Svenskt skafferi i Turkiet!

Mitt svenska skafferi har fyllts på den senaste tiden.
Först kom Annelie och Göran ner, Och förutom ett brev som jag behövde få ner så hade de även plockat ihop en riktig gottepåse med gott och blandat och choklad.

svenskt-godis-turkiet

 

Och nu när Carina sa att hon skulle ner så kände jag att hon blir räddaren i nöden den här vintern.
Mer än första, halva kaffepaketet är slut och efter det har (hade) jag bara ett paket till. Så jag bad henne köpa med bryggkaffe från Sverige så att jag överlever hela vinter.
Nu känner jag mig lugnare på den fronten.

Jag kanske få bli en kaffetestare?
Arvid Nordqvist kaffe har jag hört gott om.
Och Gevalia är ju alltid Gevalia, funkar alltid. Även när man får oväntat besök har jag hört.

 

Dessutom har jag köpt nya kaffekoppar. Jag hade två, lite större sen tidigare men de är för stora för den här typen av kaffe tycker jag.
Bryggkaffe svalnar snabbare än pulverkaffe och därför passar lite mindre kaffekoppar bättre. Även om de nya inte alls är små utan snarare “lagom”

kaffekopp-english-home-skafferi

Denna kopp kommer i ett set med tre från English Home 

4 kommentarer

 1. Halloj!
  Nu funkar det för mig att kommentera, jag gör det från ipaden just nu ?
  Perfekt att du kan få fylla på ditt svenska skafferi den här tiden på året också ??
  Men måste fråga, finns det inte bryggkaffe i butikerna i Turkiet? Kanske en dum fråga, men som icke kaffedrickare har jag ingen koll ☺️
  Kram från mig

  1. Vad bra att det fungerar. Ja du, jag har verkligen tur som kan få ner lite gott som jag saknar. Det finns bryggkaffe här men inte samma smak och dessutom mycket mindre paket till högre pris. Turkarna själva dricker framför allt mest te och sedan serveras turkisk kaffe som också är gott. Men ingenting slår svenskt kaffe för en utlandssvensk tror jag.
   Kram!

 2. Hej !
  Härligt att du fick fylla på med godis konstigt det där med godis men svenskt gelé godis o choklad är suveränt nu blev jag godis sugen imorgon blir det nog en påse med blandat lösgodis . Nu fungerar det att kommentera från min IPhone ?
  Trevlig helg till hela familjen kram Birgitta S

  1. Vad bra att du kan kommentera från din iphone igen. Det var en uppdatering som jag gjorde som antagligen var felet. Runt jul kommer förhoppningsvis nya, riktiga designen som kommer bli jättebra. Och framför allt väldigt fin.
   Ja du, en choklad lite då och då är inte fel. Kram 🙂

Kommentera