Finns det svenskt kaffe på rummet?

Jag är så glad för vi har lyckats hålla oss ifrån magsjuka och huvudvärk denna gång. Till skillnad från förra året. Men igår åkte jag på en ordentlig förkylning och efter uppmaning från Karin så gick jag iväg till apoteket direkt medans pappa tog barnen till lekparken. Det var konstigt att vara helt barnfri, jag är ju aldrig det utan har alltid ett barn med mig. Eller två. 

Nu har jag iaf laddat upp med lite olika preparat som kan dämpa förkylningen och hostan en aning. Jag behöver all energi jag kan få dessa dagar för imorgon packar jag väskan och på måndag är det hemresa för oss. Tre veckor rusar iväg. Särskilt när man har det bra och roligt. 

Jag har bestämt mig för att köpa en riktig kaffekokare när vi är tillbaka i Turkiet igen. Först tänkte jag köpa en med kapslar här i Sverige. De är nästan 3 gånger billigare här. Men jag har insett att det inte kommer få plats i resväskan. Så det blir en vanlig kaffekokare. 

Men så vill jag köpa med mig kaffe härifrån. Och kaffefilter. Frågan är bara vad för kaffe jag ska köpa. Vilken sort är godast? 

Jag dricker 1-2 koppar per dag, gillar något som är mellan starkt och svagt. Och gott till fikat såklart. Så vilken kaffesort ska jag köpa? Vad köper ni? Ge mig er tips, även på filter som är bra. Kaffemaskinen har jag inte tittat ut än men det blir någon vanlig i lagom storlek, varken extra stor eller extra liten. 

Tack på förhand! 


På tal om kaffe. Häromdagen var jag och barnen inne i stan och åt lunch på Mc Donalds, den borta vid Clas Olsson. Det är lite meck att ha med sig två små barn men det går. Därför blev jag så glad när de gick runt och erbjöd en kaffe efter maten till alla sina gäster på restaurangen. Vilken service! Jag behövde inte lyfta på rumpan ens och det var väldigt uppskattat. 

4 kommentarer

  1. Hihi, Uppmaning och uppmaning, det var mer ett tips =)
    Kaffe kan jag inte alls tipsa om, för det dricker jag inte. Men tänkt på att det kan vara olika stl på kaffefilter till olika sorters bryggare.
    Hoppas du lyckas bota förkylningen lite nu.
    Kram från mig!

Kommentera