Energin en söndag och ärva kläder!

Hej och hallå på er! 
Hoppas att ni har en riktigt bra helg. Det har jag. Solen skiner och energin är verkligen igång idag.
Bättre än igår kanske jag ska säga. Då började det bra, soligt väder och vi var ute på förmiddagen.

 

Men någonstans där när Adem fick ett utbrott för att han inte fick lego som jag lovat att han ska få framöver, och när Esma både hoppade och sedan gjorde en vurpa i en lerpöl så kände jag att min energi pyste ut.
Efter lunchen så sov jag en stund, det brukar hjälpa när energin dippar. Men gårdagen fortsatte rätt slitsam fram till läggdags.
Ni vet, livets up’s and down’s. Ibland är det inte helt 100 även om solen skiner.

Idag känns det bättre och även idag var vi ute på förmiddagen, tog en sväng till affären och fick en härlig promenad på köpet.
Esma kämpade på men ibland fick jag bära henne. Det är en bit att gå och barnvagnen var kvar i bilen som Kadir tar till jobbet.

Hon fick inviga sina nya guldskor som jag köpte 2016. Jag måste säga att jag är grym på att handla på rean och “se” storlekar i framtiden vad som passar till rätt årstid.
Adem är i en ålder/storlek där kläderna passar längre. Eller ja, den här hösten och vintern har han verkligen skjutit i längden för byxorna som jag trodde skulle passa fram till sommaren börjar bli för korta redan.
Jättekul att han växer och mår bra, men jag får nog se över hans garderob snart igen.
Esma är mer still på sin storlek 92 och jag tror det kommer hålla sig fram till hösten faktiskt. Fram tills nu så har det gått i en rusande fart på storlekarna. Så som det gör de första 1-2 åren med barn.

Ärva kläder och reakoll. 

Esma får ärva mycket kläder från Adem. Och jag har inget emot det, hon passar bra i hans gamla kläder. Men det är mycket blått, vitt och grönt. Framför allt blått. Och jag tycker att det är lite kul att köpa rosa-lila-röda kläder till henne.
Men även för henne så brukar det bli mycket på rea. Jag har bra koll på vad priserna för tröja, byxor, tshirt kostar och därmed är det också lättare att hitta reaplagg.
Särskilt när man vet på ett ungefär när de rear och framför allt vet vilka storlekar som passar framöver.
Snart kommer de börja ta in vårkläder i butikerna och rea ut årets vinterkläder. Då är det perfekt att köpa för stora storlekar som passar barnen nästa vinter.
Sen tycker jag att det är bra att känna på kläderna och ha lite koll på vilka kläder som faktiskt har bra kvalité osv.
Det är så tråkigt att köpa kläder, oavsett rea eller inte, som håller 3-4 tvättar bara.


Esma’s jacka är en som Adem hade när han var mindre och som han fått från mosterLinda i present.
Byxorna är också Adems gamla.
Men skorna är nya. Vem vill inte ha guldskor?

 

 

Och i vår kommer Kadir köpa in nya kläder till butiken så det ser jag fram emot att spana in och hitta några fina klänningar och snygga tshirt och shorts.
Självklart kommer ni få se våra inköp också, här på bloggen.
Nu är det lågsäsong både på hotellet och i vår butik. Så det finns inte så mycket att berätta eller visa.
Men vi rear för fullt för nu vill vi göra plats för kommande säsongens kläder.

1 kommentar

  1. Hej härligt med som vi har haft sol igår o idag söndag men kallt minusgrader burr.Gjorde samma sak när mina var små handlade på rean till nästa säsong det sparar man mkt pengar på .
    Kram o må så gott Birgitta S

Kommentera