Vårkänslor en söndag och ut på promenad!

Det är en speciell känsla i kroppen och i sinnet när man vaknar en morgon och känner att “Wow, jag känner av våren.” 
Ni vet säkert vad jag menar. Det känns liksom i hela kroppen.
Så kände jag idag när jag vaknade. Och jag ville bara ut på en promenad.

Men våren är inte här än. Inte på riktigt. I Turkiet räknar man att våren börjar 1 mars. Mer eller mindre. I år är vintern varmare än vanligt och vi kommer säkert känna av varmare temperaturer den första mars vilket är knappt 2 veckor bort.

Denna söndag har verkligen bjudit på kanon (vår)väder. Redan strax efter klockan 8 så hade vi 15 grader och två timmar senare så var vi uppe på 18-19 grader. Och vi var på väg ut.

Förmiddag i lekparken. 

Dagens planer var att första ta en promenad till lekparken med ett snabbt stop i marketen som ligger vid oss. Jag köpte lite gott fika, juice och sedan hade jag packat ner frukter.
Vid lekparken var det lite barn men jag upplever det som om de flesta inte går ut förens på eftermiddagen. Medans jag själv gärna är ute innan lunch. Mest också för att Esma sover en stund efter lunch så det passar oss bättre.


Här tar Adem sig på pannan och säger “Det är SÅ varmt idag”
18 februari, 2018. Haha, vad ska han då säga i Juli? 

På promenad där vi bor. 

Men det fanns lite barn på den lekparken vi besökte idag och barnen kunde leka och ha det kul ett bra tag. Vi fikade lite och sprang av oss lite energi.
Sedan promenerade vi bort till mataffären för att köpa lite saker som behövde hemma.
Mina barn är inte alls svåra att ta med i mataffären men oftast behöver de få något att pilla på. Om vi inte har med någon leksak redan så funkar det med ett paket mjölk eller keyfir.
Esma åker i kundvagn och de gånger hon har fått gå själv i matbutikerna så är hon hela tiden steget före. Fast jag hittar henne oftast alltid vid minimjölkförpackningarna. Ni vet dem små med sugrör och oftast med smak av choklad, jordgubb eller banan.

Turkiet-side-Manavgat-februari

 

Efter matshoppingen så tog vi en promenad hem. Nu hade det slutat blåsa dessutom och det var riktigt skönt väder ute.
Vi kunde verkligen tanka energi den här förmiddagen. Och det behövde vi verkligen.

promenad-turkiet-februari

 

Vad har ni för väder hos er?
Hoppas att ni har haft en bra helg. Vi hörs i veckan igen. 

 

1 kommentar

  1. Ja det er virkelig en mild og fin vinter vi har hatt i år. Det er jo allerede så varmt ute. Koser oss masse med varmen her i Alanya ?

Kommentera