Idag är en speciell födelsedag!

Idag är det den 1 september. Ett datum som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat.
Idag är det min mammas födelsedag.

Min mamma skulle fylla 30 år det året när hon fick mig. I år fyllde jag 30 och denna dag, just idag så skulle mamma ha blivit 60 år.
När jag flög till Turkiet i veckan så fick jag frågan hur gammal jag är. Det var väldigt nära på att jag svara 28, trots att jag är 30. Jag känner mig inte som 30 år eller så som jag förväntade mig att jag skulle känna när jag var 30. Och därför var jag väldigt nära på att säga fel till hon som frågade.
Du ser mycket yngre ut, fick jag till svar.
Det har jag fått höra många gånger, att jag ser yngre ut än vad jag är.
Och precis så var det med mamma också. Hade hon levt idag så hade nog väldigt få gissat på att hon nu skulle vara 60 år gammal.
I år skulle det vara vårat år och jag är säker på att vi hade firat på ett eller annat sätt ihop. Stort eller litet, det hade inte spelat någon roll. Men vi hade definitivt firat att vi nu var 30-60. Samtidigt som vi hade skojat till det och sagt att ingen av oss var en dag över 25.

Jag tänker många gånger på att hon aldrig fick träffa sina barnbarn. Sina tre, fina och underbara barnbarn. Jag var gravid i v.18-19 när mamma somnade in den där natten i februari månad 2013.
Vi visste inte att det var en pojke i magen då, en liten Adem, men han hade precis börjat sparka och den natten så sparkade han en hel del.

Idag har mina tankar gått till mamma. Till vad som var, hur det hade kunnat vara denna dag och hur vi har det idag. Att jag har en sådan fin familj, att vi precis varit i Sverige och träffat alla vi tycker om där. Det här datumet, den 1 september ser jag som en fin och fantastiskt dag för det är faktiskt mammas födelsedag. Oavsett om vi kan fira ihop eller inte. ♥

Manavgat-mamma

10 kommentarer

  1. Hoppas ni fick en fin dag trots allt, jag fyller också 30 och känner mig inte så gammal och får fortfarande visa leg på ica och systembolaget

  2. Först Grattis på din födelsedag. Förstår att denna dagen är speciell för dig eller för er dig och din mamma. Tråkigt att förlora någon så nära i unga år. Jag hoppas och tror att hon säkert ställer till med storkalsas för er båda långt borta bland molnen och stjärnorna.

    Kram till dig /Kamilla

Kommentera