Julstämning och solsken – går det?

Hej fina ni! 
Firade ni lucia igår?
Vi gjorde faktiskt inte det. Jag hade en tanke på att vi skulle ta fram julsakerna. Och för att göra det så vill jag gärna ha det lite städat och ordning på bokhylla och sånt där sakerna ska stå.
Men vet ni, jag struntade i allt. Jag hade noll julstämning.

Julstämning och solsken.

Det är svårt att få en julstämning när vi har så himla fint väder. Och solen går upp när vi äter frukost vid 7.30-tiden. Sen är det underbart väder, de flesta dagarna och den där julkänslan infinner sig inte riktigt. Alls.

Så jag gjorde mig och Esma klar för att vara ute igår. 2.5 timme lekte vi, sparkade boll, grävde med spade och samlade stenar.
Den här veckan har vi haft helt underbart väder och igår kväll såg jag att både Esma och jag hade fått lite färg i ansiktet till och med.

Våra grannar kom ut och lekte någon timme med oss också. Och då passade jag på att bara sitta mot en husvägg och njuta av solstrålarna.
På eftermiddagen när vi hade hämtat Adem på förskolan så var vi ute ytterligare 45 minuter. Då började solen gå ner men det var fortfarande väldigt bra och skönt väder.
Idag är det också okej väder ute men vi går nog ut på eftermiddagen istället. Nu måste jag faktiskt städa undan här hemma eftersom jag har förskjutit det i flera dagar.

Hur gör ni med julsaker? Kommer de fram innan lucia, pyntar ni dagen innan julafton eller undviker ni julpynt och kanske firande helt och hållet?
Kommentera gärna och berätta hur ni gör. 

 

julstämning-lussebulle-turkiet

Idag fick jag feeling däremot. Eller så var det bara smaklökarna som sa
“Det är dags nu!!”
När min fina vän Sofie hälsade på oss sist så fick jag en påse lussebullar. Tror ni jag njöt av mitt förmiddagsfika idag?
Lussebulle och svenskt kaffe. Jag känner lyckoruset.
När vi var i Sverige sist så hade jag tänkt att köpa med saffran, Men jag glömde helt av det och sedan vet jag inte om det säljs i butikerna i augusti?

Det finns saffran i Turkiet men det är knappt någon smak men däremot blir det den gula färgen. Dessa bullar som jag fick från Sofie var med saffran köpt i Sverige och smakade såååå gott.

När ni ändå kommenterar kring era jul-pyntar-tankar så vill jag veta, 
Säger ni lussebulle eller lussekatt? 

2 kommentarer

  1. Hej ! Jag säger Lussebulle ?
    Julen är den högtid jag gillar mest för då får vi tända upp med slingor o ljus i kalla mörkret. Balkongen brukar jag/Vi fixa i mitten på Novemer men i år blev det förra helgen pga sjukdomar ingen pallade helgen innan advent hämtar jag o barnen som inte är barn länge snart 19 upp prylarna från källaren .Roligt att de gillar o ser fram emot det fortfarande veckan innan advent roddar vi upp allt adventsljusstakar o tomtebyn mm kollar att den fungerar o sen 1 advent tänder vi allt . Nu till helgen köper vi granen o klär den . tror inte jag hållit på så här om inte sönerna uppskattat det så mkt har lite blandade känslor julen är inte det samma för mig pappa gick bort 2011 o mamma lever men är dement saknar bägge så mkt .
    Men med det vädret du har är det nog inte samma sak med att ladda upp julen innan barnen o när pappa o mamma var friska o krya åkte jag o min man ner till dem på Gran Canaria där de var under vinterhalvåret o då var det en annan sak fint med pynt men konstigt när det inte är kalt ruggigt o slask ute
    Kram o må så gott
    Hälsningar Birgitta S

  2. I Norge sier vi lussekatter, men ikke noe jeg lagde i år. Vi har bakt så mye julekaker i år, så vet ikke helt hvorfor vi glemte av lussekatter. Er vel som du sier, når solen skinner så får man lite følelse av jul. Hjemme i leiligheten har vi både juletre, juleduker og et par nisser. Så litt jul er det jo. Vi ser mye julefilmer, hører nesten bare på julemusikk og vi ser julespesialer fra ulike artister på YouTube. Elsker julen, så det er eneste tradisjonen jeg virkelig er nødt å innføre i Tyrkia. Emir på 5 år elsker denne tiden, og vi får lagd fine tradisjoner 🙂

Kommentera