Kallre, stormbyar och vem fryser mest?

Ni får ursäkta min frånvaro ett tag här på bloggen. Jag hade räknat med att uppdatera igår på eftermiddagen men vi var iväg ända fram tills kvällen.
Som vanligt blev det väldigt spontant och oplanerat.
På väg hem så somnade Adem i bilen,  Esma var fortfarande väldigt pigg och samtidigt behövde jag fixa i ordning en ny yoghurt.
Ni som kollar mina instastory’s på instagram kunde se detta igår kväll.

Varning för stormbyar. 

Gårdagen ska jag berätta mer om i nästa inlägg som kommer ut imorgon om allt går som planerat.
Men jag tänkte passa på att visa er bilder från i torsdags. Innan stormen kom hit till oss i Manavgat och i Side.
För herregud vad det blåste då. 
De gick ut med varningar om stormbyar på väg in och även om jag kanske hade förväntat mig lite mer så blåste det friskt och ordentligt.

Dessa bilder från strandpromenaden togs på förmiddagen och bara någon timme senare så hade det började blåsa till ordentligt. Turligt nog så var vi hemma resten av dagen.

side-vinter-stormbyar

 

Man kan nästan se kylan i bilderna tycker jag.
Idag är det jättefint väder ute, solen skiner och temperaturen är på runt 15-16 grader. Men det blåser en del till och från idag med.
Vi var ute en stund efter lunch och gick en sväng till affären, mest för att promenera lite.
Vi träffade också på våra grannar, två olika barnfamiljer. Och det är lite kul hur olika vi alla kan vara kring detta med väder och vind.

Vem fryser mest?

Som ni vet så är jag ganska frusen av mig. Samtidigt som jag också tycker att 20 grader är skönt vår-höstväder och har gärna jeans och någon tunnare tröja på mig då.
Men en person som vanligt vis bor i Sverige känner kanske att det är mer sommarväder och är mer bekväm i shorts och tshirt, eller till och med linne.
Vår medeltemperatur i ca 6 månader är trots allt 30+ och oftast mer, så det är inte konstigt att vi tycker 20 är lagom svalt och bra.

Men så har vi en granne som idag tyckte att det var jättekallt ute, trots solsken och hade lager på lager med kläder på sig.
Lite som minusgrader i Sverige. Fast att det var 15 grader i skuggan.
Medans den andra grannen “bara” hade en tshirt på sig.
Jag är lite mittemellan där, tunnare tröja och väst idag. Och så fort det inte blåste så blev det ganska varmt.
Den frusna sa flera gånger att det var kallt men jag påpekade att jag är trots allt från Sverige så det är behagligt för mig.

Hur är vädret hos er? Har ni fått mycket snö där ni bor? 

Vi kommer inom den närmsta tiden ha vår absolut kallaste tid här hos oss. Och minusgrader på natten är inte ovanligt.
Men jag är redo för jag vet att inom en månad går vi mot varmare temperaturer och i mars känner vi av våren och vårkänslorna hos oss.
20 grader och tshirt – here we come! 

5 kommentarer

 1. Hej! En annat änne.. har hört det är lite oroligheter igen i Turkiet.. det beskjuts mellan Turkiet o Syrien?? Våga inte beställa resa… tacksam för svar…

  1. Någon annans oro kan ingen annan styra över.
   Det har tyvärr varit oroligheter mot Syrien igen men jag själv blir inte orolig för mig och min familj av att bo där vi gör eftersom där det händer ligger 90 mil ifrån oss.
   Och det har varit oroligheter i dessa områden i många år, även innan kriget i Syrien bröt ut ordentligt.
   Jag tror att man helt enkelt måste känna efter själv hur man känner kring något sådant.
   Tänker man kring avståndet och om det märks av något så vis så kan man ex. tänka att händer något i Stockholm så märks det inte av i Piteå som är nästan samma avstånd.
   Du får fundera och känna efter hur du själv vill göra helt enkelt. Har du facebook så gå med i gruppen “Vi som älskar Side” och så kan du läsa om hur andra tänker kring att resa.
   Hoppas det var bra svar för dig! Kram Louise <3

    1. Ingen fara ? Måste tillägga att detta är så svårt att svara på. Dels för att vi alla känner olika kring oron och säkerheten i hela världen vill jag nog påstå. Och sedan är detta en ny sak som startat idag så vi får helt enkelt följa vad som sker de närmsta dagarna. Men som sagt så tror jag inte att det är något som kommer märkas av hos oss. ❤ Kram

 2. Hej hoppas att ni slipper blåst framöver när det blåser där det är så öppet utmed strandpromenader blir det så mkt blåst ?
  Här har vi haft fint vinterväder idag snö sol o -2’ perfekt vinter. Roligt det där med vinterkläder tshirt eller vinterjackan är frågan ? Jag o min man var länge sen innan barnen på Krets i slutet av September när vi kom dit var det + 30 men efter en vecka sjönk det till +20 en del greker tog fram pälsmössa o vantar vi satte på oss en tröja till kvällen så det är väl vad man är van vid helt enkelt.
  Trevlig Lördag o tack för en bra blogh
  Birgitta S

Kommentera