Regn och oväder som håller mig vaken på natten!

Hej! Hoppas att ni har en bra lördag. 
Idag mår jag bra men igår var det riktigt jobbigt. Den nattens regn och oväder höll mig vaken.

I torsdags eftermiddag skulle det komma så pass mycket regn igen att de varnade för översvämningar i vissa delar av Manavgat.
Vi är just nu i januari månad och även om vissa dagar har kanonväder med temperaturer på mellan 15-18 grader, så är det som mest regn och som kallast dessa två månader också.
Men på torsdag kväll hade det fortfarande inte kommit särskilt mycket regn och jag tänkte att det inte skulle bli så mycket oväder som de sagt.
Det skulle jag aldrig ha tänkt. 

Barnen somnade som vanligt på kvällen och samtidigt började regnet öka och när jag skulle lägga mid vid midnatt så vräkte det ner.

Respekt för vädret. 

Jag har en stor respekt för mycket regn och åska. När jag var yngre så var jag rädd för åskan, nu känns det bättre men när det blir sådär extremt mycket regn så tycker jag att det känns obehagligt.
Så jag hade väldigt svårt att somna den natten.
Vid 2-tiden började jag slumra till minns jag men då blev jag väckt av en annan person.
Esma kom in till sovrummet, något som hon har börjat göra oftare på senaste tiden.

Hon och Adem sover i vardagsrummet på natten eftersom de alltid sparkar av täcket. Och där är det varmt från braskaminen så då är det okej.
Men hon börjar alltså komma in till oss i sovrummet på natten och just denna natt, när jag inte kunde somna, så var hon inte alls trött längre.
Vid 3.45-tiden så somnade vi båda och sedan vaknade en pigg Esma strax innan 7.
HUR kan hon vara pigg då? 


Esma pussade en sovande Adem god natt. 

 

Besök i hembyn.

Men det var bara att kämpa sig igenom gårdagen. Ta igen sömn med en powernap efter maten bland annat.
Efter middagen så åkte vi iväg till Kadirs bror och träffade fler syskon och barnens kusiner.
Dem lekte jättemycket och vi stannade länge men Esma var, otroligt nog, inte trött när vi åkte hem därifrån. Tillskillnad från Adem som somnade i bilen hem.

Regn idag igen. 

Idag tänkte jag att vi skulle ta en promenad till mataffären men nu regnar det för mycket så vi får se hur det blir med det senare idag.

Vi har inga planer för helgen men jag måste verkligen ta och städa här hemma. Sedan behöver barnen duscha idag också. Tur för mig att dem älskar det. Bara jag nämner ordet duscha så rusar de till badrummet.

 

Vad ska ni göra för kul den här helgen? Och vad har ni för väder hos er? 
På måndag blir det soligt väder igen så då ska vi garanterat spendera förmiddagen utomhus.
Även om det kan vara skönt med lite regn så älskar jag att vi fortfarande har flera dagar som bjuder på riktigt utomhusväder.
Och mina barn håller verkligen med.


Så här överlevde jag gårdagen.
Svenskt kaffe och nybakade kakor.

4 kommentarer

 1. Ja det är otroligt hur mycket energi barn har! Vår lillkille har jusst börjat sova till 9 på lovdagar…. (ha e ju 10 och ska till skolan på vardagar) ..Här i Korsnäs har vi snö och några minusgrader…men solen lyser mest med sin frånvaro. Detta veckoslut har vi sjukstuga…årets vinter infuenssa har hunnit hit…feber och hosta. Hoppas att ni får vara friska denna vinter! Snart har ni väl vår….med högre temperatur och fler soldagar! Ha det gott! hälsn Kerstin

 2. Jag kan tycka att det är mysigt med oväder, men det beror förstås på.. om det finns risk för översvämning och så är det ju rätt obehagligt =/ Minns en gång när jag var på Cypern och hälsade på en vän.. då hade de den värsta stormen på 100 år. Det var faktiskt ganska obehagligt.
  Här har det varit rätt grått.. Men vi har varit på kalas idag och ska ha kalas för dottern imorgon så vi tänker inte så mkt på det tråkiga vädret i helgen =P

 3. Hej!
  Om alla småbarnsföräldrar kunde omvandla barnens ork till energi skulle de kunna glömma elräkningen ? oväder regn o åska är obehagligt har respekt för det helt klart hoppas det ger sig snart för er med skyfallen kram o må så gott!
  Hälsningar Birgitta S

 4. Hej ?
  Jag förstår din känsla för oväder, jag var också åskrädd som barn.
  Helgen har varit ganska lugn, igår gjorde vi inte mycket alls. Idag har yngsta sonen med familj varit här och ätit mat med oss.
  Sonen och lilla babyn passade på att låna vårat badkar och tog sig ett bad.
  Vi ritade och målade och spelade tv-spel med de två äldsta barnbarnen under tiden.
  En mysig och trevlig söndag ❤️
  Kram från mig ?

Kommentera