Första höstregnet – Och nu har vi sol igen!

Det svänger i väderprognoserna här. Och jag älskar att det kan växla så snabbt här.
Som jag skrev senast igår så talas det om att regnet ska äntligen komma den här helgen. Och idag var det dags.
Någon gång i juni hade vi regn och sedan dess, i 3 månader nästan så har vi varit utan regn.
Nu när jag och barnen är i Sverige ett par veckor under sommaren så blir inte saknade lika stor men visst jublade vi idag när regnet äntligen kom. Och ett tag trodde jag att allt skulle bara dra förbi. Eller bli ett par droppar.

 

När jag vaknade på morgonen så var det inte så där strålande solsken som vi annars alltid brukar ha utan ganska så molnigt redan då. När jag kikade mot Side-hållet efter frukosten så sken solen.
Men när jag sedan vände blicken mot bergen så var det riktigt mörkt och allt hängde i luften.
Vi skulle egentligen gått ut och lekt men jag tänkte att vi stannar nog inne ett tag för att se hur det utvecklar sig. Och sedan kom regnet.
Först bara ett par droppar men sedan kom en ordentlig skur.

 

Men precis som det brukar vara så drar det förbi ganska så snabbt. Efter någon timme var regnet borta, fönsterna började torka och solen stack fram.
Nu på eftermiddagen så skiner solen och vi har en blå himmel hos oss. Temperaturen är på 25 grader och de enda molnen jag ser är ett par vita borta vid bergen.
Efter dagens skur så tror jag att det kommer vara uppehåll imorgon med. Och förhoppningsvis hela veckan framåt.

Men nu har vi äntligen fått vårat härliga höstregn och luften är lite skönare och något svalare just idag.

Nej, nu ska vi gå ut och leka. Det finns säkert ett par vattenpölar som vi kan plaska i.

14 kommentarer

 1. Hej! Hur klarar du av att bo där när det är så enormt varmt så länge?? Jag klarade en vecka där, sen tyckte jag det var på tok för lönge!!o kan du sova när du hör böneuppropen?? Ber din man med??

  1. Hej! Nu ska jag ta och svara på din kommentar här, förlåt att det har dröjt. I och med att vi “är med” temperaturerna när vi bor här året om så kan 20 grader kännas svalt och 30 grader lagom varmt. Därför är det mest jobbigast i juli-augusti när temperaturen stiger över 35 grader. Jag blir galen på att heeeeela tiden alltid svettas och så, men det är också jobbigt att kliva in i ett kallt badrum på vinter. Eftersom lägenheterna här vid medelhavet sällan är isolerade så blir det ganska så kallt inomhus på vinter. Jag sover jättebra vid böneutropen och vi har några moskéer runt omkring där vi bor så jag hör när de startar en efter en, men inte så pass nära att jag störs av det. Det är en vanesak tror jag. Min man ber inte men han har gjort. På vintern när han inte jobbar lika mycket så passar han på att åka till moskén på fredagar när han kan.

   Ha det så bra! Kram

 2. Jag längtar “hem” så jag blir tokig snart 🙁 Om 11 år går jag i pension och då vet jag vart jag ska tillbringa mitt resterande liv;). Tack fina du för en toppen bra blogg och tack för att du låter oss få ta del av den. Hade ju planerat att besöka Er butik nu när vi nere för 1 vecka sedan, men vi blev ett stort sällskap på 11 personer och alla hade olika viljor :(. Men nu vet jag till 100% att när vi kommer ner 22 juni (stannar 30 dagar) så dyker jag och min familj upp för lite shopping. Önskar dig en skön fortsättning på söndagen och hoppas du har sol på näsan:) Kramar till dig och dina barn & Kadir.

  1. När du flyttar ner, eller spenderar flera veckor i detta härliga land så får vi dricka kaffe och äta bullar ihop tycker jag 😉
   Ingen fara över besöket, vi ses nästa gång och har ni ett lika stort gäng då så får du dra med gänget och säga att det är du som bestämmer över den dagen. 🙂 Hör av dig när ni närmar er avresa! Kram

  1. Hej! Vad kul, och välkommen hit! Ett tips, som en del inte vet om. När man kommenterar hos mig så kan det ibland bli “fel” när man använder smiley’s. Så jag brukar uppmana att inte göra det för då bryts kommentaren och resten kommer inte med. För vissa går det och för andra inte. Hoppas du kommer hänga med här länge och gilla det jag skriver. Kram Louise!

Kommentera