Snart är Turkiet ännu mer före Sverige!

Nu i helgen så går Sverige från sommartid till vintertid. Minns ni förra året när jag skrev om detta här på bloggen? Inlägget heter “Aldrig mer vintertid” och det är precis som det låter.
Från och med förra året så är Turkiet enbart i sommartid och nu efter ett år så ser jag det bara som något positivt.
Framför allt slippa förvirringen hur vidare klockorna har, eller inte har, flyttas tillbaka på ex. mobil, dator etc.

Att veta hur man flyttar klockan är desto lättare.
Sommartid flyttar vi fram utemöblerna. Vintertid flyttar vi tillbaka utemöblerna. 
Men som sagt, sånt behöver vi i Turkiet inte längre tänka på.

 

I dagsläget så är Turkiet en timme före Sverige. Och när jag uppdaterar blogg eller instagram så är detta något jag ibland tänker på. För att det som visas ska passa in hos er följare.
På ett sätt blir det lite komplicerat att slänga upp en frukostbild kl 08 på morgonen hos oss för klockan är då, från och med söndag, bara 06 i Sverige. Och en söndasmorgon så är inte alla vakna då. Det är ju den dagen man vill ha en skön sovmorgon på, eller hur?
Det är klart att jag kan lägga upp en bild tidigare än vad som “passar in”, och det gör jag ofta. Men ibland ska det stämma i tid och flöde helt enkelt.
Det finns vissa tider på dygnet, för min del kvällstid, som är mer besöksvänliga och ger ett ökat intresse i mina sociala medier.
Mellan 02-06 så är det ganska så lågt intresse, av förklarliga skäl. De allra flesta sover då och så även jag.

 

Men jag insåg något väldigt positivt med detta förra vintern.
Jag har lättare att planera och skriva mina blogginlägg på förmiddagen och göra dem tidsinställda framåt kvällen för er, när vi befinner oss två timmar före er i norden.
Och jag tyckte det var ganska så skönt att veta om att det fanns ett blogginlägg klart framåt kvällen så när klockan var 23.00 hos mig och jag la mig för att sova så hade ni kvällsläsning på min blogg framför er.
Förstår ni hur jag tänker? När man bloggar och har gjort det ett tag som jag gjort så går man mycket i blogg och tids-tankar.

Vad tycker ni andra om sommar och vintertid? Bra eller onödigt?

7 kommentarer

 1. Jag tycker nog att vi också kan ha normaltid (vintertid) året runt. Jag förstår vitsen om att man vill ha längre sommardagar, men jag tycker det är jobbigt att det blir kväll så tidigt på vintern :S Men det är ju skönt med sovmorgon (fast för oss med barn spelar det ju oftast ingen större roll 😛 )

 2. Hej!
  Vad skönt att slippa krångla med klockor förstår inte att vi envisas med detta. Blir bara fel o krångel.
  Ingen värme här idag +2 och blåser hårt o regn på gränsen till snöglop.
  Kram o hälsningar Birgitta S

  1. Jag håller med och det är jätteskönt att slippa tänka på det. Många länder har ju dessutom inte att dem ändrar mellan sommar och vintertid, så det kanske är dags för Sverige att hålla sig till sommartid. Jag tror det hade varit bra på vintern för det är ju tillräckligt mörkt som det är.
   Vi har blåst och rejält med regn här hos oss också. Lite varmare än 2+ men idag har vi långärmat på oss här hemma. I veckan ska vi förhoppningsvis köpa en ny braskamin och då slänger vi en ved vid läggdags i början så håller det sig med lite go värme fram tills morgonen och solen är framme igen.
   Men vi börjar nog med det först i mitten av November. Än så länge så har vi ganska skön värme inomhus fortfarande även när det regnar.
   Kram!!

 3. Önskar så att vi kunde avskaffa vintertid. Hatar mörkret på eftermiddagarna, förstår inte mysfaktorn alls faktiskt.

  En annan sak bara; det tar alltid så lång tid för mig att komma in på din sida. Oavsett om jag är på wifi eller inte. Så blev jätteglad när hela inlägg började visas som rss-feed igen.

  1. Ja eller hur, tillräckligt mörkt i Norden ändå under vintern.

   Jag vet att sidan håller på och görs om och uppdateras. Tråkigt att det har varit sådana problem men nu blir det bara bättre, det lovar jag.
   Läser du bloggen direkt i mobilen? Går du via bloglovin, feedly eller någon annan sida?
   Jag ska verkligen försöka göra allt för att den ska bli bra och lättillgänglig igen och redan nu är det på gång. 🙂
   Ha en fin dag! Kram <3

 4. Jag läser nästan uteslutande på mobilen, följer via feedly. Brukar ofta få klicka för att öppna på Safari (för att ladda i bakgrunden) ändå för att sidan ska visas öht. Hoppas det blir bättre nu med flytten och allt, lycka till!

  1. Okej, då förstår jag. Du får säga vad du tycker om nya sidan och om du tycker det är bättre redan nu? Vi kommer säkert ändra på lite småsaker de närmsta dagarna men jag är redan nu nöjd med sidan. Kram Louise ❤

Kommentera