Ledighet utan väckarklockor och shopping på kvällen!

Hej på er! 
Hoppas att ni har det bra. Vi har det bra och njuter av ledighet. Det betyder mycket lek, inga väckarklockor och bara vara i nuet.

Just idag har vi ganska tråkigt väder, grått och regn till och från. Men igår var det bra och fint väder så vi passade på att vara ute en stund efter lunch.
På kvällen åkte vi till shoppingcentret Novamall. Det hela började egentligen med att jag inte visste vad vi skulle äta till middag.
Och dessutom har jag behövt köpa ett nytt telefonskal ett tag nu.

 

Middag och shopping. 

Så vi slog två, eller fler, flugor i en smäll. Middag ute (Mc Donalds, det räknas väl ändå som middag hehe) Barnen fick springa och leka av sig samtidigt som jag kunde kolla i affärer.

Först kikade vi efter vinterskor till Adem. Imorgon ska vi få knappt 10 grader och de kommande veckorna kommer variera i temperatur med en hel del lägre temperaturer.
Vi hittade ett par skor som var bra men tyvärr sista exemplaret i hans storlek, och dessutom trasiga. Så Kadir ska köpa dem i samma affär inne i Manavgat centrum.

Sedan var det dags för lunch och jag åt deras goda köfteburgare som de har på Mc Donalds här i Turkiet. Jättegod.
Esma var rätt otålig och ville mest springa runt hela tiden. Hon är snabb nu så det gäller att ha gymnastikskorna på sig och vara på sin vakt.
Efter middagen lämnade jag av Kadir och barnen på lekcentret och kollade snabbt igenom butikerna. Jag var nog egentligen inte alls shoppingsugen så det gick snabbt.
Men ett nytt mobilskal och ett större minneskort köpte jag i alla fall.
Precis det jag behövde och anledningen till att vi åkte till gallerian igår.

 

Barns energi. 

Kadir var ganska trött när jag kom tillbaka. Inne i “lekhagen” så får barn mellan 2-3 år bara vistas tillsammans med en förälder. Och som sagt, Esma är snabb så Kadir hade haft fullt upp.
Precis som  jag hade på Esma’s födelsedag när vi var där. 

Vi hoppade in i bilen, tog en drive genom Side och åkte sedan hem.

 

7 kommentarer

 1. Hej! Varit i side några ggr.. men shoooingcenter? Vart ligger det?? Väckarklockor? Väcks inte barnen o du när kadirs klocka ringer??

  1. Hej! Förlåt för lite sent svar. Det nya shoppincentret ligger på utkanten av Side, vägen mot Alanya.
   Min väckarklocka ringer alltid vid 7 men under lovet så är de barnen som är våra väckarklockor. Tyvärr ville de tydligen inte ha sovmorgon haha. Men annars ringer Kadirs klocka vid halv 9 ifall vi skulle sova. Fast det händer nog inte än på några år haha. Kram!

 2. Hej låter som en bra dag skönt med lite ledighet o inga måsten Donken är absolut middag man måste få vara lat ibland
  Kram o må så gott!

  1. Donken kan verkligen rädda en trött förälder som inte vet vad man ska laga för middag. Kram på dig!

  1. Ja det stämmer. Det är Adems pedagog som bytte skor precis innan hon klev in i klassrummet denna morgon. Hon tänkte nog precis som jag att det är ändå avslutning så då kan man ta på sig något fint.
   Vanligtvis har hon ett par varma tofflor på sig, Men jag måste säga att dessa skor var supersnygga och personligen tyckte jag det var kul att hon ville ta på ett par högklackade under en timmes avslutning med oss. 🙂
   Ha en fin dag!

Kommentera