Imorgon börjar vardagen igen!

Imorgon är det dags igen. Sommarlovet är över och vår höst-vinter-vår-vardag börjar imorgon kan man väl säga?
Imorgon är det första dagen för årets termin på Adems förskola.
Det är 4e terminen han börjar nu, även om första bara var halvtid. Vi var där för någon vecka sedan och pratade med den som är förskolechef där nu. De bytte nämligen i slutet av förra årets termin .
Vi är nöjda med förskolan samtidigt som vi har haft lite frågor och funderingar och velade över ifall vi kanske skulle välja en annan förskola i år.
En av orsakerna har varit priset. Det är en privat förskola och de har höjt priset för varje år, men samtidigt inte riktigt haft någon “förbättring” som gjort att priset bör höjas. Eller förklaring till varför priset har blivit högre.
Men nu har vi varit där och pratat, Och förskolechefen är en kvinna som känner till Kadirs familj, de har ett par gemensamma vänner och hon var väldigt förstående över allt vi frågade om.

kaboompics_Boy's Workspace Design

 

Hon började arbeta där i slutet av förra terminen och har en del insyn i det vi pratade om. Hon har också bestämt att göra en del förändringar både vad gäller personal och deras kriterier samt andra saker som exempelvis att de inte kommer ta in nya barn allt eftersom under terminen.
Nu och ett par veckor framåt så är det “insläpp” och sedan får inget barn börja förens nästa termin.
De tidigare åren har barn kunnat droppa in allt eftersom. Det gjorde även Adem, började mitt i en termin. Men detta är också inget vi har frågat om utan något hon själv påpekade för oss och ville förklara hur hon tänker och vill ha det på just denna förskola.

Vi bad om att få mer inblick i vad som sker på dagarna. I mitten av förra terminen så slutade Adems huvudpedagog och då fick vi inte lika mycket bilder på vad barnen gör, inte lika mycket information i varje barns bok som de har om dagen som varit etc.
Vi förstår att de inte kan skriva utförligt om varje barn, varje dag och så vidare. Men så som det var innan pedagogen slutade var jättebra och det är något vi sedan saknade.
Istället fick vi bara veta vad de skulle göra, inte vad de hade gjort eller hur det varit.
Det vi var nöjda med är att vi varje vecka får ett schema på vad som kommer ske under dagarna och i veckan samt ett schema för varje månad över vad för mat som serveras till frukost, lunch och mellanmål.
Och maten har varit jättebra, vilket vi också berättade. Den biten är vi väldigt nöjda med. 
Men vi visste inte längre om Adem åt maten eller inte, vilket vi annars har kunnat få reda på.

 

Forskola-start-dagis-skola
Väskan är packad med det viktigaste som Adem behöver för en dag på förskolan just nu.
Dessutom är Bollibompa-väskan som han haft tidigare utbytt till en spindelmannen väska.
Köpt på Gekås i år. 

 

Imorgon börjar förskolan igen och vi tror att det kommer bli jättebra. Det känns skönt att ha fått prata med förskolechefen och sedan får vi se hur upplägget ser ut från pedagogernas sida.
Hellre att vi tar upp sånt här nu i början när de ska planera och bli varma i kläderna än att vi kommer allt eftersom under terminen.

Hur ser det ut för era barn? Har ni några som börjat förskola/skola i år?
Har ni tagit upp några frågor eller funderingar ni har haft sedan tidigare eller känns det bra som det är? 

kaboompics_White smartphone with yellow flowers

 

Skolorna i Turkiet börjar överlag den 18 September, om jag har förstått det hela rätt. Och nästa lov är först i januari-februari då det är ett 2 veckors vinterlov. Det är alltså inte höst eller vinterlov under den här tiden. Men ett längre sommarlov istället.

 

Så här såg det ut när Adem gick på vinterlov 2017. 

3 kommentarer

  1. Hej! Nu förstår jag inte trodde han skulle börja i skolan? O inte i förskolan.. mina barn går i 2an o 8an.. han som går i 2 an går kvar i samma skola o när de börjar 7an byter de till högstadieskola..

Kommentera