Snöat in mig på vissa maträtter!

Blir ni också insnöade på vissa maträtter ibland? Sådär så att ni kan äta det precis hela tiden nästan?
Jag blir det i omgångar och det som just nu är en favorit hos mig är schnitzel, kokt potatis och turkisk yoghurt. Med lite citronsaft ovanpå.
Det är så gott så att det vattnas i munnen på mig.
Panerad kycklingschnitzel ska det vara för min del. Och gärna en god sallad till.

 

Samtidigt känns det inte särskilt nyttigt med halvfabrikat som enkelt bara ska stekas upp på ett par minuter.
Jag vet att det inte är det bästa alternativet. Jag äter också vitt bröd, tar socker i både kaffet och i mitt te, jag kan äta choklad mitt i veckan och hänger på McDonalds ett par gånger per år.
Men jag försöker väga upp det med bättre mat och nyttigare alternativ emellanåt.
Och en dag får jag kanske göra egen schnitzel. Jag har bara inte kommit dit än.

Det intressanta med denna maträtt, schnitzel är att jag oftast får sug efter det vid den här tiden på året. Strax innan eller under våren.
Och jag skulle nog ALDRIG beställa in det på en restaurang.
I mina ögon är det rätt tråkig mat. Men ack så god.

 

Har ni någon mat ni kan äta alla dagar i veckan?
Eller någon mat som ni gillar under någon särskild tid på året. 

Då menar jag inte det klassiska som julbord vid jul och kräftor i augusti. Utan med “vardagsmat” som inte är kopplad till varken högtid eller årstid.
Kommentera gärna om detta i inlägget.

 

4 kommentarer

 1. Hihihihi, här hemma ha vi också snöat in oss på schnitzel just nu, det kan vi äta var och varannan dag typ. Men vi gör egna, både av kyckling och lövtunn kotlett.
  Men idag blir det köttfärslimpa här, fylld med knaperstekt bacon, kantareller, vitlök och ost.
  Till den blir det kokt potatis, kokta morötter och kantarellsås, det ska bli gott ?
  Kram från mig ???

 2. hej!
  Schnitzel är supergott det äter vi också då och då hemma visst är det halvfabrikat men det är gott ändå. Jag vill helst ha spagetti o köttfärssås minst en gång i veckan o det gäller året runt o har alltid gjort samma sak med en av sönerna min man brukar ta fram köttfärs ur frysen och laga något annat då då när han tycker det varit lite väl mkt köttfärssås.

  Må så gott o kram.
  Birgitta S

 3. Hej! Nu det senaste har jag snöat in väldigt mycket på hemgjord klyftpotatis och hemgjord potatismos och då något passande till det :-). Håller med Birgitta att spagetti och köttfärssås blir det iallafall 1 gång i veckan. Ha det så bra!

 4. Jag kan få galet sug efter kokt spagetti (inga tillbehör utan själva pastan bara) eller potatismos ibland, inte direkt kopplad till någon årstid då. Var de enda sugen jag hade under mina graviditeter också, så ingen tog mig på allvar då ”för dem suktar du efter året om” haha.

Kommentera