Kalas och födelsedagsfirande här i Turkiet!

Först vill jag börja med att tacka för alla gratulationer som kommit in till Esma överallt. Vi har haft en jättebra helg med kalas och födelsedagsfirande i dagarna två.

Trots omständigheter som skedde förra veckan och dessutom en dundersjuk Kadir igår så tyckte jag att det blev väldigt bra. Förra året var barnen sjuka och vi kunde inte alls fira som vi tänkt oss. Så målet detta år var att kunna fira i lite kalasanda. Och det gjorde vi.

Kalas och tårta.

I söndags bjöd vi hem våra vänner Sofie, Efe och Ela till oss. Vi hade ballonger, lite gott att äta, en improviserad “tårta” och en massa, massa leksaker över hela golvet att trampa (trilla) över.
Både jag och barnen tyckte att det blev ett riktigt lyckat kalas, fast jag var helt slut på kvällen.

 

kalas-turkietkalas-mamma      kalas-tårtakalas-popcorn kalas-esma

 

Födelsedagen.

Igår var det dags för självaste födelsedagen och nu när Esma har blivit ett år äldre. Och när hon nu också har en storebror som har koll på vad födelsedag är för något, så känns det roligare att kunna fira.
Inte för att det ska vara mer paket och större tårta utan man kan prata mer om det på ett annat sätt.

Tyvärr blev Kadir ordentligt sjuk kvällen/natten innan så han var bara med lite på förmiddagen när vi öppnade paket.
Förutom ett jättefint halsband i silver från Esma’s moster, kusinLiam och pilotPeter så fick hon en handväska.

Födelsedag-Esma-tvåår-syskon Louiseiturkiet-lägenhet-turkiet

Men mest använt hittills är nog den nya boken. En bok om Babblarna – i Bobo’s väska.
Den följer nu med överallt. Till shoppinggallerian i Manavgat och till doktorn när det är dags för vaccination (idag)
Esma är i en period då hon gillar att titta i böcker, så det var en bra present.

Vi lämnade Kadir hemma och åkte iväg till Novamall. Längst upp i gallerian så finns det en “lekhall” som vi var på bland annat när Adem fyllde 4 år.
Då var Esma för liten och fick bara åka på karusellerna men aldrig gå in i själva lekhagen som de har. Men nu, 2 år gammal så fick hon gå in tillsammans med mig.

 

Och som jag fick springa och klättra efter henne sen. Jag valde att vi skulle få vara där inne i 15 minuter och det räckte gott och väl för oss alla.
Innan vi åkte så tog jag på Esma ett par halkstrumpor ovanpå strumpbyxorna för jag gissade på att det skulle bli halt för henne. Och det var tur det.
Vi klarade oss utan skrubbsår och blåmärken denna gång.
Dessutom såg jag till att de fick åka karuseller innan vi gick in i lekhagen och det var också en bra idé.

Rekommenderad lunch och kaffe.

Efteråt var det dags för lunch och vi åt på Mc Donalds, till barnens stora glädje.
Adem fick hamburgare, Esma fick chicken nuggets och jag tog en dubbel köfteburgare som de har här i Turkiet. Den är jättegod så prova den om ni är på Mc Donalds i Turkiet någon gång.

Innan vi åkte hem så köpte jag med mig en Caramel Macchiato kaffe från Starbucks. Den är jättegod och också något jag kan rekommendera till er alla som gillar lite roligare, något sötare men väldigt god kaffe.

 

På eftermiddagen och kvällen tog vi det bara lugnt. Esma sov en kort stund när vi kom hem och sedan sysslade jag med vanliga vardagsbestyren så som att tvätta, fixa lite i köket och dammsuga.
Tyvärr sov Esma alldeles för lite och när det var dags att sova så var hon ganska otröstlig. Jag trodde först hennes lätta förkylning hade kommit igång men det var antagligen bara dåligt med sömn under dagen.
För idag mår hon bra och har sovit hela natten.

 

7 kommentarer

 1. Hej och grattis till Esma ! Härligt att barnen var friska i år så det gick att fira o äta tårta o leka.
  Må så gott
  Hälsningar Birgitta

 2. Köfteburgaren har jag helt missat, måste testas!!
  Kul att se mer bilder från ert hem. Älskar de stora fönstren/balkongdörrarna samt de vita metallpersiennerna nästan alla hem har.
  Måste säga att ditt vardagsrum ser kliniskt rent ut trots 2 barn + gäster ?? Jag har ett barn och stökigare än så.. ? Man plockar o plockar dagarna i ända ju haha.

  1. Ja, den måste du testa. Jättegod!! 🙂 Jag älskar också alla stora fönster och balkongdörrar med fönster från golv till tak. Jag öppnar alla gardiner och vill få in så mycket sol som det bara går på dagarna.
   Haha oj, om vi hade det rent ens en dag så hade jag varit nöjd. Nej ärligt talat så är det kaos precis hela tiden. Saker överallt och det spelar ingen roll hur mycket jag slänger eller städar, det är skit överallt. Så jag har ganska medvetet undvikit att få med kaoset på bild helt enkelt. Men en dag kanske jag ska bara ta och fota allt kaos och fråga hur många som känner igen sig.
   Jag tror de flesta har det som oss 😉
   Kram <3

 3. Underbara småbarnstid! Vilken lycka att ha en landsman med barn i samma ålder i närheten.

  1. Ja det var två riktigt bra dagar vi hade. Och barnen är nöjda vilket är det viktigaste 🙂 Kram Louise

Kommentera