Köpa en lägenhet som inte finns!

Igår fick jag en rolig notis i min telefon. Det var nämligen 5 år sedan som Kadir köpte lägenheten vi bor i idag.
Jag hade då berättat för mamma innan att det är på gång men eftersom vi inte vågade ta ut något i förskott utan mest var rädda att något skulle ske och det inte skulle bli något tillslut så sa vi inte det till några innan. Men han skrev på papperna och sedan var lägenheten vår.
Fast lägenheten fanns inte. Det enda som fanns var en ritning och en kulle, bland alla andra gräskullar där de skulle bygga vår lägenhet.

Jag minns när Kadir visade mig platsen sent en natt efter jobbet. För det första var det kolsvart och sedan var det ett nytt område där det inte fanns varken lägenheter eller några vägar ens.
Där tyckte han att vi skulle bo och jag sa bara att det är hans beslut men jag var inte särskilt imponerad.


Ungefär 2 månader efter köpet så såg det ut så här.
Denna väg som vi befinner oss på när kortet tas fanns alltså inte alls när vi köpte lägenheten. Men där borta ser ni början på vår lägenhet.

 

Just då hade vi inte en tanke på barn inom de kommande åren men vi hade smått börjat prata om en förlovning framöver. Och därför kändes det mer okej för mig att det bara var en ritning och inte direkt något färdigt eftersom vi inte hade någon stress att flytta in eller bygga upp ett hem. Trodde jag då iaf. Ungefär 1,5 månad senare skulle vi få reda på att vi två skulle bli tre strax innan flytten var på gång.

Vi åkte förbi platsen ett par gånger och det såg ju bra ut men väldig länge, även när vi hade flyttat in så fanns det knappt något väg.
Jag minns när dem asfalterade gatan utanför oss och idag är det en trafikerad väg.
Ska man som turist ex. på en utflykt till vattenfallet från Side idag så åker man mest troligt förbi vår lägenhet.
Och sedan vi köpte vår lägenhet för 5 år sedan så har det blivit 4-5 lägenheter där vi bor och hela gatan ner mot migros och stora Antalya vägen (D400 mellan Alanya-Antalya) har det tillkommit massor utan nya lägenheter.


Strax efter nyår 2012-2013 såg lägenheten ut så här. Ca 3 månader efter våra köp så hade de alltså hunnit bygga upp allt detta.
Och kan ni förstå att i den där byggnaden sitter jag nu i och skriver detta blogginlägg. Känns väldigt konstigt när jag ser bilden. 

 

Jag trivs jättebra i vår lägenhet och läget idag.
Det finns två saker jag saknar och det ena är en närliggande lekpark där vi bor och det andra är ett extra rum för oss här hemma, lagom stort åt barnen.
Jag vet att vi inte kommer bo här för alltid men det funkar bra för oss just nu och nu ligger fokusen på vår business och få igång det ordentligt.

 

Under mina 4 år som vi bodde i Side så bodde vi i 4 olika lägenheter, väldigt enkla och oftast möblerade. Vi visste att det bara var tillfälligt men försökte så gott vi kunde att skapa ett hem av de förutsättningar och möjligheter vi hade.
Enkelt och inte så snyggt, men bekvämt och helt okej för oss.
Idag har jag massor utav idéer som jag vill ändra på här hemma men vi spar lite på det tills vårat nästa hem. Vi kan inte fixa och ändra allt just nu utan den dagen kommer när vi hittar vår stil ännu mer och har möjlighet att bygga det hem vi trivs med helt och hållet. Och lägga till det vi idag skulle vilja ändra på eller göra om.

Och så här såg det ut när vi skulle flytta in och innan alla möblerna kommit.

 


En solnedgång från vår ena balkong för kanske 1-2 år sedan. 

7 kommentarer

 1. Gud vad kul att faktiskt få se hur det såg ut innan. Min sambo jobbar som byggprojektledare och ofta säger han “här skulle det bli ett perfekt läge” eller det här huset och så visar han typ ett ruckel och jag bara ehhhh OK. Men han har en sån sjuk öga för detaljer och vet precis vad som funkar och dom har förvandlat hem till flera kungligheter från mellanöstern här i London. Det är riktigt häftigt att se förvandlingen!

  1. Haha gud vad roligt. Allt går otroligt snabbt när de bygger här så det är kul att se. Han hade kunnat hitta många bra platser att bygga lägenheter på här i vårat området tror jag. Kram!

 2. Hej igen!
  Vad roligt att se hur ni bor, tycker om hur de bygger i Turkiet med myyyyycket fönster och stora balkonger. Kan du inte lägga in fler bilder på hur det ser ut hos er nu med möbler? Eller finns sånt inlägg redan kanske? 🙂
  Om 23 dagar bär det av till Antalya för att köpa VÅRT HEM. Är så spänd & nervös!!

  Och du som har koll, hur funkar det mer svenskt körkort i Turkiet. Hur länge får vi köra på dem?

  Kram!

  1. Ja, jag älskar våra stora fönster i vardagsrummt framför allt. Men även i köket, sovrummet..ja överallt. Mycket ljus som ska in 🙂 Jag har ett par inlägg med våra rum lite här och där i bloggen. Det kanske kommer mer framöver för vi har hunnit göra om en del under dessa 4,5 åren.
   Man får köra på svenskt körkort i 6 månader och sedan måste man konvertera körkortet till turkiskt. Då behövs bland annat ditt gamla gymnasiebetyg (vet inte varför men…) Hör av dig när det är aktuellt så kan jag skicka en lista på vad du/ni behöver för att ändra era svenska körkort till turkiska 🙂
   Ha en bra dag och stort lycka till med erat nya hem!
   Kommer ni flytta ner eller är det ett semesterboende? Iaf…lycka till! Kram Louise

 3. Något för Sverige att ta efter, balkongerna här är ju pyttesmå!
  Tack för svar, tror inte jag kommer (våga) köra i Turkiet, är alltid rädd när vi åker bil där

 4. Ok forts 🙂 Om något skulle göra så att man måste köra bil är det ju ändå bra att ha kortet. Hehe gymnasiebetyget har jag kvar, tur det.
  Vi kommer flytta ner, planen är till våren innan säsongen börjar. Dede och nene kommer lämna sin lilla stad och flytta nära oss och sitt enda barnbarn <3 Ser så fram emot det!! Allt ska säljas/skänkas/slängas här hemma och så beställer vi nya möbler från IKEA – såklart 🙂 kram

Kommentera