Fredagen den 13:e, otur eller inte?

Jag och Esma var ute en bra stund på förmiddagen idag. Det blåste en del i början och det var svalt i skuggan men sedan blev det ganska snabbt, mycket varmare när vindarna försvann bort.
Vi tog en promenad till vår närmsta minimarket för att köpa bröd till lunch. Jag hade verkligen brist på idéer för mat idag så det blev bara något enkelt med kokt potatis, en god toast och soppa.

När barnen hade somnat nu ikväll och jag precis skulle börja röja undan i köket här hemma så gick strömmen i halva samhället där vi bor.
Det blev bäcksvart ute åt ena hållet medans andra hållet hade el både i och utanför husen.
Strömmen brukar försvinna ett par gånger per år här, och det är ingenting man kan göra mer än att gilla läget.
Värst kan ha varit nyårsafton nu senast för då vill jag se på tv, laga god mat och mysa med familjen. Det blev ju bra tillslut ändå men det hade väl kanske varit ännu bättre om strömmen hade varit framme hela den kvällen.
Idag hade jag ändå tur. Jag har hunnit baka inför imorgon när vi ska få besök. Och jag har hunnit titta på Wahlgrens värld, spelat radioapan’s godnattkvart från Sveriges radio för barnen när de ska sova.
När strömmen sen gått och när jag precis hade pratat med Kadir, på skoj bett han ta med strömmen hem igen, och bytt om för att sova. kom strömmen tillbaka.
Så nu har jag plockat undan disken i köket, dammsugit vardagsrummet och bestämt mig för att uppdatera bloggen medans jag kan och är vaken.
Är det detta som händer när det är fredag den 13:e? Man har lite tur och lite otur på samma dag. 

 

Uppdate: Okej…otur! Det skulle komma upp fler bilder men bilduppladdningen fungerar inte. Som vanligt. Så fruktansvärt tråkigt att det alltid ska krångla så här.
Jag ger upp och återkommer med resterande bilder i detta inlägg imorgon.

 

Kommentera