Bulan i pannan och öroninflammation – helgens händelser!

Herregud, vilken helg det blev.
Förutom Adems öroninflammation som jag berättade om i förra blogginlägget 
så lyckades Esma också få ett rejält blåmärke och bulan var ett faktum.

Adem mådde bra hela dagen igår, söndag, och hade tillsammans med Esma fullt med energi. Vi vare ute i det molniga men härliga vädret på förmiddagen.
Och till kvällen lagade jag kyckling i currysås som serverades tillsammans med turkiskt ris och en god sallad.

 

Glöm inte att följa mig på instagram också. Ni hittar mig som LouiseiTurkiet.seTurkiet-februari
Söndag 11/2-2018

 

Bulan i pannan.

Allt var frid och fröjd hela kvällen och jag gjorde en pannkakssmet för att ha pannkakor till frukost.
När jag står och steker pannkakorna så leker barnen i hallen. Dem hoppar, dansar och skrattar. Esma älskar att hoppa och dansa men hon snurrade lite väl mycket och plötsligt hör jag en ordentligt duns.
Om man har hört ett barn gå in i en vägg/dörrkarm med kanske hög kraft så vet man precis hur det låter. Det gick som en rysning genom hela kroppen på mig och sedan hörde jag Esma skrika högt.
Kadir var snabbt framme och tog upp henne och det tog inte lång tid innan jag insåg att hon slagit i pannan.
Så fram med kylklumpen vi har i kylskåpet (ett måste när man är småbarnsförälder. Fryst kycklingklump eller liknande funkar också bra i värsta fall) och en handduk runt.

Den blev större. Och mindre. 

Sedan gäller det bara att försöka ha pannan/bulan på kylning i omgångar i 20-30 minuter. Det är kallt, gör ont och är obehagligt för barnet. Självklart ville inte Esma ha någon kyklump på pannan men vi fick muta med telefonen för att jag skulle få kunna kyla ner ett tag.
I början växer sig bulan och det såg riktigt läskigt ut. Jag tänkte att den här bulan kommer inte bli liten men framåt kvällen när Esma sedan skulle sova så såg det okej ut.
Jag strök lite olivolja över när hon sov, det är tydligen något husmorsknep härifrån.
Eller rättare sagt, olivolja funkar mot ALLT här.

bulan-i-pannan
Esma innan läggdags igår.

 


Esma i eftermiddags ca 18 timmar efter olyckan. Här syns inte någon bula men man ser det mer i profil. 

Adems stygn 2014. 

Idag ser det okej ut i pannan på Esma. Hon är blå och har en bula, som mor/farföräldrarna frågade om på lekparken tidigare idag. Men det ser inte alls lika illa ut som igår efter olyckan.
Tyvärr händer sånt här. Adem slog också i huvudet när han var liten som resulterade i ett besök på akuten och ett stygn i pannan strax innan hans 1-års dag. Ni kan läsa om det HÄR ifall ni vill.


Adem 2014 när han hade fått sy ett stygn i pannan. 

 

Trots allt detta i helgen så var vår helg, utöver detta, faktiskt bra och mysig. Det gäller att se de små, fina sakerna i vardagen och ta vara på dem när annat går emot en tror jag.

6 kommentarer

 1. Hej åh vilken otur o jobbigt men inte helt ovanligt med små barn som rasar runt o leker tur att du hade kylkub hemma nu hoppas vi på inte mer sjukdomar o olyckor kram
  Birgitta S

  1. Nej, det är ju tyvärr inte helt ovanligt. Och med andra barnet så blir man även mer avslappnad även i jobbiga situationer. Hoppas att du har en bra vecka! Kram

 2. En plastpåse med lite vetemjöl är bra att ha i frysen om olyckan är framme den blir inte lika kall som is blir å funkar jätte bra.

 3. Ja men visst är det så. Jag hoppas vi blir friska snart 🙂 Nu vet jag inte vad de visat på tvn hemma i Sverige. Men jag antar att du menar det som sker mot Syrien, vilket är otroligt tråkigt. Samtidigt får man komma ihåg att Turkiet är ett väldigt stort och framför allt brett land. Vi bor ca 90 mil ifrån Syrien och det är väldigt, väldigt långt. Vi har aldrig märkt av vad som sker vid gränserna till Syrien och det vore såklart konstigt. En person i Malmö märker inte vad som sker i Sundsvall heller, om man inte ser det på nyheterna eller så.
  En annan viktig sak att veta om detta är att det har varit krig och oroligheter i områdena kring Syrien i över 30 år. Ibland mer, ibland mindre. Så har du varit i Turkiet förut så har du säkerligen inte märkt av något vid turistorterna. Trots oroligheterna som sker ett par 80-90 mil ifrån.
  Sedan är vi alla olika. En del väljer att inte åka till Turkiet nu, vilket jag respekterar. Men vi ser en stor ökning på resorna i år. Och TUI´s mest sålda sommarresor från Norge är just Turkiet. Jätteroligt tycker vi.
  Det blir nog, trots allt tråkigt som sker i världen, en bra säsong i år hoppas vi på. Det behöver vi.
  Ha en bra dag! Kram Louise <3

Kommentera