Den försvunna muggen!

När jag var hemma i Sverige så ville jag köpa en ny kaffemugg eller alternativt termosliknande mugg till mitt dagliga kaffe som brukar bli någon gång på eftermiddagen.
Jag har en favorit, en lila som ni säkert har sett på några bilder men denna gång ville jag ha en från Starbucks hade jag bestämt mig för.
Så när barnen och jag var inne i Nordstan så tog vi vägarna förbi centralstationen i Göteborg och besökte Starbucks där. Men utbudet var väldigt dåligt. 
Visserligen hade det varit lite kul med en Göteborgs-mugg annars som de också hade, men eftersom jag inte är uppväxt i Göteborg så hoppade jag över att köpa någon.
Det var inte riktigt det jag letade efter.

Några dagar innan vi skulle åka hem till Turkiet igen så gick jag igenom mina saker som jag har sparat sen mamma gick bort. Jag har några lådor som jag rensar igenom varje gång jag besöker Sverige.
Och vad hittar jag där om inte en Starbucks-mugg! 

2008 var jag au pair i USA. Jag bodde i Albany, NY och tog hand om tre barn i åldrarna 4, 6 och 7 år gamla. Min värdfamilj var jättesnäll och jag fick ett bankkort tankat för att kunna veckohandla till hela familjen, betala bensin, köpa det som behövdes till barnen och köpa någon kaffe då och då
(Varje dag efter att jag lämnat av mellersta barnet på förskola)
på Starbucks.
Så det blev ett par koppar kaffe från Starbucks under mitt år och då var jag såklart “tvungen” att köpa med mig en kaffekopp därifrån när jag åkte hem.
Den koppen packade jag ner i en låda och skulle plockas upp igen när jag flyttade hemifrån.
Men samma år som jag återvände till Sverige igen, bara 3 månader senare så åkte jag till Turkiet, träffade Kadir och jaa…resten är historia (och finns till viss del på den här bloggen) 

Den här muggen, min nya kaffekopp har alltså legat orörd och nedpackad i nästan 10 år. Och när jag tycker att jag borde ha en ny kaffekopp från Starbucks så hittar jag den.
starbucks 1 starbucks 2 starbucks 3
Starbucks moment 2008 

 

2017-08-30 13.23.12 
Det som göms i snö…eller nedpackat i lådor…kanske en dag dyker upp igen. 

Kommentera