Gillar även språket. Hoppas ni får en toppen resa. 🙂

  1. Vi mellanlandar i München och går allt bra så har jag fixat en liten intressant sovplats för mig och barnen. Men jag hoppas det går vägen nu så att vi slipper sova på ett par jobbiga bänkar eller så.
   Tack, jag hoppas resan går snabbt och att barnen sover bra när de “ska” sova.

 4. Hej! Aldrig tidigare kommenterat här.. Men längtar du inte hem igen
  ? Känns lite så när du skrev… Jag menar flytta hem igen☺️

  1. Hej Jenny! Nej det gör jag inte på det sättet. Just i detta nu så vill jag bara inte gå runt och svettas hela tiden. Haha. Alltså det är skitjobbigt att det aldrig riktigt blir svalt. Så juli-augusti är faktiskt ganska jobbigt och jag går bara och trampar känns det som. Sedan ser jag verkligen fram emot att gå på Ica Maxi bland all svensk mat och matvaror som jag saknar när jag väl tänker på det, jag ser fram emot att röra mig runt omkring Slottsskogen, ha en riktigt rolig dag på Liseberg, Åka till Ullared. Och självklart få träffa min familj där hemma. Men efter 3 veckor känns det ganska så bra…som om jag har fått min dos. Och våran resa är ju verkligen semester. Lite som när man kommer till Turkiet på semester, allting är serverat, livet är en fest, sängen bäddas av någon osv. Själva vardagen jag har i Turkiet älskar jag och jag känner sällan hemlängtan. Förens jag sitter några veckor ifrån att kunna åka igen på en kort semester, då rycker det i kroppen och jag ser verkligen fram emot det. Hela grejen att få uppleva en flygresa med barnen och se deras uttryck och kunna planera ihop allt kul vi ska göra. 🙂 Långt svar på en kort fråga haha hoppas du förstod vad jag menade iaf. 🙂

 5. Förstår att du längtar!
  Själva längtar vi bara tills vi ska åka ner till Side i september. Men vi undrar om du har något tips på vart man kan gå och beställa eller äta tårta? Vårt yngsta barn fyller 1 under resa och det vill vi ju såklart fira med helst tårta

  1. Vad kul att ni ska fira födelsedag. Tårtorna i Turkiet är så himla goda men också otroligt vackra. 🙂 Jag skulle rekommendera Doruk pastanisi som ligger nästan vid stora moskeén i Side. Eller också firinci baba som ligger nästan vid Side friends restaurang. Vilket hotell bor ni på?
   Båda dessa kan ni hitta på Facebook där ni har telefonnummer och även adress. En tårta för ca 6-7 personer kostar runt 40 tl.
   Grattis i förskott och vem vet, vi kanske syns i September?
   Kram Louise

 6. Hmm.. nästan hela kommentaren försvan så jag skriver fortsättningen igen.

  Vi ska bo på Tui’s hotell Bluestar barut b suite så vi får ju nära till er butik har jag förstått.

  Det är yngsta sonen som fyller 1 under tiden som vi är där nere.
  Vi har 3 barn i åldrarna 5år , 3år och 10 mån. Så de är nästan lika gamla som era barn.

  Ja vem vet. Det hade varit roligt om inget annat. Jag har för övrigt följt din blogg i 8 år nu och det var tack vare dig som jag och min man valde att åka till Side för första gången 2015.

 7. Hej Louise!
  Det kommer att gå hur bra som helst. Du klarar det galant. Trevlig resa och välkomna till Sverige! Kram

Kommentera