En lista om det som varit, är och komma skall!

Här kommer en höst-lista som jag såg inne på Oslofru´s blogg. 

1. Beskriv din höst med tre ord
Utomhus, lagom varmt, nystart.

2. Hur mycket gillar/ogillar du hösten till skillnad från de övriga årstiderna?
Jag gillar hösten väldigt mycket eftersom det inte riktigt är den typiska hösten som vi har uppe i Norden. Vi har temperaturer på över 20 grader, oftast 25+ och ÄNTLIGEN kan jag ha på mig jeans som jag älskar men ändå inte svettas eller frysa.
Jag tycker det är lättare att klä mig i det jag gillar och trivs med, det är lättare att leka utomhus med barnen och regnskurarna kommer men försvinner minst lika snabbt.
Det tråkiga är att det inte är lika mycket vänner som kommer ner och hälsar på under ett tag framöver och vi spenderar kvällarna mer inomhus istället.
Jag älskar att sova med täcke eller åtminstone ett lakan så det är alldeles perfekt för det nu också.

3. Vad var bäst med sommaren?
Vänner som har möjlighet att komma och hälsa på vilket resulterar i många middagar och mycket skratt. Sommarvärmen på kvällarna, tvätten torkar ute på nolltid, ice coffe smakar som bäst under sommaren och barnens glädje att vara med på minidisco på hotellet.

 

4. Spendera hela hösten inomhus eller utomhus?
Vi är som sagt mer utomhus nu eftersom vi äntligen faktiskt kan springa runt mer utan att det blir jobbigt i värmen. Men samtidigt så är vi inte ute på kvällarna lika mycket så det är nog både mer inne och ute, men olika tider på dygnet.


Från i eftermiddags. 

5. Vad kommer du dricka och äta i höst? 
Dricker mer te, äter mer grytor av olika slag och förhoppningsvis bakar lite mer.
Som sagt, sommaren tar kål på mig ibland och jag går nästan lite i ide då så nu känns det som om energin har kommit tillbaka. Även till matlagningen också.

6. Hur ser den optimala höstoutfiten ut? 
Jeans, ballerinas och en tshirt. Eventuellt en kofta över om det är sent på hösten (November)

9. Den bästa musiken för regniga dagar?
Bruno Mars, Zara Larsson, Rihanna, Beyonce. Energi och låtar som är lätta att sjunga med i. Sist när det regnade så rockade jag och barnen loss i vardagsrummet.


Så här såg det ut för ett par veckor sedan. 

10. Hur förbereder du dig inför vintern?
Vi tar fram vår braskamin, kopplar in varmvattenberedaren, tar fram filtar och täcke samt fyller balkongen med ved.
Utöver det så blir det ännu fler sminkfria dagar och huden får verkligen vila, även från allt för mycket solljus.
Jag låter håret gå mer otvättat och märker att det verkligen blir starkare av det.
Sedan plockar jag bort sista sommarkläderna, hänger fram jackor och tar fram vinterkläder.

Förra årets julafton.
Vi skulle träffat våra vänner då men Adem blev dålig dagen innan så det blev inställt. Han mådde bra på självaste julafton så vi tog det lugnt, jag och barnen. Och på kvällen när Kadir kom hem från jobbet så åt vi tacos tillsammans. Precis som vi brukar göra.
Det var en mysig dag hemma och vi spelade julmusik och sånt.


Julafton 2016

5 kommentarer

  1. De skulle passa mig att bo i Turkiet på höst och vinter. Vet ägaren till mataffären här nere sa att de var i Antalya området vid jultid och killarna hans bada och de som bor där titta konstigt haha. 🙂

  2. Hej höstvädret låter toppen +25 svensk sommar jag har shorts då o du har jeans

    1. Haha jag vet. Jag har förvisso också shorts men jag drar mig inte för att ta på mina favvojeans. Älskar att ha det och en skön tshirt eller linne på mig. Inte undra på att jag älskade vädret i Sverige under augusti månad, det är ju som vårat höstväder 😉 Kram!

    1. Ja, det beror nog på vad man är van vid. Jag är van vid 35 grader och då har jag shorts. Nu varierar jag en hel del, Men jag kan ha jeans och byxor vissa dagar. Kanske för att jag älskar det mest men också för att temperaturen har sjunkit 10 grader. Jag tror delar av din kommentar kan ha försvunnit. Gör man en smiley i en kommentar så försvinner tyvärr resterande text. Detta kommer att lösa sig inom kort, jag lovar. Men tills dess så försök att undvika smiley när du kommenterar. Tack och kram!

Kommentera