Fixardag och fredagsfeeling!

Idag är det en riktig fixardag hemma hos oss. Vi drog oss länge i sängen den här morgonen, med en Esma som yrade runt och satt och pratade med oss som mest bara ville sova.
Adem sov enda till 9 och det behövde han nog. Samla lite extra energi.

På förmiddagen fick barnen ta en långdusch, vilket de älskar och sedan fikade vi med lussebulle, hemmabakade kakor, clementiner, valnötter, mjölk till barnen och kaffe till mig. En riktig mysig fika med andra ord.
Till lunch åt vi pizza som jag bara värmde upp i vår braskamin. Jag älskar den funktionen. Jag värmde också lussebullen där, till fikat.

Fixardag och klädinsamling. 

Esma har sovit middag och jag har verkligen röjt i vårat “stökrum även kallat förråd. Barnen har en del kläder som är för små. Lite sparade jag och en hel del har jag lagt undan i påsar nu som jag ska lämna in på klädinsamling.
Det finns några containrar runt omkring Side har jag sett och där tänkte jag lämna nästa gång vi har vägarna förbi.

Idag är vädret väldigt varierande men mest lite regnskurar och grått väder. Solen försöker lysa igenom men det är inte tvättväder direkt.
Och jag som behöver tvätta mörk tvätt.

Skoja ihop och fredagsfeeling 

Igår var en riktig härlig fredag. Esma och jag spenderade förmiddagen i vanlig ordning utomhus. Hon är i en härlig ålder nu där man kan leka och skoja ihop. Och jag tror faktiskt att hon uppskattar det lika mycket som mig.
Det har hon säker alltid gjort, även när hon var en bebis. Men nu när hon är äldre så är det kul att se hennes egna vilja (för det mesta…) och hur hon tar kommandot.
Och vi hade fantastiskt väder igår så jag tror vi fick lite färg i ansiktet igen. Fredagsfeelingen kändes i hela kroppen och vädret gör enormt mycket för humöret.

fixardag-fredagsfeeling-turkiet

Efter kvällens middag som vi åt tillsammans med kusinKadir igen så åkte vi till Kadirs hemby och hem till hans pappa. Där var det fullt på drag. Adem och Esma hade 4 av sina kusiner där och sedan kom det ytterligare lite folk och två barn till.

Vi kom hem ganska sent och medans jag la barnen i sägen och nattade dem så röjde Kadir upp i köket och gjorde ny yoghurt. Vi fick en 5 liters dunk med mjölk och med det gör vi egen, turkisk yoghurt.
Det är jättelätt att göra och vill ni lära er att göra egen yoghurt så har jag skrivit om det i inlägget “Tillaga egen, turkisk yoghurt hemma

turkisk-yoghurt-tillaga

Kommentera