Det doftar vinter hemma hos oss!

Igår när jag och Esma hade varit och hämtat Adem på förskolan så hade Kadir kommit hem ifrån jobbet och tänt en brasa.
När jag öppnade dörren hem till oss så fick jag en riktigt härlig känsla i hela kroppen. Likt en känsla som jag fick som barn när jag varit ute, öppnar dörren och mamma grejar i köket och hemmet.
Det luktade mys-hemma. Förstår ni vad jag menar då? 

Ute var det ganska kallt. Eller om jag ens kan kalla det kallt när vi har plusgrader men luften känns riktigt kall samtidigt som solen värmer skönt.
När snön faller på bergstopparna vid oss så kommer det en slags “is-känsla” i luften.

Att då mötas av ett varmt hem, uppvärmt med hjälp av en braskamin är underbart. Värmen stannar kvar på ett annat sätt.
Och på toppen av detta så hade Kadir börjat förbereda maten samtidigt som han precis innan skalat och ätit clementiner. Och det doftar så gott av det tycker jag.
Det doftade nästan jul hemma hos oss. Eller åtminstone vinter.

Säsong för frukt och nötter.

Vi äter ganska mycket clementiner och mandariner nu förtiden när det är säsong för det. Apelsin och granatäpple är det också säsong för men jag tycker de är så besvärliga att skala så därför blir det mer av den andra sorten.

 

Sedan har vi ett stort lass av nötter här hemma också, och en del torkad frukt.
Esma äter det mesta medans Adem är mer som mig när jag var liten och alltså väldigt kräsen.
Han provar inte att äta något nytt i första hand, men ibland så vänder det.

Nu, kära följare så är det dags för mig att köra igång dagens andra tvättmaskin och städa upp i köket.
Hur klarar man sig utan tvättmaskin när man har småbarn undrar jag?
Vi tvättar minst en gång per dag här hemma.

braskamin-turkiet-hemma

2 kommentarer

 1. Hej!
  Vad mysigt det ser ut med eran nya kamin. Ja utan tvättmaskin är man lost lättare att vara utan diskmaskin men tvätten o särskilt med små barn. Vi är4 vuxna nu när sönerna är stora men ibland går maskinen varje dag det är inte kläder bara utan även byten i sängarna o handdukar o dessa eviga träningskläder inte mina men sönerna jag undviker att slita på sådana kläder.
  Kram o må så gott!

  1. Ja och samtidigt förstår jag att alla har inte möjlighet att ha egen tvättmaskin. Men jag är väldigt glad över vår som just nu rullar för fullt. Och glad över fint väder så att jag kan hänga ut tvätten. När det krisar sig, och det regnar flera dagar i rad så får jag hänga inomhus men det är så omstädnigt. Och luktar inte lika gott dessutom. 🙂
   Ibland undrar jag just det, om det är mest tvättande med mindre barn som sölar eller tonåringar som svettas, byter om och även dem sölar. Blir intressant sen med skolan när man ska tvätta skoluniformen. Men mindre inköp av “skolkläder” då.
   Kram!

Kommentera