Så här tvättar vi barnens duplo och leksaker!

Här kommer ett litet städtips från mig. Mina barn leker ofta med sitt duplo och när vänner kommer på besök så är det också något som uppskattas av dem barnen.
Men som ni vet går vi mot sjuk-tider, näsorna rinner och baciller smittas lätt.

I början när vi inte hade så mycket duplo så la jag bitarna i tvättpåsar och stoppade in det i diskmaskinen. När det sedan blev mer bitar så bytte jag från diskmaskin till att tvätta det i tvättmaskin även då i tvättpåsar.
Nu har vi så pass mycket att jag använder mig av ett annat knep istället.

Jag tar 2 lakan som ska tvättas, helst ett par som jag inte är rädd om ifall det skulle gå sönder eller så.
Sedan lägger jag dubplot i mitten av lakanen och knyter ihop som en “säck” Eftersom vi har så mycket bitar så använder jag mig av två lakan, annars hade såklart ett räckt.
Det är viktigt att alla duplo-bitar är isär och ligger en och en för bästa resultat.
Dessa två säckar lägger jag sedan i tvättmaskinen och kör på 60 grader. Jag vill inte lägga allting löst i maskinen eftersom jag tror det är dumt för själva tumlan.
Och det skulle dessutom låta fruktansvärt högt när bitarna slår runt.

 

Jag tycker detta är jättebra men jag är osäker på om det är dumt för tvättmaskinen. Jag har inte märkt några konstigheter men jag kan såklart inte försäkra er om att det inte är någon fara alls. Vi har haft våran tvättmaskin i ett par år nu så därför vågar jag prova.
Och för oss funkar det jättebra.

Hur tvättar du barnens leksaker? Och brukar du göra det? 

2 kommentarer

  1. De låter smidigt men jag skulle va rädd att maskinen går i sönder. Har ingen aning om den tar skada av de men stannar alla bitar kvar i lakanet? Kram

Kommentera