Möblerat om och chokladtips!

Ni får ursäkta att jag inte uppdaterade igår. Jag försöker att få ut ett inlägg varje veckodag. Och missar jag en dag så försöker jag då att kompensera ut det på någon av helgdagarna istället.
Men igår körde tiden ihop sig.

Som jag berättat om tidigare så förbereder vi för vinter och det innebär bland annat att flytta sofforna för att få plats med soban  (braskaminen)
Det gjorde vi igår kväll efter att barnen hade somnat. Sedan har vi skickat iväg mattorna på tvätt så de kommer tillbaka senare ikväll.

Igår hade om vi också en sotare här. Vi har inte haft det tidigare för det har inte behövts. Det är inte riktigt en skorsten som i Sverige och därför behöver man inte heller sota på samma sätt.
Men i slutet av förra vintern så upplevde vi att det var stopp, eller något fel med vårat “hål”. Så vi bestämde oss för att kolla upp det nu innan vi sätter in braskaminen för i år.
Men sotarna sa att det var nog den mest rena men använda som de har varit och gjort rent. Knappt en handflata full och inget vi hade behövt ringa på hjälp för egentligen.

Det känns bra att ha kollat upp detta och nu kan vi snart börja elda också.
Det är svalare på kvällarna nu så det är då vi behöver lite extra värme känner jag. Och under de dagar det regnar vilket inte är så ofta men ändå.

I helgen har vi inga planer men vi kanske åker och hälsar på i vår butik på söndag.
Och nästa vecka ska jag på återbesök hos tandläkaren.  

fireplace-winter

 

Här kommer ett chokladtips om ni besöker Turkiet. Fast jag tror denna sort eller åtminstone märke finns lite överallt i Sverige också.
70% mörk choklad. Jättegod och perfekt med 2 rutor till en kopp, svenskt kaffe.
Kan inte bli så mycket bättre än så?
Trevlig helg! 

choklad-turkisk-bitter-mork

6 kommentarer

 1. Halloj!
  Bättre att kolla en gång för mycket ?
  Nope, den chokladen har jag inte sett här hos oss, men den ser ut att vara god.
  Du tycker säkert jag spammar dig nu ? men det blev både enklare och roligare att kommentera här på nya stället ???
  Men jag har inte fått några fler mail ?
  Kram och trevlig helg ?

 2. Vet du varför flaggan är på halv stång i Side idag? Jag har aldrig sett det tidigare.

  1. Igår är en speciell dag då det var dagen landsfadern Mustafa Kemal Atatürk dog, 1938. Så den 10 november varje år så har de flaggorna på halv stång och så.

   1. Tack för din information!
    Nu är vi hemma i Sverige igen.
    Letat upp vinterkläder i ett 0-gradigt Malmö.

 3. Hej skönt att ni kollade upp saken det där med kaminer o vedspisar skall man vara noga med vi har vedspis på landet som vi använder höst o vår blir inte så mkt mest på helger o sotaren kommer med automatik var 5 e år till alla med eldstäder ute på ön o det känns bra tydligen kan det om det blir mkt sot osv bli gnistor som kan tända på tak osv om jag fattat saken rätt så det var klokt. Nu är det ruggigt här låg på nollan på eftermiddagen o blåste burr! Idag är det farsdsg så jag o sönerna fixade tårta till efterrätt åt min man annars gör vi inget speciellt med denna dag både jag o min man blir lite ledsna o saknar våra egna pappor denna dag . Kram o må så gott
  Birgitta S

Kommentera