Vi är hemma!

Efter en natt med väldigt lite sömn så var det dags att slå ihop väskorna, åka till flygplatsen och säga hej då till Sverige för denna gång. 

Flygresan gick bra och på Istanbuls flygplats, inne på en toalett så stötte vi på våra “grannar” som satt bakom oss på planet. Kvinnan, som själv åkte med sin familj och en jättesöt, liten bebis, berömde mig för att åka själv med två små barn. Det är inte enkelt eller lätt men med lite smarta knep och fokus på vad mina barn behöver och veta hur de fungerar så går det. 

Vi mellanlanda som sagt i Istanbul och kl 01.00, natten till idag alltså så gick vårat flyg mot Antalya. Då hade Esma fått nog. Hon var trött, varm och hade haft nästan en timmes skrik när hon tillslut somnade i min famn. Jag fick hjälp av ett turkiskt par att ta vårat handbagage och hjälpa mig med Adem ända fram till vår sittplats på planet. Vi åkte buss ut till planet och fick sedan gå upp för de branta trapporna. Men med den hjälpen så gick allt väldigt bra. 

På Antalya flygplats hämtade vi ut våra tre överpackade väskor och möttes sedan av den där lite kvava nattluften på 24 grader kl 03.00. Kadir hämtade oss och barnen var överlyckliga. Jag med. 

Väl hemma så vaknade våra två sovande barn som genast började leka med sina leksaker som de saknat så. Klockan var runt 04.30 och det var inte lätt att få dem i säng. 

Idag har vi inte gjort mycket men Kadir har varit hemma, jag har börjat packa upp och barnen leker för fullt. Vi åt glass efter lunchen och nu ska jag fortsätta med plockandet och hitta rätt plats till allt nytt jag har köpt. Herregud, jag som skulle satsa på två väskor hem. Men så blev det inte. Det är allt från nytt till gammalt som jag har fått med mig hem men något av det bästa är nog skålarna från mamma som är ett otroligt starkt minne från henne och min barndom. Nu ska jag hitta en fin plats för dem hemma hos oss. 

Hoppas att ni har det bra. Ta hand om er själva och varandra! 
 
 

11 kommentarer

 1. Hittade hit via Google, nu under vår Turkiet-resa (Side är vi i) 🙂

  Tänkte kolla om du vet var man billigast köper te? Sonen fick smaka ett mango-te (såg ut som orange pulver bara) och vi köpte 0,5 kg på hotellet vi bor på… Dock till hutlöst pris på 75 lira. Gissar att det finns betydligt billigare, men var? Är det någon affärskedja man ska söka sig till eller någon marknad?

  1. Hej Frida! Vad härligt att ni är i Side. Jag skulle nog åka till någon av marknaderna om man ska ha te med smak. Marknaden i Manavgat är på måndag och torsdagar sedan finns det en på lördagar i Side vid den stora moskén. Inne i gamla stan finns det också kryddbutiker där ni kan hitta olika tee´r med smak men jag gissar på att det är dyrare. Finns även kryddbutiker i Manavgat om ni vill strosa runt där.
   Vill ni ha vanligt turkisk te eller äppelte så rekommenderar jag er att kolla matbutikerna som heter A101, Bim eller SOk. Ni kanske kan hitta det tee’t ni letar efter på matbutiken Migros, men jag är osäker på om det finns där. Hoppas det var till en liten hjälp! Kram Louise

 2. Hej! Hur ofta är du hemma i Sverige?? Kommer dina närmaste o hälsa på någongång? Bor du långt från side stad?? Var i side flera ggr o älskar den orten

  1. Hej Jenny! Jag åker hem en gång per år. Sen förra året så åker jag i augusti istället för februari-mars. Min familj kommer och hälsar på en gång per sommar ungefär. Vi bor i utkanten av Manavgat så vi har ca 6 km in till Side. Så vi bor utanför turist-område men har nära dit ändå :)Vad kul att ni trivs så bra, hoppas ni är tillbaka snart igen! Kram

 3. Stort tack för ditt svar! 🙂
  Har kollat Migros, A101 och SOK men inte hittat där, så vi tar en sväng till marknaden imorgon 🙂
  Vet du mellan vilka tider det är öppet?

  1. Dem är nog igång redan vid 8-9-tiden tror jag och brukar hålla på till ca 16-17 tiden. Hoppas det finns där. 🙂 Det finns även kryddbutiker inne i Manavgat så skulle det inte finnas på marknaden så be någon visa er kryddbutik där man kan köpa te. 🙂

 4. Hej!
  Verkar som du o barnen haft en bra tid i Sverige men det är alltid skönt att komma hen o få sin säng o normala rutiner. Sen är det tufft att resa själv med 2 små men allt gick bra. Kram o må så gott

  1. Ja vi har haft det jättebra och jag hade gärna stannat en vecka till för att bara vara, äta liiiiite mer gott, njuta av vädret som var osv. Men som du säger så är det jätteskönt att komma hem till sitt eget och till min man såklart. Hemma bra men hemma bäst som jag brukar säga.
   Kram!!

Kommentera